Prosim o radu.
Behem cca tydne nepouzivani sedla se mi na nej - resp.na beranku na nem, usidlila mysi rodinka. Nebudu popisovat stovky ho*en, moči a vylezenych klubicek od spicich mysi.... proste hnus nejvetsi a beranek mel jedinne moznosti - vyhodit nebo vyprat. Zkusila jsem rucne vyprat a namocit na 15 min v sanytolu. Coz o to - rouno je jako nove, ale ta spodni kuze to opravdu nezvladla a je tvrda jako kamen, lehce scvrkla a rovna jako prkno. Proste na nejlepsi ceste mi totalne doskrabat sedlo, coz zase vzhledem k jeho hodnote nechci riskovat. Nemate nekdo nejaky napad jak spodni cast resuscitovat nez vyhodim cca dva mesice uzivany beranek?
Ps- uz jsem zkousela rucne rozmackat a namazat mazanim na kuzi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

1) vyhodit a pořídit nový. Nejjednodušší varianta.
2) znovu namočit, a potom během vysychání několikrát důkladně promazat kožku, velmi pečlivě ji mnout v rukou, ohýbat a vmasírovat ideál hydratační krém na ruce (indulona apod.). Bude to náročná práce. Můžete kožku i různými směry povytahovat a nebo naohýbat přes tyč (třeba násadu od smetáku). Musí se během usychání namazat několikrát a budou vás z toho bolet ruce :-) Ale funguje. Na závěr, až bude kožka suchá, vláčná, možno namazat něčím na kůži (na sedla).