Uživatel s deaktivovaným účtem

Dotaz
napsal(a):
A co si od toho slibujete?
To by mě taky zajímalo. Jako domácí konopná mast na podlomy byla skvělá, ale proč listím krmit koně? Pokud mu teda nechci dopřát nevšední zážitky.
U konopných listů (popř. jiných částí rostliny) je podstatná jejich příprava - účinky se pak velmi liší.
Účinná látka THC se váže na tuky, na rozdíl od látky CBD, která je rozpustná ve vodě.
Pokud tedy připravíme čaj, THC se prakticky vůbec neuvolňuje a nenastává omamný účinek. Uvolňuje se CBD, které mj. příznivě působí na imunitní systém, používá se i jako podpora při astmatu...
Uživatel s deaktivovaným účtem

L.A.S.
napsal(a):
U konopných listů (popř. jiných částí rostliny) je podstatná jejich příprava - účinky se pak velmi liší.
Účinná látka THC se váže na tuky, na rozdíl od látky CBD, která je rozpustná ve vodě.
Pokud tedy připravíme čaj, THC se prakticky vůbec neuvolňuje a nenastává omamný účinek. Uvolňuje se CBD, které mj. příznivě působí na imunitní systém, používá se i jako podpora při astmatu...
Chvíli jsem gůglila, účinek na astma jsem nenašla. Ale terapeutický účinek nezpochybňuji - u lidí vím na autoimunitní onemocnění, Parkinsona, epilepsii, nechutenství, glaukom...