Mám hledat jiný pronájem?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2020 01:31
amajaq

XXX.XXX.107.35

Ahoj,
Před měsícem jsem si našla koně do pronájmu. Jde o mladého valacha.
Majitelka na něj nemá příliš času. Nejdříve mě brala na jizdarnu pod jejím vedením a vše šlo docela dobře- kůň se občas lekne ale přijde mi dost nevybehany - dlouho asi nic nedělal.

Majitelce jsem začala přispívat 2000/měsíc, což je fajn cena.
Docházky máme podle toho jak se dohodneme - ovsem ja chodim mene net ta druhá holčička.
Ja Měla s koněm jezdit na vyjizdky a druhá holka, co za ním začla chodit taky (když jsem měla zájem ja a majitelka si neuměla vybrat tak vzala i ji) tak měla s koněm pracovat jen ze země.

Jenomže poslední dobou se mi zdá, že ta holka si s tím koněm dělá co chce.
A ještě k tomu nic neplatí a jezdí za výpomoc...
Mám chuť si najít něco jiného, ale zas tohle mám blízko, tak nevím zdá by nebylo lepší si šetřit na svého koně...
Už jednou jsem koně měla, ale bohužel jsem o něj přišla(stari).

Co myslíte, mam hledat dal??
Mne Nepřijde mi fer, že já platím a ona je tam furt, ikdyz ten den třeba ji mám mít jen já... navíc s valachem není možné jít ven a nemá absolutně žádný respekt k člověku...chtěla jsem klidneho flegmouse na vyjizdky a tohle je pravý opak.
A jak je s tou holkou skoro každý den, protože teď zrušili tu školu tak mám pocit, že si s ní víc rozumí.
Nemám jí to za zle, jen jsem si pronájem představovala jinak - jen já a majitelka, že bychom se střídali. Tohle mi prostě nevyhovuje:(
Přijdu si jak páté kolo u vozu

Co myslíte mám s tím seknout ?

13.10.2020 01:39
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Takže pozitivem je vzdálenost. Negativem je typ koně a že za ty peníze nejezdíte nebo jezdíte málo?

To, že ona neplatí, není vaše věc. Vy se musíte akorát rozhodnout, jestli současná situace je pro vás za 2000,- měsíčně dobrý/výhodný obchod nebo ne.

13.10.2020 01:44
amajaq

XXX.XXX.107.35

Dotaz napsal(a):
Takže pozitivem je vzdálenost. Negativem je typ koně a že za ty peníze nejezdíte nebo jezdíte málo?

To, že ona neplatí, není vaše věc. Vy se musíte akorát rozhodnout, jestli současná situace je pro vás za 2000,- měsíčně dobrý/výhodný obchod nebo ne.

Vzdálenost je asi to největší plus.
Nevadí mi, že platím a ona ne, jen mi vadí ten pristup, že je to takový trojúhelník a že pokaždé se něco změní.
Nejdřív jsem se měla střídat pouze s majitelkou a já jsem měla dělat práci ze zeme a jezdit, pak vzala druhou holcinu a najednou jsem už nemusela dělat práci ze zeme a jen jezdit a ted uz i ta druhá holcina jezdí 🤔 mě samotné přijde, že mě ta holka chce vystipat😁

13.10.2020 01:47
amajaq

XXX.XXX.107.35

A koně bych chtěla asi taky klidnejsiho, tento je schopný člověka sejmout kvůli otocenemu listu a já si chci na koních odpočinout a vypnout. Asi toho chci prostě moc 🤭

13.10.2020 01:50
Dotaz

XXX.XXX.235.225

amajaq napsal(a):
Vzdálenost je asi to největší plus.
Nevadí mi, že platím a ona ne, jen mi vadí ten pristup, že je to takový trojúhelník a že pokaždé se něco změní.
Nejdřív jsem se měla střídat pouze s majitelkou a já jsem měla dělat práci ze zeme a jezdit, pak vzala druhou holcinu a najednou jsem už nemusela dělat práci ze zeme a jen jezdit a ted uz i ta druhá holcina jezdí 🤔 mě samotné přijde, že mě ta holka chce vystipat😁

Tak bych se zkusila s majitelkou dohodnout, kolik ježdění a práce ze země váš paušál zahrnuje. Že třeba za tu cenu budete jezdit 2x týdně atd. Chce to si vyjasnit, za co konkrétně platíte a domluvit si nějaký harmonogram. A nebo prostě odejít, pokud je vám kůň nebezpečný a za ty peníze vám to nestojí.

13.10.2020 01:57
amajaq

XXX.XXX.107.35

Dotaz napsal(a):
Tak bych se zkusila s majitelkou dohodnout, kolik ježdění a práce ze země váš paušál zahrnuje. Že třeba za tu cenu budete jezdit 2x týdně atd. Chce to si vyjasnit, za co konkrétně platíte a domluvit si nějaký harmonogram. A nebo prostě odejít, pokud je vám kůň nebezpečný a za ty peníze vám to nestojí.

Tento měsíc to ještě zkusím a uvidíme.
Já jsem zvyklejsi na klidnější koně a po par kaskadercinach me to uz stacilo a tohle je na mě trochu moc a ta druhá holcina se ničeho nebojí, tak pro ni by to bylo taky asi lepší, kdyby s ní pracovalo min lidi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2020 07:40

Souhlas s Dotaz, ve všem. Co druhá holčička, by vás nemělo zajímat, ale to, že koně nemáte podle ústně uzavřené smlouvy v době své přítomnosti pouze pro sebe, to bych rozhodně řešila. A možná bych chtěla tu smlouvu v nějaké formě raději hodit na papír. Ať si ta druhá s koněm dělá co chce, kůň není hloupý a pozná, která z vás s ním pracuje. Když s ním ale budete pracovat obě najednou, bude zmatený. I bych zkusila domluvit nějaký harmonogram ve formě střídavé docházky, aby holčička nepřišla dopoledne a vy jste nedostala koně už jednou ten den pracujícího. Pokud byste to tedy nepovažovala za výhodu (nakonec pokud ten den už pracoval, mohla by ho klidná vyjížďka ven potěšit).

A pokud nebudete sama vědět, co, napište si na papír dva sloupečky "pro" a "proti" a sepisujte si nějakou dobu argumenty. Nakonec vám z toho vyjde, co a jak.

Navíc není na škodu zmapovat si situaci v okolí, třeba najdete jiného koníka (třeba na doporučení?) i blíže a nebo za srovnatelných podmínek. 2 tisíce už je dost zajímavý příspěvek, máte šanci najít jiného. A třeba naopak zjistíte, že lepší možnost nemáte, a přestanete nad tím tolik hloubat. Mít přehled o situaci je rozhodně doporučeníhodné :-)

16.10.2020 07:53

Mě by to vyloženě štvalo, že jsem jak páté kolo u vozu, podílím se na placení ustájení a nemám stejné jezdecké podmínky jako další "pronajímatel" , já bych s tím sekla a své proti bych při odchodu majitelce v klidu vysvětlila nebo naznačila, že se chystám odejít neboť tato situace mi nevyhovuje....musíte se domluvit, co jste si domluvily...a jestli to platí.
PS: pardon, že otvirám staré dotazy, ale se doma nudím...

16.10.2020 10:23

Tohle nemá význam. Pokud jste aspoň trochu šikovná a spolehlivá.....těch koní je na pronájem opravdu hodně, rozhlédla bych se jinde, ideálně u někoho, kdo je schopný mě něco naučit a kdo na svého koně opravdu dbá a není mu jedno, že se kolem něj motají sami nahodile dva lidé různých úrovní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík