Je to taková spíše úvaha, než cokoliv jiného.
Poslední dobou jsem si všimla zajímavho trendu. Přijde mi že všechny hezké věci se přestávají vyrábět, či se až podivně mění.
Rozhodla jsem se pořídit si ještě jednu uzdečku, jednoduše pro radost,a protože už se mi párkát stalo, že mi povolily konča u té westernové.
Jelikož mi Waldhausen vpodstatě před nosem přestal vyrábět x-line santander s hnědo/mosaz kombinaci, tak sem tedy sáhla po značce horze a verzi constance uzdečky... pro jednodší vysvětlení, mám ráda hnědou barvu v mosazném kování, a s kontrastním prošitím.
Constance uzdečku už sem před lety měla, než sem si ji svou blbostí zničila. Takže sem měla nějakou představu co by mi asi tak mělo dorazit... No a bum. Dorazila mi udečka o odstín tmavší než ta co sem měla. A přitom fotky používají stále ty 6 let staré. Ale nebylo to tak hrozný a barva to byla pořád pěkná a kvalita kůže taky.
To by se mi ale nesměla rozbít týden po pořízení .
Jelikož sem netušila, zda mi reklamaci uznají či ne, a docela mě zarazilo místo rozbití, tak sem si objednala podobnou uzdečku, jen od výrobce Kentaur, a to typ Marysville.
Dorazila do 14 dnů. A tady to přišlo. Já sem očekávala, že bude tmavá, volila sem hnědou barvu nikoli tabák, protože sem nechtěla plně zrzavou. Plus sem viděla fotky uzdeček jak přímo na stránkách kentauru tak i na jejich FB apod.
Co mi ale dorazilo byla tak strašně tmavá hnědá, jakože opravdu neskuečně tmavá, že ji člověk jen velice náročně pod jasným světlem rozezná od černé, že to mě teda hodně zarazilo. To už ani nebylo hezký, doslova to bylo až zklamání.
Já samozřejmě vím, že na barvu a vzhled to nejezdí a nefunguje jo, ale jde spíš o princip a očekávání vs. realita.
Stejný sem to měla i včera při obdržení objednávky vodítka. Mám už asi 10 let vodítko 'apollo', kožené s řetízkem. Je to taky spíš paráda k používání, já ho hodně využívám na focení, protože se ten řetěz reušuje líp než plné bavlněné vodítko. Ale oproti takovým těm show western vodítkům to Apollo co mám bylo opravdu kus nádherné práce, pořádná pevná kvalitní a přitom měkká kůže, řetěz pěknej, těžkej a pevnej prostě přádná mosaz, karabina bytelná. Tak sem si řekla, že si pořídím totéž jen v hnědé a to černé daruju kamarádce, která mi po něm pošilhává už nějakou dobu.
No a co mi přišlo je teda, opět hnědá/nehnědá=černá, tenká tuhá kůže (ale prosím možná se po namazání zvláční), a řetízek kvality bižu řetízků co si zapínaj slečny jako ozdobu kolem šatů. To by dokázala přetrhnout snad i čivala. Karabina o kvalitě, kde čekám kdy přestane fungovat vnitřní pružina a odletí ta pohyblivá část ven.
Nevím jestli je to nějaký trend, už před lety sem si všimla, že full velikost stejné značky i typu ohlávky byla najednou o hodně menší než ta co sem do té doby vlastnila.
Ostatně i tady sem si od vás dočetla dost o změně kvality dek na koně, včetně drahých bucasek.
Koupím si koženou ohlavku od kentaura, nevadí, že jí obědnám v září a dostanu v listopadu, hlavní je, že podpořím český výrobce a dostanu kvalitní produkt.
Budu si ji vozit sebou domů, nebudu ji nechávat u koní aby se nezničila...
Moje ohlávka:
🤦♀️🤷♀️
lenacia
napsal(a):
Koupím si koženou ohlavku od kentaura, nevadí, že jí obědnám v září a dostanu v listopadu, hlavní je, že podpořím český výrobce a dostanu kvalitní produkt.
Budu si ji vozit sebou domů, nebudu ji nechávat u koní aby se nezničila...
Moje ohlávka:
🤦♀️🤷♀️
Tak to je na reklamaci. Přece taková věc musí vydržet víc než pár měsíců!