KatieK

XXX.XXX.25.77
Dobrý den, chtěla bych se poptat ohledně šklebení u svého valáška. Když si pro něj jdu do výběhu, vyjde mi naproti a u toho má stažené uši až u krku a vypadá, jako kdyby se mě připravoval sežrat. Když ke mě dojde, uši dá dopředu a začne se mazlit. Chtěla bych se zeptat, co mi tím naznačuje? Dělá to už od začátku co jsem si ho pořídila. U žádných koní jsem tohle nikdy neviděla.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přikláním se k dotazu Dotazu :-) Podívejte se důkladně, zda je tento výraz myšlen na vás a nebo na ostatní koně. Občas u toho může kůň hodit hlavou směrem za sebe s výhružným výrazem a nebo mrskne nelibě ohonem, když se ze stáda někdo pohne nevítaným směrem...
KatieK

XXX.XXX.25.77
Dělá to, i když stádo zůstane v pozadí a jde ke mě sám. Nad touto možností jsem již přemýšlela, ale přijde mi jako blbost, že by to dělal i když je plus mínus 20 metrů od stáda a nikdo ho nenásleduje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

je to velmi individuální, jakou má kůň sociální hranici. Když mají něco zajímavého, šklebí se na sebe i přes půl pastviny :-) (když zacinkám postroji, tváří se na mě otráveně i z dvou set metrů! )
Jak dlouho ho máte a jak dobře ho znáte? Jak dlouho je v tomto prostředí? Jste si jistá, že ho nic nebolí (třeba na začátku nějakého intenzivnějšího pohybu - např. směrem k vám od stáda, kdy má hlavu nahoře)? Sledovala jste ho někdy, jak se chová ke kámošům ve stádě v různých situacích (pouštění do nového výběhu, vyzvedávání jiných koní z výběhu, navezení nového sena, nová voda v napajedle, nový kůň ve stádě)?