Tumomi

XXX.XXX.168.248
Ahoj,
tak se chci zeptat. Sháním na koně "nové" sedlo, neboť staré nepasuje. Doteď jsme měli univerzál, možná nějaký skokový univerzál, ale já skákat neplánuji. Jezdím jen rekreačně na vyjížďky a občas jízdárna kvůli tréninku. Samozřejmě takhle bych šla do univerzálního, ale.. mám nemocná kolena a po nějaké době ježdění (někdy i hned) se ozvou. Samozřejmě je to lepší, když mám delší třmeny a proto uvažuji, zda spíš nejít do drezůrního, které je stavěné přímo na dlouhé třmeny. Máte s tímto někdo zkušenost nebo co byste doporučili vy?
Díky za odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tumomi
napsal(a):
Ahoj,
tak se chci zeptat. Sháním na koně "nové" sedlo, neboť staré nepasuje. Doteď jsme měli univerzál, možná nějaký skokový univerzál, ale já skákat neplánuji. Jezdím jen rekreačně na vyjížďky a občas jízdárna kvůli tréninku. Samozřejmě takhle bych šla do univerzálního, ale.. mám nemocná kolena a po nějaké době ježdění (někdy i hned) se ozvou. Samozřejmě je to lepší, když mám delší třmeny a proto uvažuji, zda spíš nejít do drezůrního, které je stavěné přímo na dlouhé třmeny. Máte s tímto někdo zkušenost nebo co byste doporučili vy?
Díky za odpovědi
Poslední léta jezdím v drezúrním speciálu a maximální spokojenost. V nejhorším se v tom dá venku skočit i nějaký klacek, který se nedá objet.
Tumomi

XXX.XXX.168.248
napsal(a):
Poslední léta jezdím v drezúrním speciálu a maximální spokojenost. V nejhorším se v tom dá venku skočit i nějaký klacek, který se nedá objet.
My skákat určitě nebudeme. Koník má lehkou artrózu v zadních nohách, takže chci pořídit i nějaké levnější bazarové. Třeba staršího kentaura a právě zvažuji, co by bylo nejlepší. :) Díky za odpověď.
Na obě kobyly mám drezurky - jeden marek Zbořil, druhé z asedel, jezdíme několikahodinové vyjížďky a super pohodlí. Na sedla jsem si nechala udělat dozadu kroužky na přichycení mikyny, bundy, dopředu dám na karabinu láhev s pitím. Mám v nich lepší stabilitu když kobyly něco vymyslí,a koleno po úraze a následných operacích si lebedí. Jednou týdně drezurní trénink, případně gymnastika - úplně v pohodě.
Některé značky (třeba Stubben) vyráběly a vyrábí univerzální sedla dvojího druhu - sedla univerzální skoková a sedla univerzální drezurní. Já jsem právě od Stubbenu jeden drezurní univerzál měla a byla jsem s ním velmi spokojená, na jízdárně super, v terénu taky, i menší skoky jsme v něm zvládli. Takže možná cesta - nevybírat si drezurní speciál, ale drezurní univerzál:-)
Taky jsem 4 roky jezdila v drezurnim specialu (zejmena ven, vcetne dlouhych vyjizdek 20-30 km), obcas jizdarna a byla jsem spokojena (skakani se programove vyhybam). Ted jsem vymenila jednu drezurku za druhou drezurku (na me kratke nohy a kulatou kobylu) a jsem jeste nadsenejsi. Kolena uz mam stara a bolava a kdyz jsem tuhle musela sednout na jineho kone do skokoveho univerzalu, myslela jsem, ze mi nohy upadnou...

Jak píšou nahoře, drezurní speciál, jízdárna-sem tam křížek , venek, spokojenost....i jsem teď chopná si na skokovém univerzálu prodloužit třmeny ....

deauville
napsal(a):
Některé značky (třeba Stubben) vyráběly a vyrábí univerzální sedla dvojího druhu - sedla univerzální skoková a sedla univerzální drezurní. Já jsem právě od Stubbenu jeden drezurní univerzál měla a byla jsem s ním velmi spokojená, na jízdárně super, v terénu taky, i menší skoky jsme v něm zvládli. Takže možná cesta - nevybírat si drezurní speciál, ale drezurní univerzál:-)
Je pravda, že před léty jsem jednou seděla ve Stubbenu -možná drezurní univerzál, tenkrát jsem se nepídila - ale to bylo křesílko!
Tumomi

XXX.XXX.219.43
Díky moc všem za rady. Jen nevím, zda by nám stubben sedělo. Koník má hodně výrazný kohoutek, tak potřebujeme nějaké dost vykrojené. Nevíte přímo o některém typu? Nebo třeba i jiné značky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.89
Tumomi
napsal(a):
Díky moc všem za rady. Jen nevím, zda by nám stubben sedělo. Koník má hodně výrazný kohoutek, tak potřebujeme nějaké dost vykrojené. Nevíte přímo o některém typu? Nebo třeba i jiné značky?
Me na achalu cili vytouply zada a silenej kohoutek sedeli ze starsich levnejsich stubbeny a kieffry - otevreny komory

Zkuste napsat na a-sedla nebo sedlovna.cz, dokáží poradit s výběrem zánovního sedla.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Me na achalu cili vytouply zada a silenej kohoutek sedeli ze starsich levnejsich stubbeny a kieffry - otevreny komory
jj, na tu kosatčí ploutev mám Kieffery