NoName167847

XXX.XXX.150.3
Otázka míří spíše na ty starší. Je mi sedmnáct a jaksi propadám mírné depresi, že už je pozdě 😀
Dobré dopoledne,
jezdectví je jeden z mála sportů na světě, kde se dá prakticky začít bez větších problémů v jakémkoliv věku. Znám dokonce osobně člověka, který si ve čtyřiceti řekl, že se zkusí posadit poprvé v životě na koňský hřbet a dnes má za sebou již pár nižších parkurů.
Já začala pravidelně jezdit před cca třiceti lety, ale opravdu mám pocit, že čím více se snažím učit, trénovat a nasávat informace, tím víc zjišťuji, jak zoufale málo toho umím.
Takže věk je opravdu to poslední, co by jste měla řešit. Jděte do toho s chutí, vášní a s radostí. Pak to bude fain :-)
Dobré dopoledne,
jezdectví je jeden z mála sportů na světě, kde se dá prakticky začít bez větších problémů v jakémkoliv věku. Znám dokonce osobně člověka, který si ve čtyřiceti řekl, že se zkusí posadit poprvé v životě na koňský hřbet a dnes má za sebou již pár nižších parkurů.
Já začala pravidelně jezdit před cca třiceti lety, ale opravdu mám pocit, že čím více se snažím učit, trénovat a nasávat informace, tím víc zjišťuji, jak zoufale málo toho umím.
Takže věk je opravdu to poslední, co by jste měla řešit. Jděte do toho s chutí, vášní a s radostí. Pak to bude fain :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Žofi
napsal(a):
Dobré dopoledne,
Jako náš první československý prezident. A jak hezky na tom koni vypadal.
17 a hned starší?....
No... K úplně aktivnímu ježdění jsem se dostala až letos, po 6 letech vlastnění koně, takže v 26 letech. Do té doby krok max klus. Navíc po ošklivém pádu dlouholetý strach. A teď tu cválám, nutí mě skákat překážky a jezdit jiný koně, a ještě mě straší že mi dá místo westernu Anglii a příští rok prej na závody 😱

bongani
napsal(a):
Znám pána, který se začínal učit kolem sedmdesátky. A jak mu to za pár měsíců cválalo! Člověk je přece tak mladý, jak se cítí, důležité je chtít.
Pán je frajer!
Tak 17 je úplně v pohodě:-D Já začínala více jezdit až někdy v 25 letech, rok na to jsem dělala licenci, závodím v drezuře, dneska je to už nějakých 16 let. Ne že bych do té doby neseděla na koni, ale žádné pravidelné ježdění, na základce nějaké koňské tábory pak občas nějaká vyjížďka, ale pak přes skro celou střední až do doby co jsem začla znova x let pauza.

Vozit jsem se začala v 28 letech a k třicátinám si zcela neplánovaně nadělila prvního koně. A až po dalších asi 3 letech jsem se začala pořádně jezdecky vzdělávat pod trenéry a samostudiem a tak nějak si utvářet vlastní jezdecký "náhled". A pak už následoval druhý kůň, třetí kůň... V 17ti je fakt ještě moře času
Ja sice zacala jezdit jako dítě, ale nejsem talentovana a po dlouhá obdobi jsem mela nevhodneho, popr. zadneho trenera. Zazitku a zkušenosti mam sice hodne, ale skutecne jezdit se slusnym trenerem a konem jsem se ucila asi jen 2-3 roky, a to vetsinou uz jako dospela. A rekla bych, ze v dospelosti mi to slo podstatne lepe, protoze jezdit je potřeba nejen telem, ale taky hlavou. Takze pokud se nebojis a mas zajem, urcite to zkus. Jezdeni ma tu vyhodu, ze je to individualni sport. Treba s hokejem by se v 17 urcite zacinalo o dost hur

Nikdy není na nic pozdě, ale člověk musí konat :) A počítej, že čím je starší, tím více se bojí.
Proto se nestresuj a hledej cestu :) Ježdění na koni se dá sehnat i zadarmo, ale počítej s tím, že se dost nadřeš.
Držím palce, čím dřív začneš, tím víc toho zažiješ!

Aktivněji od dvaceti přes placené až po odpracované a od 40ceti majitelka koně.....rekreačně snažíc se mít nějakou "štábní kulturu" (dá se říct že mě práce zdržuje od práce s koněm, ale kdo by to pak platil, že)

napsal(a):
Aktivněji od dvaceti přes placené až po odpracované a od 40ceti majitelka koně.....rekreačně snažíc se mít nějakou "štábní kulturu" (dá se říct že mě práce zdržuje od práce s koněm, ale kdo by to pak platil, že)
výstižné
Ježdění "na divoko" v mládí u různých soukromníků do cca 18ti let. Pak dlouhá pauza, návrat do sedla se konal až v 42 letech společně s pubertální dcerou. Poprvé pod dohledem trenérky, která mi dodnes pomáhá odstraňovat pracně naučené zlozvyky . Po roce a půl jsem koupila svého prvního koně, táhneme to spolu dva roky k oboustranné spokojenosti. Nikdy není pozdě