Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2020 17:07
marse

XXX.XXX.19.33

Dobrý den, musí se granule namáčet nebo se mužou přidávat suché? Díky za odpověď Marcela

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2020 07:48

Dávejte suché. Pokud je dáváte k máčenému krmivu, nasypte je do nádoby na vrch toho vlhkého krmiva.

Při zběžném prohlédnutí složení mě zaskočilo, proč není vyrovnaný poměr vápníku a fosforu... silně ve prospěch vápníku, který lze předpokládat v nadbytku ovšem i u pícnin... škoda. Hlavně že vyzdvihují, že je to jediný kompletní vyvážený doplněk...

23.10.2020 18:31
marse

XXX.XXX.43.18

Děkuji,budu přidávat k máčenému krmení.A vy máte zkušenosti s nějakými jinými vitamíny,které byste mohla doporučit?budu dávat poprvé, letos se nám všechno nějak hroutí

24.10.2020 09:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dávejte suché. Pokud je dáváte k máčenému krmivu, nasypte je do nádoby na vrch toho vlhkého krmiva.

Při zběžném prohlédnutí složení mě zaskočilo, proč není vyrovnaný poměr vápníku a fosforu... silně ve prospěch vápníku, který lze předpokládat v nadbytku ovšem i u pícnin... škoda. Hlavně že vyzdvihují, že je to jediný kompletní vyvážený doplněk...

Kolegyně krmila 20 letého A1/1 krmivem Pavo 18Plus. Výsledek mě nepřesvědčil. Pokud víte, na jakém místě stupnice 1 - 10 je Pavo co do kvality?

24.10.2020 09:31
Slon Indický

XXX.XXX.242.196

Co do kvality marketingu je na jedničku.
Jinak obecně téměř veškeré jejich produkty obsahují pšenici, mnohdy dokonce na prvním místě. Konkrétně to 18 plus má zvlášť rozepsanou pšenici špaldu, pšeničnou mouku krmnou a pšenici. Na prvním místě ve složení sójové slupky. Tj všechno levné a ne moc výživově hodnotné suroviny vpředu, hodnotnější složky na konci, kde obsah bude v řádu desetin procent až procent.
Osobně bych od nich nic nebrala, protože použité suroviny zdaleka neodpovídají ceně a pšenici v krmivu pro koně se vyhýbám. Na druhou stranu má početné příznivce, což sice úplně nechápu, ale dobře.

24.10.2020 09:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
Jinak obecně téměř veškeré jejich produkty obsahují pšenici, mnohdy dokonce na prvním místě. Konkrétně to 18 plus má zvlášť rozepsanou pšenici špaldu, pšeničnou mouku krmnou a pšenici. Na prvním místě ve složení sójové slupky. Tj všechno levné a ne moc výživově hodnotné suroviny vpředu, hodnotnější složky na konci, kde obsah bude v řádu desetin procent až procent.
Osobně bych od nich nic nebrala, protože použité suroviny zdaleka neodpovídají ceně a pšenici v krmivu pro koně se vyhýbám. Na druhou stranu má početné příznivce, což sice úplně nechápu, ale dobře.

Ajta!
Nu podařilo se nám majitelku posléze přesvědčit, že by měla KD přehodnotit. Navíc jsme, pro majitelčinu zaneprázdněnost, krmili většinou my, takže koník prospíval. Na fotce je na novoroční vyjížďce a má 19 roků. Režim 24/7. Bez deky, neboť se nemají koně přílišnou péčí, zchoulostivět.

24.10.2020 10:07
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Slon Indický napsal(a):

A jsme zase zpět u základů - je potřeba číst si složení!

(potom se zamyslet nad poměrem cena/výkon a zjistit že lze krmit kvalitněji a levněji)

24.10.2020 10:34
Slon Indický

XXX.XXX.242.196

Pipilota napsal(a):

(potom se zamyslet nad poměrem cena/výkon a zjistit že lze krmit kvalitněji a levněji)

Jenže tohle je něco, co většina lidí nedělá - známý zmíní nějakou značku jako kvalitní, tak ji automaticky přebere a hotovo. Nehledě na to, že neznám značku krmiv, kde by byly všechny produkty stejně kvalitní - i u toho Pava jsou 2 typy bez pšenice a přijatelné, ale člověk musí vybírat a vědět, co hledá.
Druhá věc je, že pokud chce člověk vybrat krmivo bez pšenice, zužuje se mu drasticky výběr. Pokud chce navíc něco, co nejsou z větší části jen otruby a slupky, tak už je těch produktů úplné minimum - a to i u "prestižních" značek.

24.10.2020 10:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pipilota napsal(a):

Klidně stejná cena, ale lepší kvalita.
Co bylo/je špatné na statkových krmivech? Vždyť jak to tak sleduji, ani mysli či granule od známých značek, nemusí být to pravé ořechové.
Koho by před érou mysli napadlo, dát koni pšenici?
I když jeden důvod, proč šlo dříve krmit statkovými krmivy a bylo to ok je, že se dříve nedrželi staří a nemocní koně. Pro ty jsou tyto vyfikundace přímo vymýšleny a vyráběny.
Ovšem stále je potřeba číst složení, že? Neboť kukuřice pro schvácené koně není to pravé ořechové.

24.10.2020 11:03
Slon Indický

XXX.XXX.242.196

sisi58 napsal(a):
Klidně stejná cena, ale lepší kvalita.
Co bylo/je špatné na statkových krmivech? Vždyť jak to tak sleduji, ani mysli či granule od známých značek, nemusí být to pravé ořechové.
Koho by před érou mysli napadlo, dát koni pšenici?
I když jeden důvod, proč šlo dříve krmit statkovými krmivy a bylo to ok je, že se dříve nedrželi staří a nemocní koně. Pro ty jsou tyto vyfikundace přímo vymýšleny a vyráběny.
Ovšem stále je potřeba číst složení, že? Neboť kukuřice pro schvácené koně není to pravé ořechové.

Když dnešní člověk nemá vůbec představu, kolik a čeho statkového dát. Na nějaké vzdělávání ohledně krmení nebo míchání dávky nemá čas ani prostory.
Takže si vybere značku a typ krmiva podle názvu, a tím krmí s tím, že to je to nejlepší. Výrobce to ví taky moc dobře - můj "oblíbený" je v tomto Höveler Relax pro zklidnění nervózních koní - ve střední zátěži 600 kg koně zklidní nejlépe něco, co má na prvních 4 místech ve složení kukuřičné vločky, ječné vločky, pšeničné vločky a pšenici. Celkový obsah cukrů a škrobů přes 50%, chtěla bych vidět nervózního koně, kterého zrovna tohle utlumí.
Jenže dokud to lidi kupují, proč by výrobci měnili?

24.10.2020 11:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
Když dnešní člověk nemá vůbec představu, kolik a čeho statkového dát. Na nějaké vzdělávání ohledně krmení nebo míchání dávky nemá čas ani prostory.
Takže si vybere značku a typ krmiva podle názvu, a tím krmí s tím, že to je to nejlepší. Výrobce to ví taky moc dobře - můj "oblíbený" je v tomto Höveler Relax pro zklidnění nervózních koní - ve střední zátěži 600 kg koně zklidní nejlépe něco, co má na prvních 4 místech ve složení kukuřičné vločky, ječné vločky, pšeničné vločky a pšenici. Celkový obsah cukrů a škrobů přes 50%, chtěla bych vidět nervózního koně, kterého zrovna tohle utlumí.
Jenže dokud to lidi kupují, proč by výrobci měnili?

Lidi prostě nečtou návody na použití.
Koně jsou dnes tak levní( i mobil může být dražší), že když se pokazí,(samozřejmě ne kvůli nepéči majitele, že) tak se prostě zahodí a koupí nový.
Tak co se obtěžovat s nějakým samostudiem.

24.10.2020 11:28
Slon Indický

XXX.XXX.242.196

sisi58 napsal(a):
Lidi prostě nečtou návody na použití.
Koně jsou dnes tak levní( i mobil může být dražší), že když se pokazí,(samozřejmě ne kvůli nepéči majitele, že) tak se prostě zahodí a koupí nový.
Tak co se obtěžovat s nějakým samostudiem.

Souhlas, bohužel je koní strašně moc a naopak míst, kde zájemci o koně zjistí základní věci je míň a míň - většinou se naučí jezdit, a hotovo. Mnohdy ani to ne, protože koupě koně jim přijde levnější než hodiny výuky.
Ale zrovna u krmení zní i logicky kupovat komerční směsi - zaplatím peníze navíc za to, že mi krmnou dávku pro určitou kategorii koní sestaví odborník tak, aby odpovídala potřebám. Bohužel to tak není, a většinou se zohledňuje jen to, aby výrobek hezky barevně vypadal a na výrobu byl co nejlevnější.

24.10.2020 11:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
Souhlas, bohužel je koní strašně moc a naopak míst, kde zájemci o koně zjistí základní věci je míň a míň - většinou se naučí jezdit, a hotovo. Mnohdy ani to ne, protože koupě koně jim přijde levnější než hodiny výuky.
Ale zrovna u krmení zní i logicky kupovat komerční směsi - zaplatím peníze navíc za to, že mi krmnou dávku pro určitou kategorii koní sestaví odborník tak, aby odpovídala potřebám. Bohužel to tak není, a většinou se zohledňuje jen to, aby výrobek hezky barevně vypadal a na výrobu byl co nejlevnější.

Smutné,ale pravdivé.

24.10.2020 15:15
marse

XXX.XXX.43.18

Zdravím, asi nejlepší teda nebude pavo, ale můžete mi doporučit něco jiného ? Dekuji

24.10.2020 15:28
Slon Indický

XXX.XXX.49.106

No, to záleží na tom, co hledáte a pro jakého koně je to určeno. Pokud to chcete jako vitamino minerální doplněk pro lehce krmitelného koně, který jádro nedostává, tak klidně krmte Vítal.

24.10.2020 15:51
Slon Indický

XXX.XXX.41.35

Respektive, Vital je úplně nezávadný produkt - pokud se oprostíme od marketingového popisu, je to směs senných a vojtěškových granulí s vitamino minerálním premixem. Pokud koupíte vojtěškové a senné granule, a zvlášť nějaký vitamino minerální přípravek v prášku a zamícháte to do rozmočených granulí, máte stejný produkt za nižší cenu. Zase v nájemním ustájení, když je problém něco namočit nebo rozmíchat prášek, tak to smysl dávat má - u koní na dietě, aby měli něco v kyblíčku, když dostávají ostatní.
Pokud to má být jako doplněk jádra, tak bych volila něco jiného - Spillers a Red Mills prodávají oat balancer, dá se použít k vybalancování ovsa nebo ječmene.

24.10.2020 20:19
marse

XXX.XXX.43.18

Je to pro koně který trpí na abscesy a koníka po schvácení.Jádro nedáváme ,koně pastevně chovaní,tloustnou ze vzduchu.Mám je doma ,tak není problém něco namíchat ,jen jsem to nikdy nepotřebovala a tak trochu tápu i když jsem toho omrkla už dost.Děkuji moc za radu
Marcela

24.10.2020 20:25

Víc se mi líbilo Pavo Summer Fit. Jestli nějak "funguje" netuším ... ale bylo mi z těchhle doplňků "aby bylo něco zdravého v kyblíku" sympatičtější.

24.10.2020 20:30
lenacia

XXX.XXX.168.148

my krmíme koně značkou TMR. Rozhodovali sme se mezi několika značkami včetně novaequi, Spillers, i Pavo se řešilo. Nakonec se šlo do TMR, dokonce nám volala paní z firmy než zkompletovali objednávku, ptala se, co máme za koně, co chceme krmit apod, a poradila a doporučila.
je ale pravda, že například v breeding pro Sáru pšenice obsažená taky je nu.

24.10.2020 22:56
Slon Indický

XXX.XXX.242.196

Pokud to je pro koně, co tloustnou ze vzduchu, tak to zrovna vhodné být může.
Economy varianta je sypká forma - třeba Dromy https://www.dromy.cz/vitaminy-a-mineraly-elektrolyty/dromy-minvin/
Zamícháte do hrsti namočených řízků nebo vojtěškových/senných granulí a udělá to stejnou službu za míň peněz.

25.10.2020 06:36
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Slon Indický napsal(a):
Pokud to je pro koně, co tloustnou ze vzduchu, tak to zrovna vhodné být může.
Economy varianta je sypká forma - třeba Dromy https://www.dromy.cz/vitaminy-a-mineraly-elektrolyty/dromy-minvin/
Zamícháte do hrsti namočených řízků nebo vojtěškových/senných granulí a udělá to stejnou službu za míň peněz.

Pro poníky to řeším stejně. Jen cca 6 týdnů před línáním dávám ještě i mleté lněné semínko. (Dušná k tomu dostává klíčený ječmen a kvasnice.) Je to opravdu hodně osvědčené krmení do kyblíku.

25.10.2020 07:52
liva

XXX.XXX.227.29

https://www.mustang-trim.cz/p/mustang-trace/

A co tohle, můžete to krmit samotné, prostě dáte určité množství v podstatě formou pamlsku.

25.10.2020 08:13
Slon Indický

XXX.XXX.242.196

liva napsal(a):
https://www.mustang-trim.cz/p/mustang-trace/

A co tohle, můžete to krmit samotné, prostě dáte určité množství v podstatě formou pamlsku.

Tam mi třeba přijde složení toho premixu přijde výrazně horší než Dromy i než Pavo - chybí třeba vitamín D, vitamíny skupiny B, železo...

25.10.2020 08:36
liva

XXX.XXX.227.29

Slon Indický napsal(a):
Tam mi třeba přijde složení toho premixu přijde výrazně horší než Dromy i než Pavo - chybí třeba vitamín D, vitamíny skupiny B, železo...

On to totiž neni celkový premix.
Podle toho složení je to cíleno spíš na kvalitu kopyt....
Napadlo mě to v souvislosti, že zadavatelka píše, že kůň trpí na abscesy kopyt....
Pokud je to zvíře tlusté, může mít IR, i to schváceni by tomu odpovídalo, a v tom případě je adept na pastevní náhubek.☺

25.10.2020 09:16
Slon Indický

XXX.XXX.242.196

liva napsal(a):
Napadlo mě to v souvislosti, že zadavatelka píše, že kůň trpí na abscesy kopyt....
Pokud je to zvíře tlusté, může mít IR, i to schváceni by tomu odpovídalo, a v tom případě je adept na pastevní náhubek.☺

Rozumím tomu, jen rozdíl vidím pouze v tom, že Mustang trace není kompletní a má vyšší obsah biotinu. U toho Dromy mi přijde naopak výhoda, že je kompletní a to včetně spektra esenciálních aminokyselin - to většina min vit přípravků nemá a zrovna třeba přes zimu bez pastvy se k nim kůň nedostane.
Ale to je na zadavatelce, co preferuje.

25.10.2020 12:39
Arbora

XXX.XXX.212.164

Slon Indický napsal(a):

A eśte by som doplnila k tomu nezmyselné dávkovanie a tie ich “odborné” rady pri popisoch, koľko sena skrmovať ku konkŕetnemu krmivu.

25.10.2020 19:42
marse

XXX.XXX.43.18

liva napsal(a):

Ano jde mi hlavně o kopyta ale chtěla jsem teda něco už celkově vitamíny, minerály, davam i lněné semínko. Podívám se na to co radite a příště můžu vyzkoušet. Jinak nahubky nosí 😊

25.10.2020 21:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arbora napsal(a):
A eśte by som doplnila k tomu nezmyselné dávkovanie a tie ich “odborné” rady pri popisoch, koľko sena skrmovať ku konkŕetnemu krmivu.

Nakoukla jsem na stránky https://www.pavo.cz/ Od kdy je oves pro koně nevhodný?

25.10.2020 21:56
lenacia

XXX.XXX.168.148

sisi58 napsal(a):

Já už se setkala s tvrzením že vojtěška schvacuje kopyta

25.10.2020 21:58
Slon Indický

XXX.XXX.242.196

sisi58 napsal(a):

Moderní trendy. Většina majitelů rekreačních koní má představu, že po podání ovsa se kůň změní v běsnící příšeru, kterou už nikdy nikdo nezastaví. Výrobci to vědí a tak vyrábějí podle požadavků - bez ovsa. Protože lidi raději nakrmí pšenicí, než ovsem.

25.10.2020 22:05
Arbora

XXX.XXX.212.164

A ešte koľkokrát napíšu, že bez obilnín. Lebo ovos je obilie, pšenica a jačmeň už nie.

26.10.2020 07:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
Moderní trendy. Většina majitelů rekreačních koní má představu, že po podání ovsa se kůň změní v běsnící příšeru, kterou už nikdy nikdo nezastaví. Výrobci to vědí a tak vyrábějí podle požadavků - bez ovsa. Protože lidi raději nakrmí pšenicí, než ovsem.

Nakonec, KD bez ovsa je pořád lepší, než páka, či jiné vyfikundace, v rukách člověka, co neumí jezdit.

26.10.2020 07:32
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Arbora napsal(a):
A ešte koľkokrát napíšu, že bez obilnín. Lebo ovos je obilie, pšenica a jačmeň už nie.

Jo je to jako sušenky plné cereálií...

Prostě reklama. A tak jak se psi stali masovou záležitostí pro každého a granule pro psy jsou v každém obchodě. Bojím se, že to jde s koňmi v ČR stejně do kopru...

26.10.2020 09:26

Co se týče posouzení kvality minerálek, nemohu sloužit, nikdy jsem se tím nezabývala. Pokud mám pocit, že kůň ji potřebuje, koupím co první uvidím (většinou Vitaplastin, mají ho i u nás na vsi v lékárně třeba), a nedávno jsem koupila obří kyblík něčeho, co doporučila známá, dovezla z DE, nepamatuji si jméno toho přípravku. Dávám jen pro pocit. Pokud bych měla pocit, že kůň má nějaké potíže, konzultuji s výživářem.

Lidé si obecně velmi chválí tuším Perfect Equi a Habibi. Opět, neumím posoudit, zda jsou to dobré minerálky.

Jak vybrat dobrou minerálku? Info zde hhttps://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/8079/krmne-doplnky-dil-1-co-vlastne-jsou-krmne-doplnky/ a v dalších článcích seriálu. Pokud člověk nechce platit výživáře, holt prostě musí šlápnout do samostudia. Další šikovné články na Equichannelu.

26.10.2020 12:20
marse

XXX.XXX.43.18

Ja nemám zkušenosti, nebylo potřeba něco přidávat, ale letos se to nějak pokazilo. Chci přes zimu doplnit koním co se dá. Projdu všechno co radite a pokud bych nevěděla co a jak, oslovím výživáře. Děkuji

Annare

30.10.2020 20:40
Annare

XXX.XXX.246.211

marse napsal(a):
Dobrý den, musí se granule namáčet nebo se mužou přidávat suché? Díky za odpověď Marcela

Dobrý den moje veterinářka říká namáčet vše ..prý nejvíc akutních případů má kvůli ucpanému jícnu ..a to je prý i ze suchých prikrmů. Já už močim úplně vše i musli .

30.10.2020 20:54
marse

XXX.XXX.62.219

Granule taky namáčím, musli přidám k tomu. Pavo jsou taky granule tak asi taky trochu navlhcim, nerada bych ucpaný jicen. Měla jsem tady koníka a majitelka dávala suché, já je namacela aby nebyl problém.

31.10.2020 14:44
majkulka

XXX.XXX.152.184

marse napsal(a):
Granule taky namáčím, musli přidám k tomu. Pavo jsou taky granule tak asi taky trochu navlhcim, nerada bych ucpaný jicen. Měla jsem tady koníka a majitelka dávala suché, já je namacela aby nebyl problém.

hodně záleží jak kůň žere a jak krmíte. žádné krmení nemáčíme - naši koně ho nemají rádi. Ale přidáváme ke krmení řezanku - ať vojtěškovou nebo slámovou a dobrý je i s bojínkem. Kůň muís více slinit a žvýkat a zamezí to hltání koně a tím pádem možnost ucpání jícnu

Přidejte reakci

Přidat smajlík