Hodnota anglického plnokrevníka

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2020 08:18
sherlocked

XXX.XXX.91.250

Jaká je přibližne cena 6let. 165cm vysokého ang. plnokrevníka. Běžel pár dostihů, nejlépe se umístil na 7.místě a pak si zranil šlachu a byl ve výběhu jeden rok. Aktuálně ho přenajímám u trénerky ale chtěla bych ho dát jinam kvůli velkým neshodám a nerespektování našich požadavků a nedovolenému pujčování a mizení věcí. Je to hodný kůň ale dokáže se leknout i vlastního stínu a někdy i věcí které byly na jízdárně celý čas ale zrazu si zmyslí že se mu to nelíbí. Nedávno ho druhý kůň kopl do nohy a trefil se mu do svalu, pak se to zhoršovalo měl 2 operace a zhubnul skoro 100 kilo. Kvůli tomu nechodil na vyjížďky a na posledné zhodil trenérku když se něčeho lekl. A má menší nebo větší zranení na skoro každé části jeho těla (je to provokatér). Byl na 2 soutěžích v naší jezdecké škole, ze začátku z něj byl spíše rodeo kůň. V obou soutěžích se hodnotil jezdec a umístil se na 4 a 5 místě. Trénerka za něj od začátku chce 65 000. Myslím že je to trochu moc. Ona taky rada kupuje koně od lidí ,který jich nepoužívají, za lacno a pak ty koně prodá někdy i za trojnásobek ceny.

31.8.2020 08:31
Saw

XXX.XXX.156.2

Za zraněného plňase po operacích s nataženou šlachou a lekavou povahou bych dala max 20tis.

31.8.2020 08:33
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Osobně bych víc než 20-25tis nedala a to ještě s opravdu hodně přivřenýma očima. Kůň po zranění šlachy, po vážném zranění svalu (jestli jsem dobře pochopila ty dvě operace) a navíc k tomu hodně lekavý nemá vyšší cenu, má spíš cenu masa než cokoliv jiného a ta bude ještě nižší než těch 20-25tis. Počítejte s tím, že kůň fyzicky už není a nikdy nebude 100%. Zjizvené tkáně mu při nejmenším budou omezovat pohyb v porovnání se zdravým koněm, při nejhorším při vyšším zatížení začnou fakt zlobit a máte po ptákách...

Za 65tis bez problémů seženete stejně staré a naprosto zdravé zvíře, u kterého nebude riziko, že se vám po podpisu smlouvy zdravotně rozj*be tak, že vás to finančně položí.

Nenechte si hrát na city. Jestli po vás ta daná osoba chce tolik peněz, bude to pěkný vykuk

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2020 08:34

Saw napsal(a):
Za zraněného plňase po operacích s nataženou šlachou a lekavou povahou bych dala max 20tis.

Mám stejný názor.

31.8.2020 08:41
sherlocked

XXX.XXX.91.250

Ta šlacha už je ok ale pochybuju že ji přesvědčím jít pod 60000.

31.8.2020 08:54

Kupovali jsme stejného koně (skoro dva roky v rekonvalescenci po zranění šlach) za třicet. A to jsem si na něj u prodávajícího sedla a kůň se mnou po té době bez jezdce znuděně bloumal po výběhu mezi kachnami, neleká se ničeho. Takže za tuhle cenu byste takové měla dva. Předpokládám, že se jedná o valacha, klisna se slušným původem by třeba mohla mít větší cenu...

31.8.2020 09:02
alfi pav

XXX.XXX.30.253

sherlocked napsal(a):
Ta šlacha už je ok ale pochybuju že ji přesvědčím jít pod 60000.

Tak se na to vykašlete. Ten kůň fakt nestojí za ty peníze.

31.8.2020 09:11
sherlocked

XXX.XXX.91.250

alfi pav napsal(a):
Osobně bych víc než 20-25tis nedala a to ještě s opravdu hodně přivřenýma očima. Kůň po zranění šlachy, po vážném zranění svalu (jestli jsem dobře pochopila ty dvě operace) a navíc k tomu hodně lekavý nemá vyšší cenu, má spíš cenu masa než cokoliv jiného a ta bude ještě nižší než těch 20-25tis. Počítejte s tím, že kůň fyzicky už není a nikdy nebude 100%. Zjizvené tkáně mu při nejmenším budou omezovat pohyb v porovnání se zdravým koněm, při nejhorším při vyšším zatížení začnou fakt zlobit a máte po ptákách...

Za 65tis bez problémů seženete stejně staré a naprosto zdravé zvíře, u kterého nebude riziko, že se vám po podpisu smlouvy zdravotně rozj*be tak, že vás to finančně položí.

Nenechte si hrát na city. Jestli po vás ta daná osoba chce tolik peněz, bude to pěkný vykuk

Nevím jestli dokážu posoudit vážnost zranění ale před druhou operací spadl a veterinář musel otevřít bouli co měl na tý noze a zjistil že mu ten sval odumíral a mohl by dostat otravu krve. Pochybuju že ji donutím moc snížit cenu protože jak ji znám ona si vždy najde výhovorku a kamarádka, která taky chce dát svého koně pryč, od ní koupila březí (v čase kupování o tom nevědela) plňasku za stejnou cenu takže už ji slyším říkat jak ona neprodá plňase za tak málo když ji prodala za 65tis. Ale doufám že se stane zázrak a přesvědčím ji, protože kdybych ho neměla v pronájmu nebyl by pro ní dobrý biznis a prodala by ho. Pár koní, které prodala nedopadli moc dobře.

31.8.2020 09:22
alfi pav

XXX.XXX.30.253

sherlocked napsal(a):
Nevím jestli dokážu posoudit vážnost zranění ale před druhou operací spadl a veterinář musel otevřít bouli co měl na tý noze a zjistil že mu ten sval odumíral a mohl by dostat otravu krve. Pochybuju že ji donutím moc snížit cenu protože jak ji znám ona si vždy najde výhovorku a kamarádka, která taky chce dát svého koně pryč, od ní koupila březí (v čase kupování o tom nevědela) plňasku za stejnou cenu takže už ji slyším říkat jak ona neprodá plňase za tak málo když ji prodala za 65tis. Ale doufám že se stane zázrak a přesvědčím ji, protože kdybych ho neměla v pronájmu nebyl by pro ní dobrý biznis a prodala by ho. Pár koní, které prodala nedopadli moc dobře.

Vykašlete se na toho koně.
Nějak nechápu, proč si dáváte vlákno na diskuzi, když už jste zjevně rozhodnutá koně koupit.

Ten kůň tu cenu nemá a nikdy nebude mít. Cokoliv nad 20tis je v tomto případě lichva.

Vy nechcete názor nezaujatých, vy si jen hledáte důvod, proč toho koně "musíte" koupit a myslíte si, že vám to tady někdo posvětí.

Pokud však máte prachy na to, abyste ho za 65tis koupila a pak další statisíce navrch, abyste řešila jeho zdravotní eskapády, tak hurá do toho. Za pár měsíců budete shánět rady o tom, co dělat s koněm, který má sval v háji nebo kterému povolila šlacha, ale pořád je taaaaak úžasnej.

31.8.2020 09:46
Slon Indický

XXX.XXX.121.35

No, pokud ho zadavatelka nutně chce, tak je asi jedno, jestli stojí 20 nebo 60 tisíc, protože podle popisu za veterinu bude dávat tolik, že se těch "pár" desítek tisíc navíc v kupní ceně úplně ztratí. Tenhle kůň je totiž drahý i zadarmo.
Zadavatelko, od takového koně opravdu ruce pryč, úraz se sice může stát i zdravému koni, ale u toho už "nalomeného" se to všechno ještě násobí - stará zranění se ráda obnovují a pokud má tendence si nějak dlouhodobě ulevovat (byť neznatelně), tak zase ty přetěžované struktury také bývají náchylnější.
Živit nepojízdného koně třeba dalších 15-20 let není sranda, za ty prachy byste mohla mít byt nebo každý rok luxusní dovolenou v Karibiku. Do dobrých rukou ho v případě problémů neodložíte, protože dobré ruce neexistují, pokud si ho teď koupíte, jste zodpovědná po celý jeho další život.
Může být už jen na lehkou rekreaci (a chodit krokem a občas naklusat s lekavým plňasem není zrovna sen), nebo třeba může ještě 5 let fungovat normálně a pak už být jen jako sekačka a žrout peněz.

31.8.2020 10:13
akscha

XXX.XXX.101.243

Kupte si zvire, ktere vypada, ze je zdrave. Ono zdrave byt nemusi, ale alespon tomu nepujdete naproti. Tomuhle chudakovi se smula lepi na paty a muzete ho vic lecit, nez jezdit. V sesti letech by mel byt kun v nejlepsi kondici a zcela zdravy, coz tento neni.

Ve staji se nam na jednoho exdostihaka nabaluje jedna nepříjemnost za druhou a nejhorsi je, ze to nebere konce (zacalo to kuhlanim, pak si postupne si zranil temer vsechny nohy, koliky...). Vysetren sono a rtg, prognoza nedobra. Je to dost nestesti, protoze mu je teprv 11 a doted byl standardne zdravy. Kupovat si 6 leteho valacha v pochybnem stavu je vsechno mozne, jen ne moudre.

31.8.2020 10:36
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Má hodnotu "daruji a přidám k němu balík sena a pytel žrádla, ať je do zimy pryč".

31.8.2020 10:38
xanti

XXX.XXX.186.2

Mně byl nabídnut lesokůň, sice s PP, ale valach, na kterém jsem jezdila, sice milionové povahy, avšak s mírnou ataxií za pevnou cenu 50 000. Zatím je kůň využitelný v rámci svých možností (do sportu to není), ale projevy jsou a Bůh ví, co bude za pár let. I přes citovou vazbu jsem za takovou cenu nekoupila. Věděla jsem, jaké časové úsilí navíc a vícenáklady kromě ustájení a běžných výdaje u takového koně čekají, aby byl tak nějak funkční a abych já měla čistý svědomí, že pro svého miláčka dělám max.....a když má člověk štěstí, tak za takovou částku sežene koně alespoň zdravého (nebo relativně zdravého), nebo trochu připlatí (teď se nebavím o přiježděnosti). Někdy člověk musí zavřít oči a vydat se jiným směrem. A pak je také rozdíl za takového koně platit ustájení, anebo ho využívat doma jako drahou sekačku, to je přeci jen trochu levnější varianta.

Pravdou ale je, že už mi není dvacet, to bych asi víc dala na pocity než na pragma. Jenže od té doby, co vím, kolik kůň stojí peněz a starostí a kdy jsem závislá na komerčním ustájení, bych se snažila si to vlastnictví koně co nejvíce usnadnit (ale jasně, nikdy nevíš, co se stane).

31.8.2020 11:35
Antisgarcia

XXX.XXX.23.21

Rif Du Madon napsal(a):
Má hodnotu "daruji a přidám k němu balík sena a pytel žrádla, ať je do zimy pryč".

Souhlasím. Když koukám na to jak tu odhaduji jeho max hodnotu na 20 tisíc, tak jsem za toho mojeho koupila opravdu levno a to je méně dokalíčený než ten váš. Za takového koně bych nedala ani 20, natož 60 tisíc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík