Coudas

XXX.XXX.87.254
Letos poprve nachazim rano masky spadle na zem rozkousane od asi mysi. Za posledni tyden 3 masky, dve vubec nemuzu najit, ale to moh ten blaznivej kun zasit kamkoliv, to asi neodtahly. U prvni masky bylo vykousane "kolecko", a nebyla jsem si jista. Dneska jedna maska bez reminku, a druha okousana krome kolecka i okolo. Jako by nestacilo, ze je rusej kone, tohle se ale uz moc opravit neda... 😒
Coudas mám úplně stejný problém Spadla mi z věšáčku jedna maska,do rána ukousané lemy na spodku masky,takže když jsem nasadila,už ta maska úplně postrádala význam,protože to bylo úplně volné a mouchy dokázali vlézt do masky..a to mám masky v seníku,kde má domov i můj venkovní kocour,ale asi je letos těch myší tolik,že už to má asi na háku ty myši
A to mi zbyl z loňska balík slámy,schovaný pod plachtou..no a teď v týdnu mi mají přivézt novou letošní slámu,tak si říkám,že vykutálím ten loňský balík dopředu,abych ho zdělala jako první..a když jsem odkryla plachtu,zbyli mi oči pro pláč Celý balík úplně sežraný a rozebraný na slaměnou drť,kterou opravdu drží jen ta síťka
Coudas

XXX.XXX.87.254
Tohle je z venku, kdyz ji kone ztrati pres noc na pastvine. To mne prekvapuje. Ze v sedlovne maji mysi hnizdo v dekach, sedla jsou po a po, sezerou mi krmeni pro ptaky, nebo ze super past je kalfas se srotem na dne, z cehoz nevylezou, a vecne bobky vsude, to je normal. Ale aby mi mys sezrala masku na pastvine.... Jo a baliky senaze nez se odvizily, druhy den, taky projeta folie. No.... radsi nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.148
Nemuzou to byt potkani? Dobra kocka lovkyne mysi odradí ale na dospely potkany je kratka. Takovej trictvrtekilovej samec prepere kocku jak prd ani nemrkne. Keste jsem nevidela jit kocku po dospelych potkanech byt mensich. Obcas naky mlade co este cucalo od mamy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.148
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemuzou to byt potkani? Dobra kocka lovkyne mysi odradí ale na dospely potkany je kratka. Takovej trictvrtekilovej samec prepere kocku jak prd ani nemrkne. Keste jsem nevidela jit kocku po dospelych potkanech byt mensich. Obcas naky mlade co este cucalo od mamy.
Postreh. Kdyz mi v hadarne zdrhne mys neznici nic. Zdrhne potkan a hafo kabelu je na vyhozeni.a to tam mys muze bivakovat tejden a potkan stezi par hodin.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bydlela jsem přímo na náměstí ve středu Olomouce. Jsou tam pod starými domy i vícepatrové sklepy a ty jsou plné potkanů. Velkých potkanů.
Dokud měla sousedka pět koček, potkani se drželi v uctivé vzdálenosti. Ale lidi v baráku brblali,že tolik koček a kdesi cosi. Nechala si jednu. Ostatní odvezla sestře na vesnici. Do měsíce nám na schodišti panáčkovali potkani velikosti JRT. Hrůza!
Náš siamák se s nimi i párkrát porval. A bylo vidět, že oni přenáší nějaké hnusoty. Vždycky skončil na veterině se zhnisanými ránami. Je fakt, že kočky vcelku neřeší zranění, ale ničí je třeba chřipka nebo průjmy. Ty vnitřní problémy snáší špatně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

...ztracenou masku na pastvině mi akorát počurala asi liška- kuna? smrad jak v zoo u klece šelem....ad k myším na pastvině- to musí být ale vidět na té pastvině, že je provrtaná od myší né? a celkově pokud vidím že se to jen hemží např v té sedlovně, tak by bylo potřeba to "trochu" začít redukovat...takové čisté hospodářství, neříkám, že se jich lze zbavit, ale viditelné bobky na všem není dobrá vizitka.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Vy nemate na pastvine mysi? Tchyne v zahradce za 14 dni ulovila asi 70.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neucinne.
Pred časom som sa od inhalácie trusu nakazených myší nakazila vírusovou meningitídou.
Nie je to taký bubák, ako septická, bakteriálna, ale príznaky sú dosť zlé, neskutočné m,igrény, nezastaviteľné zvracanie, foto aj fonofóbia, pobyt na infekčnom....nic moc....
Takže sme povolali do zbroje mačku, máme ju len tri dni, čakáme, či sa udomácni a či bude loviť a plašiť holuby.
Na myši bacha, môžu byť fakt nebezpečné aj inak, než že len čosi poškodia.
Pri koňoch sme kedysi mali stodolu a samozrejme mačky, 2 stále a 2 sa chodili kŕmiť.
Raz som omylom mačky zavrela do sedlovne na noc, ráno som tam prišla a nechápala.
Na podlahe ležali nejaké neidentifikovateľné vnútornosti, kus ďalej črievka, potom kus ďalej mäso, chlpy....až keď som našla chvost, došlo mi, že mačky natrhali potkana-prieskumníka na drobné. Proste na kúsočky, normálny potkaní masaker.
Od tej doby sa u nás potkan nikdy neukázal a prieskumní rozhodne nebolo mláďa, chvost to malo dlhý 30 cm...
Coudas

XXX.XXX.87.254
Ano, mysi jsou zdravi nebezpecne, psi neustale kopou, a takovy zvrtnuty kotnik, kdyz do ty diry slapnete....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.110
Horsana
napsal(a):
Pred časom som sa od inhalácie trusu nakazených myší nakazila vírusovou meningitídou.
Nie je to taký bubák, ako septická, bakteriálna, ale príznaky sú dosť zlé, neskutočné m,igrény, nezastaviteľné zvracanie, foto aj fonofóbia, pobyt na infekčnom....nic moc....
Takže sme povolali do zbroje mačku, máme ju len tri dni, čakáme, či sa udomácni a či bude loviť a plašiť holuby.
Na myši bacha, môžu byť fakt nebezpečné aj inak, než že len čosi poškodia.
Pri koňoch sme kedysi mali stodolu a samozrejme mačky, 2 stále a 2 sa chodili kŕmiť.
Raz som omylom mačky zavrela do sedlovne na noc, ráno som tam prišla a nechápala.
Na podlahe ležali nejaké neidentifikovateľné vnútornosti, kus ďalej črievka, potom kus ďalej mäso, chlpy....až keď som našla chvost, došlo mi, že mačky natrhali potkana-prieskumníka na drobné. Proste na kúsočky, normálny potkaní masaker.
Od tej doby sa u nás potkan nikdy neukázal a prieskumní rozhodne nebolo mláďa, chvost to malo dlhý 30 cm...
Chovam potkany doma. Kazdej prehani. Ano dve kocky dospelyho potkana daj. I jedna kdyz je bkbej. Ale bezna kocka dospelyho zlusenyho samce nesejme bez tezky ujmy na svym zdravi. 30cm nebo to co tvrdite ze melo 30 ma bezne vsecko pd pohlavni dospelosti. Cili od 200g.to jsou prckove. Ke konci tydne dovezu trictvrte a pulkila těžké drobecky na zkrm krajte. Postnu sem fotku hovadla to jsou.

JJ jak píše horsana, kdysi jsem někde četla o nákaze od myší až smrtelné (v Americe, asi norníci) inhalace uschlého trusu a moči- jak se to vymetá a práší to.....takže jsem při úklidu myšinců dost ve stresu....
napsal(a):
JJ jak píše horsana, kdysi jsem někde četla o nákaze od myší až smrtelné (v Americe, asi norníci) inhalace uschlého trusu a moči- jak se to vymetá a práší to.....takže jsem při úklidu myšinců dost ve stresu....
Vemte si ROUŠKU ! Konečně bude k něčemu prospěšná.

sisi já zase připisovala edit...je v háji , jste tak rychlá....

Ani s "roušou" .... prostě u toho nedýchám....editovala jsem, že ve stáji potkany ani jejich exkrementy vidět není, myšky ano, ale v mezích to drží početná družina kastrovaných koček a dva? kocouři, lovit chodí i na výběhy....někdy už ani pohled na myš s kočkou nic nedělá, to pak musíte tu kočku vzít a po myši "hodit".
Už vím hantaviry....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chovam potkany doma. Kazdej prehani. Ano dve kocky dospelyho potkana daj. I jedna kdyz je bkbej. Ale bezna kocka dospelyho zlusenyho samce nesejme bez tezky ujmy na svym zdravi. 30cm nebo to co tvrdite ze melo 30 ma bezne vsecko pd pohlavni dospelosti. Cili od 200g.to jsou prckove. Ke konci tydne dovezu trictvrte a pulkila těžké drobecky na zkrm krajte. Postnu sem fotku hovadla to jsou.
Potkany som doma mala, ochočené.
Mačky v sedlovni boli dve, čo sa tam dialo netuším, iba som našla kúsočky a chvost som si dala tú námahu a odmerala.
Nejde vôbec o to, s kým si mačka poradí a s kým nie, pokiaľ niekde cez deň pobehujú skoro kilové potkany, tak je asi jasné, že mačka veľmi nepomôže, my máme problém s myšami, prichádzajú v balíkoch sena a slamy a to ich skladujeme oddelene od stajne.
Na potkany spoľahlivo zaberá fretka, požičiavali si tak sestrinho fretiaka, do mlyna.
Aj jeden horár toleroval fretku v susedstve, lebo vraj odkedy sa objavila, tak zmizli myši aj potkany. Pravda, tvrdil, že zmizli aj mačky, ale v podstate ich nepotreboval, keď mal k dispozícii fretku.
Mačka ktorú máme až tri dni hľadala nový domov, tak to proste skúsime, nemusí myši loviť po húfoch, stačí, ak bude brzdiť ich aktivitu a neustále ich vyrušovať, oni majú kam sa premiestniť.
Fretka je riešenie do zálohy.
No je pravda že strýc si na statku vydržuje na půdě kunu, právě proto že od té doby co se nastěhovala odpadly mu potíže s potkany. Dokonce jí toleruje nějaké to zmiznutí vejce - bere to jako daň za to že nejsou potkani. No má štěstí že kuna nechodí nad obytný dům, stačí jí půda nad hosp. stavením.
Coudas

XXX.XXX.87.254
neverend

XXX.XXX.213.247
Máme kočky, nemáme myši. Nemáme kočky,máme myši. 😀 My kočky máme, kuny se vesele "pasou" co kočky nedožerou a myši to tady berou asi fakt velkým obloukem okolo.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Jo jo, kocky zerou mysi, psi zase kocky....
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Jo jo, kocky zerou mysi, psi zase kocky....
Ono na ty vlastní se pes dá naučit.🙂 Belča ty naše "toleruje" a minulá fena pronajímala kočce i boudu.😀 Takovej psí "Dalajláma".😀
Coudas

XXX.XXX.87.254
Jiste, reknete to treba ty kocce, co jsem ji davala do penalu pred 14 dny.... Jednoho psa to mozna naucit jde, a jeste to je povaha. Dva jsou smecka. Ale Vy jste pres pejsky vetsi expert nez ja, takze se rada necham poucit.
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Jiste, reknete to treba ty kocce, co jsem ji davala do penalu pred 14 dny.... Jednoho psa to mozna naucit jde, a jeste to je povaha. Dva jsou smecka. Ale Vy jste pres pejsky vetsi expert nez ja, takze se rada necham poucit.
Já a expert na psy?😀 To vůbec ne, ale máte pravdu, že dva pesani to bude horší. Tak to nevím co s tím.
neverend

XXX.XXX.213.247
Nebo místo kočky koupit tuhle "kočičku" a vyhlásit potkanům válku.😀 Pro pořádek tohle je vážně "jen" vzduchovka.
https://youtu.be/hzhiCmh4iXs
Coudas

XXX.XXX.87.254
Tak vidite.
neverend
napsal(a):
Nebo místo kočky koupit tuhle "kočičku" a vyhlásit potkanům válku.😀 Pro pořádek tohle je vážně "jen" vzduchovka.
https://youtu.be/hzhiCmh4iXs
No tak tyhle typany nesnáším - rádi střílí i do ptáků a koček.
Jdu radši sondovat jestli někdo nepůjčuje fretku. Jako že by si s mazlíčkem udělal výlet ke koním. Klidně budu podávat i svačinu pro majitele ;-)
No a jinak u nás na Hané je letos vidět více hluboké orby. A samo že babky jedubabky už chodí po poli s ozimem a zastrkávají návnady do děr. Prostě těch hlodavců je hodně.
Pipilota
napsal(a):
No tak tyhle typany nesnáším - rádi střílí i do ptáků a koček.
Jdu radši sondovat jestli někdo nepůjčuje fretku. Jako že by si s mazlíčkem udělal výlet ke koním. Klidně budu podávat i svačinu pro majitele ;-)
No a jinak u nás na Hané je letos vidět více hluboké orby. A samo že babky jedubabky už chodí po poli s ozimem a zastrkávají návnady do děr. Prostě těch hlodavců je hodně.
Taky to nesnáším - na vesnici běhají kočky bez oka, to asi nebude jen tak. Nějakej vůl s „jen vzduchovkou“ je asi střílí.

neverend
napsal(a):
Ono na ty vlastní se pes dá naučit.🙂 Belča ty naše "toleruje" a minulá fena pronajímala kočce i boudu.😀 Takovej psí "Dalajláma".😀
Fenka z jízdárny vyrůstala od štěněčího věku s kotětem doma. Hráli si, krmili se klidně z jedné misky, spali spolu. Po několika letech zakousla nejprve kočku souseda, to majitelka fenky ještě nevěděla. A pak zakousla i svého dlouholetého kočičího parťáka. A další kočky. A naučila zakusovat kočky (a potkany) i dalšího psa. Fenka už nežije, pes ano, jízdárna je bez koček, potkani tu jsou, ale pravidelně je nacházíme zakousnuté.
coudas

XXX.XXX.87.254
Já mám místo kočky psy. Pravda, nejsou tak obratní....
Nesdílím názor, že pes snáší či nesnáší kočky je o majiteli, ale každej to máme jinak.
neverend

XXX.XXX.213.247
coudas
napsal(a):
Já mám místo kočky psy. Pravda, nejsou tak obratní....
Nesdílím názor, že pes snáší či nesnáší kočky je o majiteli, ale každej to máme jinak.
"Jsem ti říkal že ty kočky nepotřebujeme když máme mě". 😀