Sisjsj

XXX.XXX.124.174
Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat kolik si myslíte, že by mohl stát tento kůň.
7-mi letá Klisna plemene ČT, z matky Tara po Sargoni, po otci Pleasant, zdravá, v 5 letech měla úraz (naražené koleno), má trochu prosedlá záda, je klidné a mazlivé povahy, nekope ani nekouše, byla rok ve sportu (parkur nejvyšší výkonnost ZL) výsledky nebyly nic extra, chody průměrné, když se zahřeje je trochu problém ji zastavit, momentálně je v chovu, a má 5 měsíční hříbě.
Patrikcizcz1

XXX.XXX.124.217
Dobrý den, nic tam nevidím, můžete blíže popsat?
Předpokládám, že se jedná o tuto kobylu:
http://www.schct.cz/cz/plemenna-kniha/263129/pauline-t.html
Proč šla do chovu? Je jezditelná?
Na základě čeho píšete, že je zdravá? Byla prohlídka veterinářem, má udělané RTG?
Je něco, co se dá vyzdvihnout?
Rif Du Madon
napsal(a):
Ta boule na levé přední spěnce je co? Nechte udělat RTG a máte cenový odhad hned jasnější. Nohy 7letého zdravého koně takhle nevypadají.
Tiež si vravím, že tie nohy vyzerajú horšie, ako u môjho 15-ročného ex dostiháka. Narazené koleno nie je diagnóza, ak je kvôli tomu nejazditeľná, tak bude cena nízka. Ak budete chcieť za ňu viac, než 40-50.000, počítajte s tým, že potenciálny záujemca si tie rtg dá spraviť a výsledok dosť ovplyvní cenu.
Rif Du Madon
napsal(a):
Spěnka má být hladká. Na levé přední cca 2-3 cm nad kopytem má bouli. Na druhé fotce bych rovnou řekla, že tam vidím kroužek. Zadní nohy na třetí fotce vypadají oteklé.
z fotek - a omlouvám se "takto blbých fotek" ještě ke všemu dělat závěry o stavu noh je hádání čarodějnice z koule
S pořízením rtg souhlasím
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pipilota
napsal(a):
Se taky obávám, že cena ČT s nijak oslnivým hodnocením že svodu a bez sportovní výkonnosti bude na současném trhu za velmi nízkou cenu.
Jinak jsou vždy, posuzovat lze z kvalitní fotografie v zoologickém postoji. A nějaká informace o speciální vlastnosti a dovednosti také pomůže.
Asi jste měla na mysli zootechnický postoj. Jinak souhlasím.
Sisjsj

XXX.XXX.124.174
Měla úraz a po úrazu si ji majitelka nechala v chovu. Jezditelná je.

Sisjsj
napsal(a):
Měla úraz a po úrazu si ji majitelka nechala v chovu. Jezditelná je.
Chcete ji koupit?
Sisjsj

XXX.XXX.124.174
napsal(a):
Chcete ji koupit?
Ano
Sisjsj

XXX.XXX.124.174
canka
napsal(a):
A jakou máte představu o ceně vy za takového koně?
Já jsem tipoval tak 80 k
Tady je pro porovnání zdravý (stejně starý) valach za 75 000,- .
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/124470570/ct-valach.php
Jak vám z toho srovnání vychází v poměru cena/výkon ta vaše kobča?
Sisjsj
napsal(a):
Já jsem tipoval tak 80 k
A na co má být vlastně určená?
Ozkoušena pod sedlem i v terénu? A plně vyhovuje? Jako že umí chodit sama ven od koní a nevyvádí, je plně ovladatelná ve všech chodech (neodnese jezdce cvalem ke stáji).
Tak bych ještě nechala prohlédnout veterinářem (koňským) a určitě i nějaké RTG nohou.
Cena koně je dnes hodně o tom kolik je kupec ochoten dát. Obecně je vždy na podzim cena nižší (za zimu se na seně každý prožere, je snaha přebytečné koně poslat dát). A v ČR je nyní hodně koní. ALE velmi málo koní zdravých a opravdu plně jezditelných.
Takže jestli je kobyla povahově kupci sympatická, pod sedlem mu vyhovuje, tak ještě zkontrolovat to zdraví.
Jinak chovatelsky je tato kobyla v současné době nezajímavá. Vážně bych na ní chovat nyní nedoporučovala. Ty nohy má na fotkách podezřelé... Je to hodně o tom na co ji kdo chce a taky jak si povahově vyhovíte navzájem. Například na klidné vyjížďky k lesu a zpátky by mohla ještě vyhovovat...
Já osobně bych takového koně nechtěla a rozhodně nekupovala - jediné pozitivum, co zadavatelka píše je to, že je milá a mazlivá. Takových koní je. Nohy má teda v otřesném stavu, a to je teprve sedmiletá. Nález tam bude rozhodně, a využití dlouhodobě lehká rekre? A k tomu teda rovnou píše, že po zahřátí je problém ji zastavit - to mi jako vhodné zvíře na rekre opravdu nepřijde.
Být zadavatelkou, hledám dál, navíc pokud je ochotná dát 80.000 Kč, dá se v té cenové relaci koupit líp.
Sisjsj
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat kolik si myslíte, že by mohl stát tento kůň.
7-mi letá Klisna plemene ČT, z matky Tara po Sargoni, po otci Pleasant, zdravá, v 5 letech měla úraz (naražené koleno), má trochu prosedlá záda, je klidné a mazlivé povahy, nekope ani nekouše, byla rok ve sportu (parkur nejvyšší výkonnost ZL) výsledky nebyly nic extra, chody průměrné, když se zahřeje je trochu problém ji zastavit, momentálně je v chovu, a má 5 měsíční hříbě.
Kolik jste ochoten dát,to bude stát
Každopádně nohy má pekelné ,to rozhodně.
Původům nijak extra nerozumím,ale aby se někdo rval a o její odstávčata to taky nevypadá.
Ale jestli jí chcete na rekre bez ambicí ,a jste schopen se s s ní pod sedlem shodnout ,je vám příjemná zdola i shora ,prostě splňuje ,to co od koně očekáváte ,třeba byste za ní těch 50 dát mohl

Sisjsj
napsal(a):
Ano
To mi nepřipadá jako dobrý nápad.

Pipilota
napsal(a):
No jasně. Už nebudu psát přes telefon, špatně na to vidím a to vkládání slov je prostě...no.
V pohodě.