Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,
možná to resite také...zajímaly by mne Vaše názory na bahno...a pastevní ustájení.
Mám kobylu měsíc na....volném ustájení. Ale stále je co pást, nicméně koně mají stále k dispozici seno, dost prostoru na proběhnutí. Ačkoli pastva je v pěkném sadu, koně tráví většinu času na rozšlapané přední části, kde mají i budku se senem - balík je pod střechou a naštěstí přístup k němu je na betonku, takže koně při žraní nestojí ve sr*****:) co nakadí, se sa lehce odstranit lopatou. K dispozici je opravdu velká budka, kde je kvalitní závětří a nikdo nikoho nevykope...nicméně i přes sliby se provozovatel moc neobtěžuje prostor vyčistit, podklad je hlína, takže se vše postupně zašlapává...no proč to řeším-bojím se o nohy, bojím se hnilob.
I když většina ustájení vypadá sice zašle, ale důležité věci tam jsou a nikde nevyčuhují nebezpečné věci, kobyla mi prostě stojí dobrovolně hlavně v bahně v ošklivější části výběhu a jako bývalý boxovaný kůň mi chodí spát do přístřešku na ten i když suchý hnůj:( není tam močka). Zatím problémy nejsou, ALE.
Máte zkušenosti? Nebo hledat něco jiného? Bohužel ale všude je něco a tady jinak jsou koně spokojení, zdraví a dobře a je tu i dobré zázemí (špatná, jízdárna, hala, boxy pro případ nemoci).
No všude je něco...
Bahno u koní je tak velké téma, že se o něm píší knihy. Nejlepší bude zeptat se přímo majitele ustájení jak to má v plánu dělat - třeba má odzkoušeno, že to nechá takhle až do konce března a potom bagříkem stáhne celou vrstvu. Nebo jinak. Kdo se nezeptá, neví.
Jinak mojí kobyle ničila bílou čáru v kopytě kombinace bláta a pilin na stlaní v boxe při systému 12/12.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moc díky. Jojo, teď jsem se dozvěděla, že to párkrát do roka shrnou bagrem...nicéně si nikdo na zdravotní stav koní nestěžuje...nebo jsem aspoň zatím nic nezaslechla.
Ale přesně jak říkáš...všude je něco. Jen nechci svému koni škodit.
Horsea

XXX.XXX.194.156
Jako majitel stájí, nabízející ustájení boxové i pastevní to máme stejně. Pastevko: koně mají pastvinu, táhnoucí se kam oko nedohlédne- celoroční pastva. Na podzim se dají tři balíky sena do skruží, ob 14 dní se jen vymění místo. Přístřešek veliký, suchý, 3 stěny plné -. A každý březen se vezme bagr a stáhne se bordel pod balíkama z celého prostoru, v přístřešku, odveze se... Za 14 let jsme neměli jediný problém ťuk ťuk, plemen koní, různého věku.... Balíky stojí na paletě- ne na zpevněném povrchu.. Každý kůň si vybere buď bahno, neozšlapané hektary pastviny nebo přístřešek jak potřebuje Majitel je s tím seznámen, než se přistěhuje a ještě jsem se nesetkala s nikým, kdo by to u nás nějak řešil...