Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

A.n.o.n.y.m

25.9.2020 20:27
A.n.o.n.y.m

XXX.XXX.252.131

Ahoj, přicházím s dotazem, zda-li existuje něco jako Kurz dostihových jezdců? Tím myslím to, že ikdyž člověk na dostihovém koni neseděl, ale chtěl by se tomu věnovat, tak by kurz vlastně probíhal jako takové menší zaučení? Googlila jsem a našla jsem akorát výpis na Kurt amatérských dostihových jezdců pro rok 2015. Tak by mě zajímalo, jestli se tyto kurzy stále pořádají a případně, jestli jsou třeba vhodné i pro lidi, kteří na dostihácích neseděli, ale do budoucna by se tomu věnovat chtěli ( třeba i jako pracovní jezdci).
Nebo bych nejdříve již musela v nějaké DS jezdit, aby mi kurz k něčemu byl?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.9.2020 09:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

tento kurz není vhodný pro lidi, kteří na dostihácích nejezdili. Náplní kurzu je zejména teorie dostihového sportu a dostihový řád, zkušenosti s dostihovými koňmi se očekává, že člověk má. Kurz je určen k získání licence pro ježdění v dostizích. Něco jako kurz ZZVJ k ježdění na ofi závodech. Skutečně to není určeno k tomu, aby se člověk seznamoval s jízdou na dostihovém koni. Náš kurz byl dvoudenní, a jednou denně jsme šli na půl hodiny pod sedlo s hříbaty, krokem a klusem jsme pojezdili po dráze, a zase se šlo domů.

Vaše poslední věta je odpověď na váš dotaz :-)

A ten kurz vám skutečně nebude k ničemu jinému než k získání licence pro ježdění oficiálních dostihů. K jeho absolvování je třeba (nebo za mých časů byl) na přihlášku podpis aktivního registrovaného dostihového trenéra (dokonce áčkového - tj. profesionálního trenéra). Podrobnosti ohledně vypsaných kurzů předpokládám získáte na stránkách Jockey clubu ČR. Případně zkuste dotaz na to Sdružení am. dost. jezdců, jestli je ještě aktivní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík