Víc tlumících podložek než jen jedna. Je to dobře?

Anglický polokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2020 11:59
Lily...

XXX.XXX.169.73

Ahoj, chtěla bych se zeptat na jednu věc.

Pravidelně chodím prostě klasicky na tréninky do jedný stáje a všimla jsem si že všem "školním" konim dávají třeba dva beránky a třeba takovou, řekla bych pěnovou podložku a zajímalo by mně jaký na to mají názor ostatní. Jezdila jsem ve dvou stájích a v tý první prostě daly jenom podsedlovku a tady jim to hrozně vrstvěj...zajímalo by mě jestli je to správně nebo ne 😊 prosím žádný hejty v tomhle se moc nevyznám a teprve se to učím :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2020 12:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lily... napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat na jednu věc.

Pravidelně chodím prostě klasicky na tréninky do jedný stáje a všimla jsem si že všem "školním" konim dávají třeba dva beránky a třeba takovou, řekla bych pěnovou podložku a zajímalo by mně jaký na to mají názor ostatní. Jezdila jsem ve dvou stájích a v tý první prostě daly jenom podsedlovku a tady jim to hrozně vrstvěj...zajímalo by mě jestli je to správně nebo ne 😊 prosím žádný hejty v tomhle se moc nevyznám a teprve se to učím :)

Mně se to teda moc nezdá - bála bych, že takhle vypodloženému sedlu zúžím komoru a pak nebude sedět. Já teda vůbec nejsem příznivcem korekčních dek, jsem zaujatá. Ale nevidím to v reálu, takže jenom teoretizuju.

27.10.2020 12:43
Lily...

XXX.XXX.169.73

Díky za odpověď...myslím že by stačila jedna nebo žádná...btw jsi mega rychlá/ý
XD takže ještě jednou dík za odpověď :)

27.10.2020 14:48
Rita R

XXX.XXX.3.22

Není to dobře. Taky jsem se s tím setkala, dávalo se to pod nepadnoucí nekvalitní sedla, pro "dobrý pocit", že to koně netlačí.

27.10.2020 17:04
lenacia

XXX.XXX.244.24

Prodávala mi známá sedlo. Western. Nacpala mezi Kobylu a sedlo 4 podsedlovky a tvrdila mi jak je to ok, a že takhle jezdí plno lidí.
Poťukala sem si na čelo a oslovila sedláře.

27.10.2020 19:08
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

V JK, kde jsem jezdila jako mladší se to taky tak dělalo. Poté, co stáj vykradli nastal čas nakoupit nová sedla. Trenér se s tím nepáral, koupil tři totožné textilní wintecy. Nosilo a doposud je nosí 8 koní. Teplokrevnici, barock pinto, haflingove. Nesedí ani jednomu z nich, protože jsou velká a široká. A tak byla kupovana, aby se s deckou + 2-4 beránky nebo s westernovkou dala nacpat na každého koně. T této stáji to byla snaha ušetřit na maximum, což je rozhodně špatně, ale vysvetlete jim to :/

27.10.2020 19:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Daniela Lipová napsal(a):
V JK, kde jsem jezdila jako mladší se to taky tak dělalo. Poté, co stáj vykradli nastal čas nakoupit nová sedla. Trenér se s tím nepáral, koupil tři totožné textilní wintecy. Nosilo a doposud je nosí 8 koní. Teplokrevnici, barock pinto, haflingove. Nesedí ani jednomu z nich, protože jsou velká a široká. A tak byla kupovana, aby se s deckou + 2-4 beránky nebo s westernovkou dala nacpat na každého koně. T této stáji to byla snaha ušetřit na maximum, což je rozhodně špatně, ale vysvetlete jim to :/

Blbcům už se delší dobu nepokouším nic vysvětlovat. Nemá to cenu. Upřou na vás svůj vlhký pohled a udělají to znovu.
A vy přijdete o čas a o nervy.

27.10.2020 19:37
etnies86

XXX.XXX.245.26

Správně by mělo sedlo sedět a být pouze slabá podsedlovka. Když je sedlo padnoucí a nacpete pod to tunu podložek již padnoucí nebude. Bude tlačit. Jako kdybyste měla padnoucí boty a pak si vzala tlustý ponozky, pěnovou vložku do boty..... Nebo pokud tlumící podložku mělo by pak sedlo odpovídat, ideálně nepatrně širší . Těžké je ovšem mít padnoucí sedlo po celý rok. Kůň se mění. Někdy může být podloženi fajn. A nebo právě je sedlo hodně nevyhovujici a snaží se to vykompenzovat vším možným a to je špatně. Tak jako padnoucí ale podložené vším moznym

28.10.2020 01:04
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Kdyžtak to pro zajímavost vyfoťte a dejte sem, ať je vidět, jak to na tom koni sedí.

28.10.2020 08:32
Lily...

XXX.XXX.169.73

Dotaz napsal(a):
Kdyžtak to pro zajímavost vyfoťte a dejte sem, ať je vidět, jak to na tom koni sedí.

Chystám se na to, v sobotu tam jdu tak to vyfotím... :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík