Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
Přemýšlím o prodeji svého koně, ale nejsem si úplně jistá, za jakou cenu ho mám nabídnout. Mám představu, ale mám obavy, zda není přemrštěná nebo naopak podhodnocená.
Kůň je 11-ti letý valach plemene Český teplokrevník, otec holšt. skok:T** matka: A1/1 skok:S
Je to obřík, asi 175vkh, hnědák s hvězdičkou. Zdraví, bez problémů či zlozvyků.
Valach má výkonnost v parkuru Z a všestrannost Z. V tréninku 110.
Nicméně můj valach není úplně echt sportovec. Nerada bych ho prodala do vyloženě sportu. Má velkou sílu v odraze, ale je tlačivější typ a chybí mu rychlost.
Dobré hodnocení máme v podstatě jen z limit. parkurů.
Představuji si, že by byl výborný v hobby závodech a ZZVJ.
Co se týče povahy koně, je to zvíře za milion. Poměrně silný flegmatik, který je schopný povozit naprosté začátečníky. Neudělá vůbec nic. Nevyhazuje, neutíká, nestaví se. Prostě šlape jak se mu řekne. Nedávno na něm jezdila 6ti letá holčička v klusu sem tam po jízdárně bez lonžky. Venku je také naprosto zlatý, zvládnou ho i nejezdci. Může chodit i sám, neleká se. Na čištění stojí jak přibitý.
Takový ten milionový kůň. Do sportu pro zkušenějšího z důvodů tlačivosti, potřebuje navíc podporu ve skocích.
Jak byste nacenili takového koně?
Myslíte, že by byl někdo ochoten vyměnit za složitějšího koně do sportu, nebo se takové věci nedělají?
Slon Indický
napsal(a):
Nepíšete nic o zdravotním stavu. Pokud by byl zdravý (a tím myslím i čisté rtg), tak 100-120 tisíc. Pokud zdravý není nebo žádná vyšetření k dispozici nemáte, tak úměrně tomu klesá cena.
Souhlas. Zadavatelka píše, že je zdravý, nicméně u koně v této cenové kategorii bych rentgeny požadovala.
No, a nejdůležitější - za tu cenu ho pak musí někdo koupit, nabídka je jedna věc, druhá poptávka. Takže jestli jste cenu nastavila správně, to určí pouze trh:-)
Notimeatall
napsal(a):
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
Přemýšlím o prodeji svého koně, ale nejsem si úplně jistá, za jakou cenu ho mám nabídnout. Mám představu, ale mám obavy, zda není přemrštěná nebo naopak podhodnocená.
Kůň je 11-ti letý valach plemene Český teplokrevník, otec holšt. skok:T** matka: A1/1 skok:S
Je to obřík, asi 175vkh, hnědák s hvězdičkou. Zdraví, bez problémů či zlozvyků.
Valach má výkonnost v parkuru Z a všestrannost Z. V tréninku 110.
Nicméně můj valach není úplně echt sportovec. Nerada bych ho prodala do vyloženě sportu. Má velkou sílu v odraze, ale je tlačivější typ a chybí mu rychlost.
Dobré hodnocení máme v podstatě jen z limit. parkurů.
Představuji si, že by byl výborný v hobby závodech a ZZVJ.
Co se týče povahy koně, je to zvíře za milion. Poměrně silný flegmatik, který je schopný povozit naprosté začátečníky. Neudělá vůbec nic. Nevyhazuje, neutíká, nestaví se. Prostě šlape jak se mu řekne. Nedávno na něm jezdila 6ti letá holčička v klusu sem tam po jízdárně bez lonžky. Venku je také naprosto zlatý, zvládnou ho i nejezdci. Může chodit i sám, neleká se. Na čištění stojí jak přibitý.
Takový ten milionový kůň. Do sportu pro zkušenějšího z důvodů tlačivosti, potřebuje navíc podporu ve skocích.
Jak byste nacenili takového koně?
Myslíte, že by byl někdo ochoten vyměnit za složitějšího koně do sportu, nebo se takové věci nedělají?
Jestli je vaše představa o ceně ,nebo výměně adekvátní a možná se dozvíte jedině,když dáte prodejní inzerát
Tady můžeme o vašem zadání diskutovat ,teoreticky ,jsme na Diskuzi .
Ale prakticky sem asi nechodí zájemci,kteří se vám ozvou,přijedou koně vyzkoušet atd atd
Proto je Inzerce