Tip na pardubickou 2020?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2020 14:05

Můj Sottovento.....

11.10.2020 16:30
etnies86

XXX.XXX.245.26

v kolik je prosím přesně velká? přítel kouká na tenis a je ochoten mi to přepnou až na velkou :))))

11.10.2020 16:45

+ jestě Talent....už už bude....jedou na start.

11.10.2020 16:54

tak mam pocit že to sotto nedal....

11.10.2020 17:30
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak mam pocit že to sotto nedal....

Bohužel to tak vypadalo :(

11.10.2020 17:56

Sotto...to je ten, co tam zůstal ležet? Myslela jsem, že je to No time to lose....

11.10.2020 18:02

Hm hm, sotto to byl, prostě úplně bez rychlosti a neskočil, vypadalo to na zlomený vaz...

11.10.2020 18:09

Hm hm, sotto to byl, prostě úplně bez rychlosti a neskočil, vypadalo to na zlomený vaz...

Doufám, že je jediný.

11.10.2020 20:09
canka

XXX.XXX.215.5

Ano,je jediný,Sottovento to bohužel nedal..ten pád byl hrozný..ve zpomalených záběrech bylo vidět,jak hrozně dopadl na hranu toho příkopu Jak dopadl No time to lose,jsem nikde nenašla...víte někdo něco??

https://www.sport.cz/ostatni/ostatni/clanek/1748897-tragedie-na-velke-pardubicke-po-padu-na-taxisu-zahynul-favorit-sverenec-vani.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez

11.10.2020 20:17
lenacia

XXX.XXX.168.148

kamarádka mi dnes v půl druhé volala, na koho si má ještě vsadit kromě favoritů... tak sem řekla Talent do 5. místa.... za sázku na něj dostala víc jak za favority dohromady

12.10.2020 17:43

Trochu OT, ale jezdí vůbec ještě Kašný?

12.10.2020 21:45
kallisto

XXX.XXX.135.119

Trochu OT, ale jezdí vůbec ještě Kašný?

http://dostihyjc.cz/jezdec.php?IDTR=6096&rok=2020&pod=kariera

21.10.2020 13:20

Snad popřejí sluchu Myškovi a vloží do skoku nějakou tu bariéru...

21.10.2020 13:24
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Snad popřejí sluchu Myškovi a vloží do skoku nějakou tu bariéru...

A bude to k něčemu?
Ptám se vážně - v životě jsem jednou přeskočila břevno položené na zemi a nic víc, tak to sama neposoudím.

21.10.2020 13:39
lenacia

XXX.XXX.160.138

Varaxi napsal(a):
A bude to k něčemu?
Ptám se vážně - v životě jsem jednou přeskočila břevno položené na zemi a nic víc, tak to sama neposoudím.

Mělo by. Problém u Sottoventa a před tím i Zulejky byl obojí ten, že Taxis neskočili ale proběhli přímo křovím, čímž se posléze rozsekli o příkop. Bariéra před skokem nutí koně doopravdy skočit a tím by mělo teoreticky dojít k omezení fatálních zranění.

21.10.2020 13:44
Varaxi

XXX.XXX.1.226

lenacia napsal(a):
Mělo by. Problém u Sottoventa a před tím i Zulejky byl obojí ten, že Taxis neskočili ale proběhli přímo křovím, čímž se posléze rozsekli o příkop. Bariéra před skokem nutí koně doopravdy skočit a tím by mělo teoreticky dojít k omezení fatálních zranění.

Jo ták, oni tam chtějí dát odskokovou bariéru?
To jsem nepochopila, myslela jsem, že chtějí do toho živého plotu dát pevné prkno - a to mi přijde dost jedno, jestli se ten kůň zabije o příkop nebo o to prkno.

21.10.2020 13:49
lenacia

XXX.XXX.160.138

Varaxi napsal(a):
Jo ták, oni tam chtějí dát odskokovou bariéru?
To jsem nepochopila, myslela jsem, že chtějí do toho živého plotu dát pevné prkno - a to mi přijde dost jedno, jestli se ten kůň zabije o příkop nebo o to prkno.

No já myslím též dát do skoku prkno. U jiných skoků to prkno normálně je. Ti koně jo vidí a ví. Právě proto potom třeba ochcávají prekazky, kde není proběhnutím

21.10.2020 13:55
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Něco jako tohleto?
https://horsees.estranky.cz/fotoalbum/prekazky---velka-pardubicka/
Prostě bílé břevno pro přehlednost?

21.10.2020 13:58

lenacia napsal(a):
No já myslím též dát do skoku prkno. U jiných skoků to prkno normálně je. Ti koně jo vidí a ví. Právě proto potom třeba ochcávají prekazky, kde není proběhnutím

přesně tak

Ano, Varaxi, jde o ty "žebříčky" před živým plotem u prvních dvou obrázků z vašeho odkazu. Ty koně upozorňují, že se to bude skákat. :-)

21.10.2020 14:00
Varaxi

XXX.XXX.1.226

přesně tak

Ano, Varaxi, jde o ty "žebříčky" před živým plotem u prvních dvou obrázků z vašeho odkazu. Ty koně upozorňují, že se to bude skákat. :-)

K čemu jsou ta břevna, to vím. :)
Jen jsem dosud myslela, že to chtějí dát ne před skok, ale vyloženě do skoku, do toho plotu, aby to fyzicky zabránilo koni spadnout do příkopu - a to mi přišlo jako strašná blbost. :)

21.10.2020 14:58
lenacia

XXX.XXX.160.138

Varaxi napsal(a):
K čemu jsou ta břevna, to vím. :)
Jen jsem dosud myslela, že to chtějí dát ne před skok, ale vyloženě do skoku, do toho plotu, aby to fyzicky zabránilo koni spadnout do příkopu - a to mi přišlo jako strašná blbost. :)

No to by byla blbost 🤭

21.10.2020 15:39
Arbora

XXX.XXX.212.164

Myslím ale, že tréner Olehla to hneď zamietol. Ťažko povedať, na koho stranu sa prikloniť, či na stranu toho, kto ten taxis skáče každoročne a má najazdených tisíce dostihov a pár koní už do VP pripravil, alebo na stranu niekoho, kto pripravil snáď desiatky koní do VP, ale taxis myslím nikdy neskákal. Každopádne aj pre laickum verejnosť je to dobré znamenie, že sa “niečo” robí.

21.10.2020 17:58
MajkaP

XXX.XXX.10.114

lenacia napsal(a):

Dle mě by koně odskočit měl nutit hlavně jezdec.

21.10.2020 18:06
evcusik

XXX.XXX.150.10

MajkaP napsal(a):

a to se dělá jak?

21.10.2020 18:13

MajkaP napsal(a):

Ano, jezdec může pobídnout, ale kůň třeba vyhodnotí jinak nebo nemá svůj den - viz Kellnerová, která si koupila kobylu za čtvrt miliardy - a ta s ní proběhla překážku, jako když tam není (u jezdkyně zlomená stehenní kost) - viděla jsem video - prostě je to živý tvor a ne stroj.

21.10.2020 20:30
MajkaP

XXX.XXX.10.114

Ano, jezdec může pobídnout, ale kůň třeba vyhodnotí jinak nebo nemá svůj den - viz Kellnerová, která si koupila kobylu za čtvrt miliardy - a ta s ní proběhla překážku, jako když tam není (u jezdkyně zlomená stehenní kost) - viděla jsem video - prostě je to živý tvor a ne stroj.

Kůň je živý tvor a dělá chyby. Stejně jako člověk. Ale to se občas stane s odskokovkou. Podle mého názoru ve většina těch proběhnutí chyba na straně jezdce- nervozita, vzrušení, Taxis, letíme..... Jasně, není to řešení všeho a někdy se snaží kůň, snaží se jezdec a dopadne to blbě. Odskokovka asi něco vyřeší, ale můj názor je prostě to, že by se jezdci měli víc soustředit.

21.10.2020 20:37
MajkaP

XXX.XXX.10.114

evcusik napsal(a):
a to se dělá jak?

Kůň a jezdec jsou při jízdě partnery, některému koni počítání kroků a vzdáleností celkem jde, jinému ne. To samé u lidí. Mladému nezkušenému koní by měl jezdec pobídkami říkat, kdy ( v jaké vzdálenosti od překážky) odskočit a teoreticky "jak " skočit ( daleko / vysoko/ doskok j výš).
Jasně, tohle celkem jde v parkuru, kdy je kůň na pomůckách. V dostizích je to jiné, ale stejně je jezdec od toho aby koně podpořil při odskoku ....

Neregistrovaný uživatel

21.10.2020 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

Nevyjadroval se k tomu nahodou Vana nejak ze to zkusit muzou ale podle nej to nijak zvlast vliv na pady mit nebude? Nebo ze se naopak boji aby nebylo hur? Uz nevim ale nekde v rozhovoru s nim to bylo. A rekla bych ze ten vi o cem mluvi.

21.10.2020 20:57
MajkaP

XXX.XXX.10.114

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nevyjadroval se k tomu nahodou Vana nejak ze to zkusit muzou ale podle nej to nijak zvlast vliv na pady mit nebude? Nebo ze se naopak boji aby nebylo hur? Uz nevim ale nekde v rozhovoru s nim to bylo. A rekla bych ze ten vi o cem mluvi.

Tohle jsem neslyšela, Váňu moc nemusím- takže ho neposlouchám 🤷 Každopádně i hůř by to teoreticky mohlo dopadnout, protože pak se na to ( lidi i koně) můžou vyprdout a ošulit to..... No těžko říct.

22.10.2020 09:15

MajkaP napsal(a):
Kůň a jezdec jsou při jízdě partnery, některému koni počítání kroků a vzdáleností celkem jde, jinému ne. To samé u lidí. Mladému nezkušenému koní by měl jezdec pobídkami říkat, kdy ( v jaké vzdálenosti od překážky) odskočit a teoreticky "jak " skočit ( daleko / vysoko/ doskok j výš).
Jasně, tohle celkem jde v parkuru, kdy je kůň na pomůckách. V dostizích je to jiné, ale stejně je jezdec od toho aby koně podpořil při odskoku ....

Na VP by ale neměl jít mladý a nezkušený kůň (minimální věk 7 let, to už by měl mít něco za sebou). Od toho jsou rámcové dostihy a kvalifikace. A samozřejmě úsudek trenéra, jestli na to ten kůň vůbec má. Já jednou seděla na kobyle, která kvalifikaci běžela - na obyčejné nenáročné vyjížďce - a nemusela jsem dělat vůbec nic, jenom nespadnout. Potkali jsme pár povalených kmenů - sama nacválala a spočítala si kroky, dokonce vždycky počkala, až se po skoku v sedle zpátky srovnám (žádný extra jezdec jsem nikdy nebyla). Prostě kůň profesionál. Je to už skoro 30 let, ale pořád ráda vzpomínám.

22.10.2020 09:24
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Na VP by ale neměl jít mladý a nezkušený kůň (minimální věk 7 let, to už by měl mít něco za sebou). Od toho jsou rámcové dostihy a kvalifikace. A samozřejmě úsudek trenéra, jestli na to ten kůň vůbec má. Já jednou seděla na kobyle, která kvalifikaci běžela - na obyčejné nenáročné vyjížďce - a nemusela jsem dělat vůbec nic, jenom nespadnout. Potkali jsme pár povalených kmenů - sama nacválala a spočítala si kroky, dokonce vždycky počkala, až se po skoku v sedle zpátky srovnám (žádný extra jezdec jsem nikdy nebyla). Prostě kůň profesionál. Je to už skoro 30 let, ale pořád ráda vzpomínám.

Souhlasím, jen minimální věk je 6 let.
Což na výsledku nic nemění, letos šestiletý neběžel jediný. Prostě když ten kůň na to nemá, tak ho do dostihu nepošlou.

22.10.2020 12:43

Varaxi napsal(a):
Souhlasím, jen minimální věk je 6 let.
Což na výsledku nic nemění, letos šestiletý neběžel jediný. Prostě když ten kůň na to nemá, tak ho do dostihu nepošlou.

Díky, já si nebylla jistá ohledně věku - ale původně to těch 7 let bylo, nebo ne?

22.10.2020 13:44
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Díky, já si nebylla jistá ohledně věku - ale původně to těch 7 let bylo, nebo ne?

Bylo. Ale už dlouho to je 6 let.
A úplně původně to snad bylo bez věkového limitu, ale to už je teda strááášně dávno.

22.10.2020 18:05
lenacia

XXX.XXX.168.148

No právě... Ti koně už to 'znají, vidí živý plot, ví, že tím se dá bez problémů proběhnout místo skoku, a že to' ochčijou', no jenže za plotem příkop....

22.10.2020 18:11

lenacia napsal(a):
No právě... Ti koně už to 'znají, vidí živý plot, ví, že tím se dá bez problémů proběhnout místo skoku, a že to' ochčijou', no jenže za plotem příkop....

Ne všichni. Uvádí se, že na VP na Taxisu dosud zahynulo 29 koní. Za 130 let mi to statisticky nevychází tak strašně. Ale nepopírám, že je to vždycky smutné.

22.10.2020 18:52
lenacia

XXX.XXX.173.31

Ne všichni. Uvádí se, že na VP na Taxisu dosud zahynulo 29 koní. Za 130 let mi to statisticky nevychází tak strašně. Ale nepopírám, že je to vždycky smutné.

já neříkám že všichni, sama nahoře zmiňuji vpodstatě z těch posledních Sottoventa a Zulejku...
Za posledích 20 let má taxis na svědomí jen 4 koně... to mi též statisticky nepřijde jako moc... a dohromady s ostaními úmrtími je to 10 koní za 20 let.

22.10.2020 19:35
MajkaP

XXX.XXX.10.114

Já souhlasím že kůň by měl být zkušený a nachystaný a taky si myslím že to tak je. Ale chyba se může stát vždy a ty pády to dokazují. Příčiny těch pádu jsou samozřejmě různé.
A někdy je příčina to, že kůň udělá chybu ( nevyjde mu krok/ "nevidí" překážku).... A v tu chvilku ho má jezdec podpořit.
A rozhodně neříkám, že se to neděje, nebo že ti žokejové neumí jezdit, nebo tak něco. Jen si prostě nemyslím že je odskokovka řešením množství pádu na taxisu...

22.10.2020 19:38
MajkaP

XXX.XXX.10.114

lenacia napsal(a):
já neříkám že všichni, sama nahoře zmiňuji vpodstatě z těch posledních Sottoventa a Zulejku...
Za posledích 20 let má taxis na svědomí jen 4 koně... to mi též statisticky nepřijde jako moc... a dohromady s ostaními úmrtími je to 10 koní za 20 let.

Já vždy laikům, kteří začnou tohle téma říkám, že naše čisté rekreační stáj má na kontě každý rok víc mrtvých koní než Taxis, než Pardubická, než všech 10 dostihů co se druhou říjnovou neděli běží....

22.10.2020 19:59

S tím věkem koní...dřív se s tím tak nemalovali. Mám pocit, že když to Lata Brandisová poprvé zkoušela s Normou, byly kobyle 4 roky.
Při letošním televizním přenosu hned na začátku správce dráhy MVDr. Janda řekl, že Taxis obehnali na nájezdové straně páskou, protože při rámcových dostizích se jim letos asi třikrát stalo, že volní koně proběhli tím živým plotem a dost ho zdemolovali. Prázdná místa v plotu před VP vycpali tedy větvemi a zapáskovali to, aby tam volný kůň s takovou pravděpodobností nevběhl.
Neprošel tedy Sotovento právě takovou rádoby vycpanou dírou?

Je to těžké, no, mě se víc líbila pardubická dřív, když se ve vodních příkopech dalo plavat, byla možnost nasednout po pádu a celkově to nebylo tak rychlé, ale to už holt dneska neprojde.

Neregistrovaný uživatel

22.10.2020 20:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

S tím věkem koní...dřív se s tím tak nemalovali. Mám pocit, že když to Lata Brandisová poprvé zkoušela s Normou, byly kobyle 4 roky.
Při letošním televizním přenosu hned na začátku správce dráhy MVDr. Janda řekl, že Taxis obehnali na nájezdové straně páskou, protože při rámcových dostizích se jim letos asi třikrát stalo, že volní koně proběhli tím živým plotem a dost ho zdemolovali. Prázdná místa v plotu před VP vycpali tedy větvemi a zapáskovali to, aby tam volný kůň s takovou pravděpodobností nevběhl.

Je to těžké, no, mě se víc líbila pardubická dřív, když se ve vodních příkopech dalo plavat, byla možnost nasednout po pádu a celkově to nebylo tak rychlé, ale to už holt dneska neprojde.

Jo moje rec. Padu bylo vic ale prislo mi ze na pocty koni a dostihu celkove tech fatalek min a proc... Kone do dostihu melo par lidi bylo to tezce vydreny. Dneska tam muze kazdej jouda co ma prachy. Ta nezkušena holcina s al scaterem krasnej priklad. Kun nic moc holka bez zkusebosti ale maminka trenuje par hemelek tak holsisku poslem na pardubickou kdyz chce. Výsledek? Konecna z banalni priciny co zkusenej usedi

22.10.2020 20:58

Veronika Řezáčová?
Proč? Mít koně se splněnou kvalifikací, být mi 24 let (? myslím, že jí tolik je), mít natrénováno a zaplacený start, tak to taky zkusím (v tomhle životě už ale holt ne, no ).
Mluvila v jednom ze vstupů mezi dostihy, a velmi rozumně, líbila se mi projevem, jediné, že se mi zdála hodně vysoká, což může vést k problémům s těžištěm (váhou u ní asi ne). Prostě na Irské přepadla, to mi přijde jako lehký a celkem laciný pád. Škoda.

22.10.2020 21:23

MajkaP napsal(a):
Já souhlasím že kůň by měl být zkušený a nachystaný a taky si myslím že to tak je. Ale chyba se může stát vždy a ty pády to dokazují. Příčiny těch pádu jsou samozřejmě různé.
A někdy je příčina to, že kůň udělá chybu ( nevyjde mu krok/ "nevidí" překážku).... A v tu chvilku ho má jezdec podpořit.
A rozhodně neříkám, že se to neděje, nebo že ti žokejové neumí jezdit, nebo tak něco. Jen si prostě nemyslím že je odskokovka řešením množství pádu na taxisu...

Když kůň udělá chybu, už to jezdec nemusí zachránit. A obráceně. Si myslím.

23.10.2020 07:58
MajkaP

XXX.XXX.21.249

Když kůň udělá chybu, už to jezdec nemusí zachránit. A obráceně. Si myslím.

Samozrejmě nemusí, a možná ve většině ani nezachrání. Jenže jak ty poslední roky vídám ten kalup před Taxisem... Jasně nemůže se najíždět pomalu, ale...

23.10.2020 08:58

Já jsem rozhodně pro to, aby se tam to prkno (ok, bariéra) do/před ten živý plot dalo. Veřejnost uvidí, že se "pro bezpečnost něco udělalo", koním to neublíží (může to být taková ta plastová bariéra, co je v obloucích jako "svodidlo"), zacpe se bezpečnostním řvounům tlamka na chvíli a bude chvíli pokoj. Až zase dojde k nějakému smrťáku, můžeme řešit dál. Že v dostizích (natož překážkových) nebudou umírat koně, to je nereálné.

Zatím je to jediné "řešení" Taxisu, které kdo navrhnul. Nebo víte ještě o jiném? Další úprava dopadové hrany, dosypání příkopu, zúžení živého plotu? Ano, tahle překážka je strašák, ale pokud z ní uděláme další proutku, strašák nezmizí. Jen se bude jmenovat př. Popkovický skok, místo Taxis...

23.10.2020 09:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já mám fotky z různých let, jak stojím prakticky v té překážce na hraně příkopu hned u živého plotu. Vlastně mezi živým plotem a příkopem. Ten plot je obrovská příšera, opravdový strašák, vyšší než já a tak hustý, že pres něj není vidět. Vypadá to jako zelená zeď. (Samozřejmě, pokud tam letos proběhli nějací koně a plot poškodili, tak to letos asi vypadalo jinak. Navíc ty fotky jsou z kvalifikací, takže ten plot předpokládám zastřihnou na tu požadovanou míru 160 cm. Ale stále platí, že obecně vzato ten plot je fakt monstrózní.)
Můj čistě subjektivní pocit je, že pokud kůň nerespektuje toto, nějak pochybuju, že bude respektovat totéž s bílým plotečkem okolo. Ale jak jsem psala, o skákání jako takovém nevím lautr nic, proto svůj názor nikomu necpu a sama jsem zvědavá, pro co se nakonec pořadatelé rozhodnou a jaké to bude mít následky.
Taky vzpomínám na ty staré záběry, kde se koně brodili v příkopech po břicha a oranice byla hluboká tak, že ti koně tam zapadali po kolena. Svým způsobem to bylo krásné, drsné, byl to opravdový test. Přemýšlím, jestli má zlehčování překážek nějaký vliv na bezpečnost, protože když zlehčíte překážky, koně je mohou šulit. Tím se najednou mohou kvalifikovat i koně, kteří nejsou rození skokani a kteří jsou náchylnější k chybám. Dle mého je to zacyklené.
Ale když se podívám na staré záběry překonávání Taxisu, jak tam popadá těch koní třeba pět, dva se nezvednou a jeden zahučí do toho příkopu a snaží se odtamtud vyhrabat... Zrovna u Taxisu s tou změnou souhlasím všema deseti, zasypat ten příkop na polovinu byla dobrá volba.
Jak moc byly pozitivní ostatní změny, nevím a nedokážu posoudit. Asi jsou k něčemu dobré, jinak by to nedělali. Ale s pohledem do budoucna - právě to populistické řešení, udělat něco jen proto, aby se kritikům zavřely držtičky, s tím nesouhlasím.
A můj osobní smolař bude navždy Krocoleon, protože ztratit život na Suchém příkopu, to je jako uklouznout ve vaně nebo spadnout omylem do kanálu, prostě strašná smůla.

23.10.2020 09:53

Já nějak pro další zmírňování Taxisu nejsem. Umím si představit zasypat ten příkop uplně a stanovit jako v parkuru dopadovou hranu, před kterou nesmí kůň šlápnout, hlídaly by to třeba kamery, a kůň by se diskvalifikoval stejně jako při neoběhnutí vendefány. Pak by to mělo smysl - pořád by docházelo k třídění koní, kteří to skočí dobře a koní, kterým to nevyšlo (jen by se nezranili třeba tak fatálně). Ale obávám se, že to je nereálná záležitost, protože by okolo vyhodnocení takových "přešlapů" akorát vznikaly spory. Ale rozhodně by taková věc zabránila pár smrťákům.

U Taxisu jsem v životě nebyla, vlastně jsem ho v životě ani na živo neviděla, protože do Pardubek jsem jezdila jako oška, nikoli na tribuny, a na dostihy jsem v podstatě neměla čas se jít dívat... Třeba bych změnila názor, kdybych to viděla, ale dostihoví jezdci VP se o Taxisu nevyjadřují nijak zásadně negativně, nikdo nevolá po zásadní změně, nebo jsem to aspoň nezaregistrovala. A ti, kdo ho skáčí, jsou zrovna ti, které bych v tomhle poslouchala.

23.10.2020 13:14
Arbora

XXX.XXX.212.164

To ma to teda dosť prekvapuje, tie archívne pardubické sú dosť masaker, tie kone museli byť neskutočne domlátené.

Celkovo teda, stále viac a viac mi vadí, že kone po krkolomných kreáciách nezadržiavajú jazdci. Tento rok v rámcových dostihoch boli minálne 2 prípady, keď mal byť kôň zadržaný- Nikeandnemesis, ktorá nechala na vode nohy a dopadla celou váhou na kolená a o dva skoky neskôr neskôr jej skočil do zadných nôh kôň. A ešte jeden, ktorý evidentne už išiel z posledného, zle skočil na vode, išiel šmykom asi 5m a jazdec ho ešte pochválil bičom, aby si “dal pozor”.
To sú také nepríjemné zábery, kedy ma to bolí aj za koňa.

23.10.2020 18:29
Moyda

XXX.XXX.147.89

Jo moje rec. Padu bylo vic ale prislo mi ze na pocty koni a dostihu celkove tech fatalek min a proc... Kone do dostihu melo par lidi bylo to tezce vydreny. Dneska tam muze kazdej jouda co ma prachy. Ta nezkušena holcina s al scaterem krasnej priklad. Kun nic moc holka bez zkusebosti ale maminka trenuje par hemelek tak holsisku poslem na pardubickou kdyz chce. Výsledek? Konecna z banalni priciny co zkusenej usedi

Tak zrovna Řezáčová se na koni asi narodila, taxis lupli jako nic a irská dostala i spoustu favoritů. Pokud má spolehlivého skokana, nevadí mu distanc tak proč ne. To už jsem měla větší problém s Váňou, ty poslední roky se na koni držel silou vůle a podle mě ohrožoval ostatní.

24.10.2020 09:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kdysi jsem byla s majiteli ranče Orel kupovat koně pro juniora. V jedné profi stáji. Nějak se přihodilo, že jsem na vybrané kobylce, na zkušební vyjížďku, jela já.
Řeknu vám, famózní zážitek.
A to byla mlaďoška, chystaná na výkonnostní zkoušky klisen. Já, zvyklá na běžné provozáky, čekala, co kde bude. Zatrnulo mi, když jsme vyjeli na místní letiště. A víte co? Nic. Kobylka cválala spořádaně, jako panenka, od stáje i směrem domů.
Následně na lesní cestě, nachystané překážky. Nic velkého, jen takové kavaletky. Ale ten profi přístup kobylky, to vážně bylo něco.
Dodnes na to vzpomínám, se slzou v oku.
Takže kůň připravený na VP, je opravdu profesionál a ty kydy, co šíří rádoby ochránci koní na sociálních sítích, jsou pouhé výkřiky do tmy hloupoučkých neználků.

24.10.2020 10:11

OT:vidite.ze kone mohou cvalat sporadane i smerem domu...zde bezne tema....

24.10.2020 10:25

K taxisu....jak tu pisou vyse.drive byla pardubicka dost narocny dostih.hluboka oranice konim dost ubirala sil.nektere skoky byly ale opravdu nekorektni--treba hlobka vodnich prikopu.doskokove hrany.....lety se zacala draha renovovat a dostih se i o dost zrychlil.nasi holce jsem poustela pardubickou treba z 82.myslim.na taxwisu padlo 10konim...koukala jako blazen...ale na druhou stranu.jezdci pri najezdu se vice rozprostreli i na levou stranu.coz uz se dnes tolik nevidi.jede se ve skrumazi.kone nevidi pred sebe.odskakuji protoze kun pred nimi taky odskocil....nehlede na potrebnou rychlost k prekonani tak velke prekazky..
jo. je to jen moje teorie.jezdci toho dostihu by to meli urcite vedet lepe.jak se jezdi a najizdi a co je potreba.jen mi to tak vyplynulo ze sledovani starsich dostihu....

24.10.2020 10:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mohou, jen je potřeba jim vysvětlit, že to tak má být.
Na svou kobylu ječím, když selžu jako trenér a jezdec: "Hernajs, copak mi nemůžeš věnovat tu hodinu pozornosti, když se o Tebe starám a skáču kolem Tebe jak blbec?!"
No u ní to pomáhá, neb ví ze zkušeností, že když zvednu hlas, je to špatné. Ale takto se vážně koně netrénují.

24.10.2020 11:48

Jasně, že můžou. Ale chce to práci - i od jezdce, a to se dneska moc nenosí.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2020 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

K taxisu....jak tu pisou vyse.drive byla pardubicka dost narocny dostih.hluboka oranice konim dost ubirala sil.nektere skoky byly ale opravdu nekorektni--treba hlobka vodnich prikopu.doskokove hrany.....lety se zacala draha renovovat a dostih se i o dost zrychlil.nasi holce jsem poustela pardubickou treba z 82.myslim.na taxwisu padlo 10konim...koukala jako blazen...ale na druhou stranu.jezdci pri najezdu se vice rozprostreli i na levou stranu.coz uz se dnes tolik nevidi.jede se ve skrumazi.kone nevidi pred sebe.odskakuji protoze kun pred nimi taky odskocil....nehlede na potrebnou rychlost k prekonani tak velke prekazky..
jo. je to jen moje teorie.jezdci toho dostihu by to meli urcite vedet lepe.jak se jezdi a najizdi a co je potreba.jen mi to tak vyplynulo ze sledovani starsich dostihu....

Skoky byly horsi a kdyz se padlo bylo to horsi ale popravde. Ty kone meli vic respektu. Stejne jako jezdci. A presne dostih byl pomalejsi jelo se tudiz vic ba taktiku setrily se sily dneska se to napali a adie, skoky lehci skoro kazdym se lze probrodit nebo probourat.... A to je to. Driv kone museli mit vetsi vydrz a lip skakat nez dnes..je fakt ze za me nezapomenutelna VP kdy vana znova nased a se Zeleznikem dohnal Chaloupku. To by dneska bylo nemozny. A to prosim s konem co mel x zdravotních neduhu a přesto se dozil slusnyho veku a este v 18 so neplanovame odbeh cvicnej dostih s mladochama 😁
Prislo mi ze driv ty kone proste byly tvrdsi. Ano selekce byla a ne vzdy hezka ale k necemu to vedlo. Dneska se opecovava vsecko jak porcelanova panenka a celkove ta kvalita jde proste dolu.

24.10.2020 17:15

Nemyslí, že by šla kvalita koní dolu, to zas ne, každá doba má své... opečovává se, protože koně jsou již soukromé subjekty a majitel je ochoten platit (i když mnohdy movitý majitel) ,pořizovací cena, náklady na trenink, ustájení a startovné, pojištění a.t.d......dříve majetek vyloženě chovatelských zařizení, družstva, svazů mládeže a.t.d.(prostě socialistické vlastnictví), kde si myslím, že pokud se to nerentovalo, nebyl výsledek nebylo to k chovu byl koník nahranej-neopečovával se...pokud nešel do jezdeckého oddílu nebo vyjímečně do soukromích rukou.
EDIT: na taktiku ? ruskej jezdec to napálil a buď a nebo...

24.10.2020 17:19

Nemyslí, že by šla kvalita koní dolu, to zas ne, každá doba má své... opečovává se, protože koně jsou již soukromé subjekty a majitel je ochoten platit (i když mnohdy movitý majitel) ,pořizovací cena, náklady na trenink, ustájení a startovné, pojištění a.t.d......dříve majetek vyloženě chovatelských zařizení, družstva, svazů mládeže a.t.d.(prostě socialistické vlastnictví), kde si myslím, že pokud se to nerentovalo, nebyl výsledek nebylo to k chovu byl koník nahranej-neopečovával se...pokud nešel do jezdeckého oddílu nebo vyjímečně do soukromích rukou.
EDIT: na taktiku ? ruskej jezdec to napálil a buď a nebo...

No právě. Opečovává se to, co by kdysi neprošlo.

24.10.2020 17:23

A proč nedat rok koníkovy šanci někde na pastvině?

Neregistrovaný uživatel

24.10.2020 17:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

A proč nedat rok koníkovy šanci někde na pastvině?

Jak to s tim souvisí? Uz ted se topume v chromejch nemocnejch herkach ktery nikdo nechce.

24.10.2020 17:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jak to s tim souvisí? Uz ted se topume v chromejch nemocnejch herkach ktery nikdo nechce.

A těch "dobrých rukou", co se jich mají ujmout, se po čertech nedostává!

24.10.2020 17:38

Nepleťte jabka s hruškama, bavíme se o dostihových koních, když na to dnešní majitel má a terenér a vetem nevidí problém, nechá koně prostě doléčit, což může být i rok, asi se mu to nerentuje, ale i tak mu dá šanci a opět ho pak zapojí do treninku a kůň startuje.....

24.10.2020 17:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nepleťte jabka s hruškama, bavíme se o dostihových koních, když na to dnešní majitel má a terenér a vetem nevidí problém, nechá koně prostě doléčit, což může být i rok, asi se mu to nerentuje, ale i tak mu dá šanci a opět ho pak zapojí do treninku a kůň startuje.....

Vy se bavíte o dostihácích, já reagovala na leithian a její příspěvek o nadbytku nemocných a starých koní.

24.10.2020 17:52

sisi58 napsal(a):
Vy se bavíte o dostihácích, já reagovala na leithian a její příspěvek o nadbytku nemocných a starých koní.

No doufám že o dostihácích Gr. I
Edit" listed

25.10.2020 12:53
Arbora

XXX.XXX.212.164

Ale tak to viete, že to niektorí tréneri s prekážkovými koňmi robia. Občas aj s rovinovými, ale keďže vekom klesá rýchlosť, pri tých rovinových sa to až tak nevyplatí. A tým nemyslím finančne.

25.10.2020 14:30

Jasně dobrý rovinový kůň nemusí být špatný do proutek, stýplu a dál...když mu trenér a vet věří, že to prostojí...

25.10.2020 14:49
Arbora

XXX.XXX.212.164

To sa samozrejme robí tiež, viacerí veľkí majitelia majú aj vlastné priestory, kde majú kone po skončení kariéry.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2021 16:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.147

https://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/taxis-se-zmenil-prvni-kone-ho-vyzkousi-na-velke-pardubicke-20210819.html

Už to neni taxis

19.8.2021 17:51
canka

XXX.XXX.215.25

https://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/taxis-se-zmenil-prvni-kone-ho-vyzkousi-na-velke-pardubicke-20210819.html

Za mě super...žádná blbá překážka ani pitomý dostih nestojí za koňský život

Neregistrovaný uživatel

19.8.2021 18:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.147

canka napsal(a):
Za mě super...žádná blbá překážka ani pitomý dostih nestojí za koňský život

Canko kdybys byla jako ja u doatihacu chapala bys co tim myslim. A ne umrti fakt nejsou taxisem. Umira se na vodnich příkopech i poplerovo skoku.
Drov ubehnout vp bylo neco. Dneska dobehne kdejaka herka ktera by si driv ani neskrtla

20.8.2021 07:27
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Canko kdybys byla jako ja u doatihacu chapala bys co tim myslim. A ne umrti fakt nejsou taxisem. Umira se na vodnich příkopech i poplerovo skoku.
Drov ubehnout vp bylo neco. Dneska dobehne kdejaka herka ktera by si driv ani neskrtla

Ono to je naprosto zacyklené - nižší náročnost překážek znamená, že se celý dostih jede víc na rychlost, protože se do dostihu dostanou i koně ne úplně perfektně skokově a psychicky vybavení, zato rychlejší. Taky rychlejší překonávání překážek může způsobovat chyby, navíc koně na konci dostihu jsou už z tempa vysílení a tu chybu vyrobí snáze.
Je to uzavřený kruh, kdy snížení náročnosti překážek má vliv na další věci a ve výsledku se ta úrazovost snížit nemusí nebo může dokonce narůst. Jak to je, ukáže až praxe a čas. Do toho zasahuje snížení tvrdosti dostihových koní a zjistíme, že problém může mít těžiště úplně někde jinde než v Taxisu.

20.8.2021 07:52
lenacia

XXX.XXX.158.137

Na taxis doplatí ti koně, dle toho co sem četla, kteří nerespektují živý plot a tak jim proskoci skrz a ejhle příkop.... Na to aby kůň údajně lépe skákal přes a ne skrz pomáhá například červený či jiný barevný vosk postříkaný na vrchu křoví. Takže si kůň myslí že běží přes překážku pevnou... Ale jasně, vybagrujme příkop

20.8.2021 08:17
Arbora

XXX.XXX.226.131

Mne je to fakt smiešne. Zniží sa doskoková hrana a pol národa plače, že už to nie je taxis. Čím kua. Veď kôň musí urobiť rovnaký skok. Jediný rozdiel je v tom, že keď mu ten skok nevyjde, nezahučí do priekopy. Rovnako vidí úplne nič pri nájazde na ten skok, takže skočiť musí rovnako, ako keby tam bola diera. Navyše sa skáče iba bo Velkej, takže z hľadiska výkonnnosti kvalifikovaných koní sa absolútne nič nezmení. Veru, úplne iná prekážka a už to nie je Velká.

Súhlasím samozrejme s lepšou filtráciou koní na tieto dostihy, absolvovať kdesi kilometer za poľom kvalifikáciu nie je dostatočný výkon. To ma zase ale ubije druhá polovica dostihového národa, lebo veď tí do toho dávajú srdiečko a celú výplatu, aby vo Velkej mohli padnúť na tretej prekážke.

10.10.2021 10:46

Tak máte svého vítěze? nebo umístivšího se do pátého?
Moje Casper, Sztorm, Streton, Lombargini,
Jdu se podívat na záznamy z kvalifikací, beru to zatím podle výsledků a startky na VP.

10.10.2021 11:28
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Fandím Hegnusovi. Myslím, že neobhájí, ale fandím mu. Pak Vanesse, jediné klisně, i když si myslím, že bude ráda, když doběhne.
Myslím, že ve předu by mohl být Evžen, Player, Lombargini, Hegnus a No Time To Loose. Pak Casper, Kaiserwalzer (myslím, že by byl lepší než Vandual, ale to už nezjistíme), Talent a Stretton.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2021 14:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.35

Jako celá léta od 10 let fandím váňovcům. 😁😊

10.10.2021 15:10
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Já fandívala Olehlovým svěřencům.
Teď preferuju český odchov a někdy mě osloví koně, kteří náležejí „menšinám“ - např. klisny, bělouši, představitelé malých stájí (vzpomínáš si na mě, Nikasi?).
A pak preferuju „starou krev“ - 12, 13leté. Z lásky a úcty k tomu, že tam tak dlouho vydrželi.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2021 15:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.35

Varaxi napsal(a):
Já fandívala Olehlovým svěřencům.
Teď preferuju český odchov a někdy mě osloví koně, kteří náležejí „menšinám“ - např. klisny, bělouši, představitelé malých stájí (vzpomínáš si na mě, Nikasi?).
A pak preferuju „starou krev“ - 12, 13leté. Z lásky a úcty k tomu, že tam tak dlouho vydrželi.

Ja vanovce neb jsem tam kdysi pusobila jako decko. Takze takova nostalgie a proste... A pak nejstarsim, kobylam a nejmladsim.

10.10.2021 15:24
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Ja vanovce neb jsem tam kdysi pusobila jako decko. Takze takova nostalgie a proste... A pak nejstarsim, kobylam a nejmladsim.

No, jsme prostě profesionálky, které přesně vědí, kdo to vyhraje. :)

Neregistrovaný uživatel

10.10.2021 16:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.35

Tak nic 😂

10.10.2021 16:07
Dogas

XXX.XXX.114.211

Omluvám se, teď si nevzpomenu jméno jezdce 13. Nezdá se Vám, že jel nějak zvláštně? V zatáčkách padal, přes překážky létal nad koněm a ztrácel kontrolu nad koněm. Myslím, že by měl šanci kdyby zůstal déle vzadu...

10.10.2021 16:10
Varaxi

XXX.XXX.129.250

No to byl krvák.
Já Talenta tipovala, že by měl dojít za peníze. Na vítězství jsem to neviděla, ale tak 3. místo klidně.
Hegnus nezklamal, to si myslím, že je důstojný odchod. Víc se od něj čekat asi opravdu nedalo. Zvládl to naprosto se ctí.
Za mě je největší překvapení Mr. Spex. A tolik pádů, to jsem fakt nečekala.

10.10.2021 16:14
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Dogas napsal(a):
Omluvám se, teď si nevzpomenu jméno jezdce 13. Nezdá se Vám, že jel nějak zvláštně? V zatáčkách padal, přes překážky létal nad koněm a ztrácel kontrolu nad koněm. Myslím, že by měl šanci kdyby zůstal déle vzadu...

Jo, ale Star je svůj. Jemu se do toho moc kecat nedá. Prostě si dělá, co chce, a jet takového koně je dost náročné. Už to, že na rovině ho jezdil Rája, nejsilovější žokej, o něčem svědčí. A žokej Šara je to samé v bleděmodrém. Prostě neposlouchá a musí se „přeprat“, jenže při devítiminutovém dostihu té síly bude mít víc vždycky kůň.

10.10.2021 16:21
Dogas

XXX.XXX.114.211

Varaxi napsal(a):
No to byl krvák.
Já Talenta tipovala, že by měl dojít za peníze. Na vítězství jsem to neviděla, ale tak 3. místo klidně.
Hegnus nezklamal, to si myslím, že je důstojný odchod. Víc se od něj čekat asi opravdu nedalo. Zvládl to naprosto se ctí.
Za mě je největší překvapení Mr. Spex. A tolik pádů, to jsem fakt nečekala.

No na mě moc pádů, asi corona . Naštěstí se nikomu nic nestalo. Aspoň na hlavním dostihu.

10.10.2021 16:24
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Dogas napsal(a):
No na mě moc pádů, asi corona . Naštěstí se nikomu nic nestalo. Aspoň na hlavním dostihu.

Jo, na hlavním dostihu jsou všichni OK. Ale tuším v Ceně Labe (? nejsem si úplně jistá) zůstal ležet kůň po pádu a nevím jistě, jestli vstal.

10.10.2021 16:32
Dogas

XXX.XXX.114.211

Akorát vím, že zmiňoval ošklivé pády. Ale pro odrazení diváků raději neříkal jak to skončilo. Minulý rok oznámili zlomený vaz až po konci dostihu.

10.10.2021 17:16
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Apple's Kamikaze se jmenuje ten kůň, co tam zůstal ležet. Nevíte někdo, jak dopadl?

10.10.2021 17:45
BenaBak

XXX.XXX.149.7

Varaxi napsal(a):
Apple's Kamikaze se jmenuje ten kůň, co tam zůstal ležet. Nevíte někdo, jak dopadl?

Co jsem se dočetla, tak ho utratili (zlomená noha) 😞

10.10.2021 17:50
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Apple's Kamikaze musel být ihned utracen stejně jako nějaký další kůň předtím. Ve všech dostizích bylo enormně pádů a 2 utracení koně jsou taky až dost. Drahá a především tráva na tom byla špatně, hodne klouzala, a to ji ještě nějak upravovali, aby byla trať bezpečnější.

10.10.2021 17:55
BenaBak

XXX.XXX.149.7

5.dostih - TIEP DE L'EST po uklouznutí v zatáčce. Ale tam nevím, protože někde psali, že je OK a jinde, že musel být taky utracen.

10.10.2021 18:00
BenaBak

XXX.XXX.149.7

Musím říct, že Talent mě mile překvapil. Toho bych si netipla a podle sázkových kurzů to taky favorit nebyl. A Hegnus odešel se ctí. Pádů teda bylo až až...

Neregistrovaný uživatel

10.10.2021 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.35

Daniela Lipová napsal(a):
Apple's Kamikaze musel být ihned utracen stejně jako nějaký další kůň předtím. Ve všech dostizích bylo enormně pádů a 2 utracení koně jsou taky až dost. Drahá a především tráva na tom byla špatně, hodne klouzala, a to ji ještě nějak upravovali, aby byla trať bezpečnější.

Ale hkavne ze taxis fuj a vraždí koniky ze...

10.10.2021 20:07

Dogas napsal(a):

Brečka. Na Popkovickém skoku mu ujelo sedlo do strany. je spíše obdivuhodné, že vůbec dojel, jak dojel, navíc tedy na Starovi, který rozhodně není koněm na myšlenku.

10.10.2021 20:12
Varaxi

XXX.XXX.129.250

No jako dva mrtví, to je moc. Fakt moc.
Na druhou stranu, i dny blbec se stávají. Včera, pokud vím, tak nebyl nikdo. A ani na kvalifikacích snad letos žádný mrtvý kůň nebyl. Tak když to zprůměrujem, tak asi OK...
Taxis, tak jak je... Tam bylo vidět, že fakt hodně koní tu hranu nedoskočilo. A nejen na Taxisu, pomalu každý příkop měl koně, který zakopl o hranu. A to jsou přesně ti koně, kteří na VP podle mě skokově nemají. Pak to dopadá takhle - některé překážky zmírníme, ale ti koně padnou někde jinde. A s nima padnou taky ti, kteří dojedou na rychlé tempo, protože šuliči jsou rychlejší než poctiví skokani.
A jo, vím, že na samotné VP nikdo nepřišel o život, ale to zjednodušování skoků se týkalo víc překážek.

10.10.2021 20:13
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Brečka. Na Popkovickém skoku mu ujelo sedlo do strany. je spíše obdivuhodné, že vůbec dojel, jak dojel, navíc tedy na Starovi, který rozhodně není koněm na myšlenku.

To jsem si nevšimla, mrknu na to, až se budu dívat znova. :)

Neregistrovaný uživatel

10.10.2021 20:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.35

Varaxi napsal(a):
Na druhou stranu, i dny blbec se stávají. Včera, pokud vím, tak nebyl nikdo. A ani na kvalifikacích snad letos žádný mrtvý kůň nebyl. Tak když to zprůměrujem, tak asi OK...
Taxis, tak jak je... Tam bylo vidět, že fakt hodně koní tu hranu nedoskočilo. A nejen na Taxisu, pomalu každý příkop měl koně, který zakopl o hranu. A to jsou přesně ti koně, kteří na VP podle mě skokově nemají. Pak to dopadá takhle - některé překážky zmírníme, ale ti koně padnou někde jinde. A s nima padnou taky ti, kteří dojedou na rychlé tempo, protože šuliči jsou rychlejší než poctiví skokani.
A jo, vím, že na samotné VP nikdo nepřišel o život, ale to zjednodušování skoků se týkalo víc překážek.

Ale to bl beckum nevysvetlis. Ze zjednoduseni skoku fakt neni cesta samospasy.

11.10.2021 07:58
Arbora

XXX.XXX.149.42

BenaBak napsal(a):
5.dostih - TIEP DE L'EST po uklouznutí v zatáčce. Ale tam nevím, protože někde psali, že je OK a jinde, že musel být taky utracen.

Hlavne pádov bolo na rovnakom mieste počas celej sezóny už niekoľko. Že sa tam v jednom dostihu šmyknú opäť hneď tri kone, z toho jeden na to doplatí životom, to je naozaj neuveriteľné.

11.10.2021 08:21

Letos to teda byly nervy! Tolik pádů a ještě pak karamboly kvůli volným koním, na což doplatil bohužel mj. náš stájový Sztorm. Naštěstí to pak alespoň vyhrál Pavlin, což byla tedy třešnička na dortu Ale trnula jsem u každé překážky...

11.10.2021 09:01
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Arbora napsal(a):
Hlavne pádov bolo na rovnakom mieste počas celej sezóny už niekoľko. Že sa tam v jednom dostihu šmyknú opäť hneď tri kone, z toho jeden na to doplatí životom, to je naozaj neuveriteľné.

Jo, prej, že s tím něco dělali, aby to neklouzalo, ale... Ne že bych se považovala za větší odbornici než Růžičková, ale podle mě je evidentní, že to stejně klouže.
Což teda jako přičítám na vrub jak správcům trati, tak i žokejům, protože fakt to tam klouzalo už dlouho a měli s tou eventualitou počítat a najíždět opatrněji. Že to lze a umí, ukázali ve VP, kdy najeli opravdu velkým obloukem a bez pádu.

11.10.2021 09:08
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Jinak ono těch pádů nebylo až tak strašně moc, koní dojela půlka, jeden byl zastaven pro neschopnost žokeje pokračovat v dostihu (měl rozseklé čelo) a jednoho nebo dva tam zastavil volný kůň (myslím, že jeden z těch dvou se to pak pokoušel ještě dojet, takže pokračoval, ale jistá si nejsem). Takže počet spadlých koní se nějak zásadně nevymyká z průměru. Ono jich dojíždí ta půlka až dvě třetiny, to tak celkem bývá.
Jen že často padali i favoriti, kteří by to měli mít opravdu naskákané, a pak popadalo strašně moc koní v těch rámcových dostizích, kde to takovou normou není.

11.10.2021 09:15
Arbora

XXX.XXX.149.42

...najmä s ohľadom na počet štatujúcich koní v jednotlivých dostihoch.

Celkovo mi aj dva smrťáky prídu pri takýchto štartových poliach sú strašne veľa, aj keď minimálne v jednom prípade išlo o veľmi nešťastnú náhodu.

11.10.2021 10:12

BTW nevíte, kde by se na netu daly dohledat medailonky jednotlivých koní ze včera?

11.10.2021 10:25
Arbora

XXX.XXX.149.42

Na webe ČT bude určite celý záznam.

11.10.2021 10:26
BenaBak

XXX.XXX.233.187

V tom 5.dostihu jeli do té zatáčky dost rychle a ostře (aspoň se mi to zdálo). Taky přímo při Velké to tam žokeji brali velkým obloukem, tak asi věděli proč. Růžičková říkala, že to tam neklouže, že se tam byla podívat, ale těm koním to tam jasně podklouzlo, tak nevím, kde se byla dívat.

11.10.2021 10:29
BenaBak

XXX.XXX.233.187

Škaredej pád měl Theo😔 To jsem se opravdu bála. Kůň snad OK, ale Bartoš prý musí na operaci.

11.10.2021 10:35
BenaBak

XXX.XXX.233.187

Arbora napsal(a):

Jo jo. Taky mám ten pocit, že v téhle zatáčce bylo těch uklouznutí za celou sezónu dost. Ale jelikož jsem pouze dostihovej kecal a fanoušek a jinak tomu nerozumím, tak se nebudu pouštět do spekulací, kde je chyba🙃

inzercee

11.10.2021 11:04
inzercee

XXX.XXX.169.240

Varaxi napsal(a):

Bohužel den předtím taky jeden - Fabryan :(

11.10.2021 16:27
Varaxi

XXX.XXX.129.250

BenaBak napsal(a):
Škaredej pád měl Theo😔 To jsem se opravdu bála. Kůň snad OK, ale Bartoš prý musí na operaci.

Tak Bartoš a jiní žokeji... Ne že by mě to nemrzelo, ale nevadí mi to tolik jako ti koně. Takže zramovaný žokej se zdravým koněm je mi milejší než naopak.

11.10.2021 16:27
Varaxi

XXX.XXX.129.250

inzercee napsal(a):
Bohužel den předtím taky jeden - Fabryan :(

Ajo. Díky za info, to jsem nevěděla.

13.10.2021 16:01
Moyda

XXX.XXX.147.89

Do Fabryana vrazil volný kůň a rozdrtil mu loket.

Přidejte reakci

Přidat smajlík