Pamatujisi jak jsem byla malá a četla o mazání koženého vybavení a v daném článku bylo doporučení mazat sedlo a uzdečku jednou za týden. Jako malá jsem si dělala iluz ze jak to budu ráda ráda každý týden dělat..Ale nyní se tímto doporučením řídím asi stejně jako polovina lidí dodržovala Prymulova doporučení:D Prostě mažu podle potřeby...A ta je tak jednou za měsíc :) Znám ale lidi, kteří opravdu poctivě mažou každý týden..Jenže mě vadí jak mi pak všechno klouže:D Jak často mažete vy?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsem na tohle bezpříkladný lempl, mažu důkladně většinou dvakrát do roka. Sice celkem důkladně (omýt, napustit glycerinovým mýdlem, namazat), ale to mě neomlouvá. Cajky nicméně drží desítky let. Jsou ovšem z kvalitní kůže. Namazat se dá i tak, aby to neklouzalo, ale je s tím víc práce samozřejmě.
Pak ještě zmíním, že před akcemi většinou namažu uzdečku svrchu, aby vypadala pěkně, a sedlo na místech, která jsou při jízdě vidět. Ale to se skoro nepočítá.
Já po shlédnutí tohoto https://www.equitv.cz/video/video-poradna-eqs-chcete-mit-sedlo-stale-jako-nove-venujte-mu-peci.html se starám o sedlo a uzdečku jednou týdně. Používám ten prestige balzám a i když je cena hodně vysoko, tak nelepí, nemastí a stačí ho maličko. Kůže je po něm měkká a lesklá. Musím říct že hlavně ten postup mytí sedla z videa je na mém sedle opravdu vidět a dost prokouklo.

když zjistím, že mám cajky fujky- vyměním za jinou uzdečku a tu ee vemu domu a pořádně se s ní pomazlím, sedlo pravda prtpí, takže zítra ho beru domu...

napsal(a):
když zjistím, že mám cajky fujky- vyměním za jinou uzdečku a tu ee vemu domu a pořádně se s ní pomazlím, sedlo pravda prtpí, takže zítra ho beru domu...
Taky mě tenhle příspěvek inspiroval, abych se dokopala. Smůla je, že letos žádné Huberty, tak nebyla motivace se cajky nějak zabývat :-) Ale další péči dostanou mí kožení přátelé zase až na jaře