Život divokých koní - dokument

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

valsi

25.9.2020 12:07
valsi

XXX.XXX.252.45

Zdravím, kdysi jsem viděl v nějakém dokumentárním filmu asi 15 minutovou část o zdivočelých koních. Bylo to velmi naučné, myslím, že tam bylo mnoho z etologie, sociálního chování, úloha vůdčího hřebce, ochrana mláďat, každoroční migrace..
Nedokázali byste poradit co to mohlo být za dokument, nebo alespoň poradit nějaký podobný? ..O životě a povaze divokých koní? Moc díky :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2020 13:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli to nebyl ten dokument na ČT1, o Camargue. Skutečně tam proklamovali toho "vůdčího hřebce", který si vodí stádo Bohužel skutečné etologii koní tam toho odpovídala tak třetina, zbytek byl velmi nepovedený překlad a nějaká ta invence tvůrců toho dokumentu... Jak se to jmenovalo, to netuším.

Co se divokých koní týče, dělaly se nějaké dokumenty o převýchově mustangů vězni v USA, zkuste pohledat. Určitě i filmy o mustanzích jako takových. Dále můžete zkusit tady na ifauně najít téma "Seriály o koních" nebo "Filmy o koních", tam třeba na nějaké dokumenty také narazíte.

Můžete také zkusit najít dokumenty o koních Převalského, mám za to, že jsem nějaké viděla.

Mohu doporučit doku seriál (v CZ nesehnatelný) Muži v sedle / Les Gardians. Pokud vládnete angličtinou nebo francouzštinou, na youtube je většina dílů ke shlédnutí. Není to o divokých koních, ale o tradičním jezdectví v různých koutech světa.

Tu jsem něco našla přes google http://www.jafa.webz.cz/filmy/dokument/seznam.html

Přidejte reakci

Přidat smajlík