Můžete mi prosím dát tip na ustájení v okolí Prahy 10 a Prahy 11?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2020 15:09
xanti

XXX.XXX.186.2

Ahoj, vím, že se to zde čas od času probírá, ale v lupě jsem našla jen zastaralé informace. Můžete mi prosím dát své tipy?
Hledám kvalitní pastevní ustájení v dobré dostupnosti veřejnou dopravou:
- buď přímo vlakem bez dalšího přestupu z Hlavního nádraží, ze Smíchovského nádraží, z Hostivaře, z Kačerova, z Vršovic
- nebo přímo autobusem bez dalšího přestupu ze Smíchovského nádraží nebo z Hájů.
Pracuji na Chodově a bydlím na Zahradním městě, tak aby se dalo mezi tím rozumně přemístit...auto nemám. Ale třeba mne nenapadla jiná možná kombinace. Ráda bych totiž z domova a z práce neměla víc jak jeden přestup

Důležitý je welfare koně a férový provozovatel, který dokáže v případě nepřítomnosti a problému zastoupit majitele. Ideálně pastevní  ustájení, ale není podmínkou, cenově do 6 000 Kč. V místě osvětlená jízdárna, klidně venkovní, ve výběhu rozumný počet koní a přístřešek, možnost ošetření koně pod stříškou v případě deště, nehledám bahniště! V zimě by bylo fajn, kdyby se bylo kde obléknout mimo mráz a uvařit si čaj.

Existuje vůbec něco takového?

3.9.2020 16:03
Slon Indický

XXX.XXX.121.35

Dobrý den,
přímý autobus ze Smíchovského nádraží jezdí třeba do Líšnice - pastevko a osvětlenou jízdárnu nabízí třeba ranch UY 5, nebo vedle má pastevní ustájení Ester Weberová - tam ale není osvětlená jízdárna. Vedle v Řitce je také pastevní ustájení a autobusy jezdí dobře. Busem přímo je dostupná i Kosoř. Pak bus jezdí přímo i do Lipenců, je tam taky menší pastevko a jízdárnu mají myslím i osvětlenou.
Výbornou dostupnost vlakem třeba Dolní Černošice, buď Equus Bohemia nebo Dolce Ranch. Přímo na vlaku bývalo pastevko v Karlštejně, ale už jsem kolem dlouho nejela, tak nevím, jestli ještě fungují.
Vlakem ze Smíchova se dá dobře dopravit i do Řeporyj - hobby stáj, ale nevím, jestli mají osvětlenou jízdárnu nebo ne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2020 16:07

Budete si muset koupit auto ... co by byl koňák bez auta plného chlupů, ohlávek a podsedlovek ;)

Kvalitní pastevní ustájení potřebuje velké plochy pastvin, ke kterým se jen těžko dostanete pražským MHD.

Z Chodova jste po D1 rychle na pastevku v Kovářovicích nebo v Zaječicích, dále je Barochov, ještě o dost dále Pecínov ...

Ten vlak, co jede z Hlaváku na Benešov tím směrem jede, ale teda nedokážu si představit pak reálně ten přesun těch zbývajících 5 km nebo kolik :)

Hlavně nedávejte koně na "pastevko" bez pastvin, to už je myslím lepší hledat box.

3.9.2020 16:27
Slon Indický

XXX.XXX.121.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Budete si muset koupit auto ... co by byl koňák bez auta plného chlupů, ohlávek a podsedlovek ;)

Kvalitní pastevní ustájení potřebuje velké plochy pastvin, ke kterým se jen těžko dostanete pražským MHD.

Z Chodova jste po D1 rychle na pastevku v Kovářovicích nebo v Zaječicích, dále je Barochov, ještě o dost dále Pecínov ...

Ten vlak, co jede z Hlaváku na Benešov tím směrem jede, ale teda nedokážu si představit pak reálně ten přesun těch zbývajících 5 km nebo kolik :)

Hlavně nedávejte koně na "pastevko" bez pastvin, to už je myslím lepší hledat box.

No, box do 6.000 Kč v dojezdu MHD je utopie úplná, teda pár takových stájí je, ale tak na denní přítomnost majitele a hodně kompromisů co se týče kvality péče.

3.9.2020 16:28
xanti

XXX.XXX.186.2

Já taky nehledám pastevko, kde je totální holozem, malá bouda a 4 koně na hektar stojící v bahně u jednoho balíku.

A zároveň zaplatím i za pěkné boxové ustájení, když bude fajn výběh, ale finanční strop mám jaký mám.

Děkuji všem za tipy, mrknu na to :)

3.9.2020 16:29
xanti

XXX.XXX.186.2

Slon Indický napsal(a):
No, box do 6.000 Kč v dojezdu MHD je utopie úplná, teda pár takových stájí je, ale tak na denní přítomnost majitele a hodně kompromisů co se týče kvality péče.

Ale myslím, že dobré a pastevko bych za tu cenu mohla najít. Nepotřebuji spešl budovy a halu, ale jde mi hlavně o welfare koně, komunikativní majitele a místo, kde přečkám, když mi ujede bus...vím, že to jde i bez auta :D

3.9.2020 16:31

Slon Indický napsal(a):

Jo to souhlasím, boxy jsou tak kolem 9000 tis, co vím, no a pak jsou už ty luxusnější stáje, co jsou ještě někde úplně jinde.

Jinak za mě bych už koně nedala na pastevko, kde není možnost boxu ... shit happens a najednou potřebujete koně zavřít a nemáte kam, nebo max na týden, aby to neblokoval ostatním atd. Boxy též znamenají stájovou budovu se zázemím pro jezdce, umyvadlem s tekoucí vodou, toaletami atd.

3.9.2020 17:55
Slon Indický

XXX.XXX.121.35

xanti napsal(a):
Ale myslím, že dobré a pastevko bych za tu cenu mohla najít. Nepotřebuji spešl budovy a halu, ale jde mi hlavně o welfare koně, komunikativní majitele a místo, kde přečkám, když mi ujede bus...vím, že to jde i bez auta :D

No, s dojezdem ze Smíchova jsem vám co vím napsala, všechno to je do vašeho stropu. Třeba něco vyberete, aspoň máte představu, co kde lze obhlédnout.

3.9.2020 17:59
Slon Indický

XXX.XXX.121.35

Jo to souhlasím, boxy jsou tak kolem 9000 tis, co vím, no a pak jsou už ty luxusnější stáje, co jsou ještě někde úplně jinde.

Jinak za mě bych už koně nedala na pastevko, kde není možnost boxu ... shit happens a najednou potřebujete koně zavřít a nemáte kam, nebo max na týden, aby to neblokoval ostatním atd. Boxy též znamenají stájovou budovu se zázemím pro jezdce, umyvadlem s tekoucí vodou, toaletami atd.

S tím souhlasím, ale tohle myslím s dosahem MHD bez přestupu najít nepůjde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík