liva
napsal(a):
Když koupíte kvalitní a padnoucí model....
Můj paint nosí od jara do podzimu v podstatě non stop, mimo ježdění, kamaše s UV filtrem z důvodu fotosenzitivity a žádné potíže mu to nečiní.☺
No, není to úplně stejné, ty letní kamaše jsou síťované, čili prodyšné. Ty proti podlomům z bahna ("mud fever") jsou zpravidla z neoprenu, to je jiná liga.
Pro tazatelku - já bohužel takové nenašla. Mám dvoje, oboje koupené přes internet v UK, ale ani jedny nejsou na použití non-stop, čili v režimu 24/7. U všech se předpokládá, že se v boxe sundají...
I když dobře padnou, stejně se v bahně nějaký ten sajrajt pod ně dostane, takže každodenní ošetřování je prostě nutné. Za mě lepší investice do bariérových krémů.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můžete mi dát odkaz ? a jak to řešíte v létě....letos je bláto,ale i horko...dát nohy na půl dne do neoprenu? já řeším letní podlomy, pravděpodobně fotosenzitivita těma síťovanýma, kolegyně ze stáje má ve výběhu místo s bahnem a myslí si, že její koník má podlomy z bláta...navrhla bych jí vaší variantu.
Mam Equi-Chaps Close Contact z UK, staly okolo 50 liber, uz netusim,v jakem eshopu jsem kupovala,ale urcite nebude problem dohledat.Vyrabeji je i jine znacky,ale tady v cr jsem je nevidela.
Pres leto moc nepouuzivam,v teple nohy radsi vezmu hadici,ale na webu pisou,ye jsou prodysne,tak asi nebude problem,ale nevim,nezkousela jsem.
sisi58
napsal(a):
Čím to je, že někteří koně mají kožní problémy ve spěnkách a jiní, ač s bílými spěnkami problém nemají?
Mám dva koně, šiml má sice bílou srst, ale černou kůži, narodil se jako tmavý ryzák.
Nikdy kožní potíže neměl.
Paint je zrzavý tobiano s růžovou kůži. Bez masky, deky a kamaší s UV filtrem, když svítí intenzivně slunce, na pastvině nevydrží..
Ta bílá místa se mu prostě spálí.
liva
napsal(a):
Mám dva koně, šiml má sice bílou srst, ale černou kůži, narodil se jako tmavý ryzák.
Nikdy kožní potíže neměl.
Paint je zrzavý tobiano s růžovou kůži. Bez masky, deky a kamaší s UV filtrem, když svítí intenzivně slunce, na pastvině nevydrží..
Ta bílá místa se mu prostě spálí.
Tak tohle je jasné. Tobiano je vlastně částečný albinismus - tedy ta kůže pod bílou srstí je bez pigmentu (růžová). A odznaky na barevných koních jsou také bez pigmentu v kůži. Jenže vybělené zbarvení, tedy bělouš pod bílou srstí má pigmentovanou kůži. Proto když se plaví bělouš je vidět jestli má odznaky, ikdyž za sucha je celý bílý. A pigment chrání kůži před sluníčkem (UV) - proto jsou černoši v Africe a běloši na severu Evropy...
Jenže podlomy jsou nejčastěji na nohách s bílými odznaky (ale klidně i na jednobarevné). A naopak jsou i koně s odznaky kteří nemají podlomy ani ve špatných podmínkách. Klidně jsou v jednom stádě i všichni koně s nějak bílými končetinami a jedni mají podlomy opakovaně a jiní je měli jen jednou a jiní nikdy. Ono se tam zjevně nasčítává více faktorů.
xylofon

XXX.XXX.57.64
liva
napsal(a):
Když koupíte kvalitní a padnoucí model....
Můj paint nosí od jara do podzimu v podstatě non stop, mimo ježdění, kamaše s UV filtrem z důvodu fotosenzitivity a žádné potíže mu to nečiní.☺
Jakou značku/model máte, prosím? Taktéž sháním a v ČR kromě Equilibrium a Cashel nic není a tyto dvě značky nevyhovují.
xylofon
napsal(a):
Jakou značku/model máte, prosím? Taktéž sháním a v ČR kromě Equilibrium a Cashel nic není a tyto dvě značky nevyhovují.
https://bukefalos.cz/eshop/-Letni-UV-chranice-Horseware-Amigo--16258