Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

wedy

25.10.2020 19:16
wedy

XXX.XXX.50.122

Dobrý den/ Ahoj..Mám ustájenou kobču u souromníka bohužel ruší chov a na konci listopadu se budem muset stěhovat. Pán k kterému by jsme šli má velké ohrady ale málokde je rovina. Někde je kopec mírný ale jsou i části kde bych měla strach aby si nezlomila nohu kord v zimě když bude bláto a bude to klouzat. Na ustájení je jestě jedna možnost ale vzdálná 15km a navíc nemám auto tak bych byla odkázaná na MHD které nejezdí moc často. Pokud máte zkušenost budu ráda za každou radu.

Coudas

25.10.2020 19:38
Coudas

XXX.XXX.87.254

Jezdit 15 km na kole.

27.10.2020 19:36
Lily...

XXX.XXX.169.73

wedy napsal(a):
Dobrý den/ Ahoj..Mám ustájenou kobču u souromníka bohužel ruší chov a na konci listopadu se budem muset stěhovat. Pán k kterému by jsme šli má velké ohrady ale málokde je rovina. Někde je kopec mírný ale jsou i části kde bych měla strach aby si nezlomila nohu kord v zimě když bude bláto a bude to klouzat. Na ustájení je jestě jedna možnost ale vzdálná 15km a navíc nemám auto tak bych byla odkázaná na MHD které nejezdí moc často. Pokud máte zkušenost budu ráda za každou radu.

No nevím nevím... se strmím kopcem se mi to moc nezdá..musela bych to vidět ale myslím si že kopec třeba metrovej by neměl vadit ale vyšší asi ne...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2020 19:51

wedy napsal(a):

Máte foto? Kopcovitý terén vnímá každý jinak.

27.10.2020 19:52

Lily... napsal(a):
No nevím nevím... se strmím kopcem se mi to moc nezdá..musela bych to vidět ale myslím si že kopec třeba metrovej by neměl vadit ale vyšší asi ne...

Strmým kopcem. Nezáleží na výšce, ale na sklonu.

27.10.2020 19:56
kuba_74

XXX.XXX.190.228

....asi tak, chtělo by to vidět. Bydlím v Krkonoších, máme dva Noriky a rovina tady v podstatě žádná není. Koně problém nemají a když je to velkej kopec, tak chodí (hlavně směrem dolů) po vrstevnici. Zimní ohrada je z těch rovnějších a na jaře je tam pěkný bláto, ale umějí se na tom povrchu pohybovat a nic mi zatím neříkali :-)

27.10.2020 20:04
Lily...

XXX.XXX.169.73

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Strmým kopcem. Nezáleží na výšce, ale na sklonu.

Prosím neřeš moji gramatiku...jsem původem z Rakouska. Já vím je to zvláštní žiju tady asi od 9 nějak tak a od ty doby mi čeština moc nesedne... spousta lidí říká že mluvím dobře (tak možná jo ale mám divně hlas a přízvuk) ale prostě, ačkoliv jsem se snažila, moc jsem s těma íčkama moc neudělala:/ snad pochopíš:) jinak je to pravda, jenom se špatně vyjadřuji... jsi opravdu znalec a fakt se vyznas 👍😂

27.10.2020 20:35

Lily... napsal(a):
Prosím neřeš moji gramatiku...jsem původem z Rakouska. Já vím je to zvláštní žiju tady asi od 9 nějak tak a od ty doby mi čeština moc nesedne... spousta lidí říká že mluvím dobře (tak možná jo ale mám divně hlas a přízvuk) ale prostě, ačkoliv jsem se snažila, moc jsem s těma íčkama moc neudělala:/ snad pochopíš:) jinak je to pravda, jenom se špatně vyjadřuji... jsi opravdu znalec a fakt se vyznas 👍😂

Profesionální deformace, jsem učitelka. To mi připomíná. Měla jsem ve třídě slečnu, maminka Češka, dcera se už narodila v Německu - bylo to na jejím přízvuku poznat, ale písemný projev (gramatiku) měla lepší než někteří její spolužáci, "echt" Češi. Takže nezoufej!

27.10.2020 21:18
Lily...

XXX.XXX.169.73

Profesionální deformace, jsem učitelka. To mi připomíná. Měla jsem ve třídě slečnu, maminka Češka, dcera se už narodila v Německu - bylo to na jejím přízvuku poznat, ale písemný projev (gramatiku) měla lepší než někteří její spolužáci, "echt" Češi. Takže nezoufej!

Fakt? No tak to jo... i když jsem neměla jedničky, všichni mi říkaly že se aspoň snažím od ostatních cizinců. Aspoň někdo to pochopí a hned mně nehejti že tam mám chyby a že jsem cizinec, takže tu nemám co dělat. Stále se snažím to vylepšit tak snad se mi to povede. Ty jo my si tady píšeme a vůbec to nemá těma koní...no nic už toho nechám a díky za povzbuzení 🥰👍

27.10.2020 21:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas napsal(a):
Jezdit 15 km na kole.

Jezdím od jara 15 km na kole tam a pak navečer zpět. Naježděno cca 4500 km. V zimě nepřichází v úvahu. Zima není problém, to vyřeší oblečení. Problém je tma a zmrzlý povrch silnic.

27.10.2020 21:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

wedy napsal(a):

Měla jsem koně na sjezdovce a žádný problém s tím neměli. Tedy v létě. V zimě byli na vedlejší louce, jen trochu mírnější, jediný rovný plac byl u krmiště a v přístřešku. Jinak všude do kopce nebo z kopce.

28.10.2020 06:09

sisi58 napsal(a):
Měla jsem koně na sjezdovce a žádný problém s tím neměli. Tedy v létě. V zimě byli na vedlejší louce, jen trochu mírnější, jediný rovný plac byl u krmiště a v přístřešku. Jinak všude do kopce nebo z kopce.

Ta sjezdovka je úžasná! Kde to je, není-li to tajné?

28.10.2020 06:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ta sjezdovka je úžasná! Kde to je, není-li to tajné?

Není. http://www.lazenskyvrch.cz/index.php

28.10.2020 06:53

sisi58 napsal(a):
Není. http://www.lazenskyvrch.cz/index.php

Jeseníky... Druhá srdcovka hned po Beskydech.

Coudas

28.10.2020 07:09
Coudas

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Jezdím od jara 15 km na kole tam a pak navečer zpět. Naježděno cca 4500 km. V zimě nepřichází v úvahu. Zima není problém, to vyřeší oblečení. Problém je tma a zmrzlý povrch silnic.

Jezdila jsem denne nekolik let. Pravda, ne 15 jen 10.

28.10.2020 09:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas napsal(a):
Jezdila jsem denne nekolik let. Pravda, ne 15 jen 10.

Mohu srovnávat. 3 roky 11 km a teď od jara 15,8 km přesně. Je to už jiný level. 2 hodiny denně. Jsou tu kopce. Předpoklad je, být fit. I blbá rýma je komplikace. Na jaře mě roušky, povinné i venku, málem zničily.
A nebo je to tím, že je mi přes 60 ?

Coudas

28.10.2020 09:51
Coudas

XXX.XXX.87.254

Samozrejme, ze bude rozdil v 60 a v 16. Ale zadavatelka nic moc blize nespecifikovala. Tenkrat mne to i bavilo, delalo radost, padum na zledovatele silnici jsem se uprimne smala na cele kolo, pri povodnich v 97 jsem se kochala destem a vodou na silnici po kotniky, a dodnes nezapomenu na rozbredly snih, ve kterem se nedalo slapat, tak jsem favoritku vzteky hodila na rameno a slapala pesky, podjizdely mi nohy... skvely zazitek, aspon nejake vzruso v tom zivote. To byla jedna z tech zkousek, jestli si toho kone zaslouzim. Dneska uz jsem lina a i na ty 2 km jsem si poridila babetu.

28.10.2020 12:27
Arbora

XXX.XXX.233.168

Coudas napsal(a):
Samozrejme, ze bude rozdil v 60 a v 16. Ale zadavatelka nic moc blize nespecifikovala. Tenkrat mne to i bavilo, delalo radost, padum na zledovatele silnici jsem se uprimne smala na cele kolo, pri povodnich v 97 jsem se kochala destem a vodou na silnici po kotniky, a dodnes nezapomenu na rozbredly snih, ve kterem se nedalo slapat, tak jsem favoritku vzteky hodila na rameno a slapala pesky, podjizdely mi nohy... skvely zazitek, aspon nejake vzruso v tom zivote. To byla jedna z tech zkousek, jestli si toho kone zaslouzim. Dneska uz jsem lina a i na ty 2 km jsem si poridila babetu.

Ako dorastenec som chodila denne okolo 10km. V daždi, v tme. Dnes, keď o 15 rokov porovnám už iba tú premávku na rovnakej trase, tak si vravím, že už ani omylom.

Coudas

28.10.2020 12:48
Coudas

XXX.XXX.87.254

Arbora napsal(a):
Ako dorastenec som chodila denne okolo 10km. V daždi, v tme. Dnes, keď o 15 rokov porovnám už iba tú premávku na rovnakej trase, tak si vravím, že už ani omylom.

To mate pravdu, provoz je desnej. A nam to tam cely i prekopali, dalnici postavili. A v zime snih neni, nemrzne...

28.10.2020 19:31
Jana290401

XXX.XXX.83.151

Ahoj, my máme koně tedy hned u domu, mají opravdu velké pastviny, tedy vlastně jeden velký kopec. Nevím, jak to vypadá tam u Vás, každopádně u nás je to v jednom místě opravdu dosti strmé. Koně přes zimu dolu na pastviny vůbec nechodí, stojí pouze u přístřešku a sena, takže jsem nikdy neměla strach, snad pouze když se moje mladé trdlo z toho dlouhého 2 km kopce rozběhlo cvalem, ale ubrzdil to. :D

29.10.2020 13:24
pupanec

XXX.XXX.17.224

Máme koně v kopcích.....mám valacha se shivers a dostalo ho to na nohy......Občas jen žasnu jak to bere cvalem dolu....

Přidejte reakci

Přidat smajlík