Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj, ráda bych se zeptala. Mám kobylu z pastvin, která nikdy ničím nebyla dokrmovaná a žila od hříběte doposud (4.5 roku) jen venku. Je ve skvělé kondici. Chci podávat MinVin + nikotin...chtela jsem zamíchat do hrstky müsli (koupila jsem Hippi) a kobyla to vůbec sežere, nejdřív mi přišlo, že neví, že to má
sežrat, ale pak mi dokonce přišlo, že ji to přišlo fakt nechutný...co s tím? Tu minerálku fakt chci, aby dostávala a zase mi přijde na hlavu kupovat nový pytle různých značek, co by ji sedlo...diky za rady!

Nikotin? S tím jsem se nesetkala, můžete mi přiblížit, proč ho podávat? Chápala bych kyselinu nikotinovou, ale ta je v doplňcích v stopovém množství....
Vyzkoušejte klasické - strouhané jablko, strouhaná mrkev, dětská přesnídávka, melasa, a podobné laskominy :-) v množství, které budete podávat, bude jedno, do čeho minerály zamícháte. Místo pořizování mačkaného ovsa (který by měl být dostupný a levný) můžete na zkoušku koupit ovesné vločky normálně v sámošce:-)

napsal(a):
Nikotin? S tím jsem se nesetkala, můžete mi přiblížit, proč ho podávat? Chápala bych kyselinu nikotinovou, ale ta je v doplňcích v stopovém množství....
Vyzkoušejte klasické - strouhané jablko, strouhaná mrkev, dětská přesnídávka, melasa, a podobné laskominy :-) v množství, které budete podávat, bude jedno, do čeho minerály zamícháte. Místo pořizování mačkaného ovsa (který by měl být dostupný a levný) můžete na zkoušku koupit ovesné vločky normálně v sámošce:-)
Nad nikotinem jsem se zarazila úplně stejně. S ostatním souhlasím.

:D se omlouvám, slovník:)) myslela jsem Biotin:D
Takže prostě to nejjednodušší pod sluncem? :D díra v jablku atp.? :D jen doufám, že mi to nežere právě že cítí tý doplňky:D
napsal(a):
:D se omlouvám, slovník:)) myslela jsem Biotin:D
Takže prostě to nejjednodušší pod sluncem? :D díra v jablku atp.? :D jen doufám, že mi to nežere právě že cítí tý doplňky:D
Pokud není zvyklá na jádro, musíte jí nejdřív naučit něco žrát a až pak můžete přidávat. Žere něco? Jablka, mrkev, chleba? Dávala bych třeba do kyblíku trochu ovsa a něco co žere (mrkev na kolečka), případně vyzkoušet nějaká ta ochucovadla.... až jí naučíte na tohle, můžete uvažovat o přidání doplňků.
Vydlabat mrkev či jablko je další možnost, ale mohla by se vám na to taky po pár pokusech vyprdnout.

korah
napsal(a):
Pokud není zvyklá na jádro, musíte jí nejdřív naučit něco žrát a až pak můžete přidávat. Žere něco? Jablka, mrkev, chleba? Dávala bych třeba do kyblíku trochu ovsa a něco co žere (mrkev na kolečka), případně vyzkoušet nějaká ta ochucovadla.... až jí naučíte na tohle, můžete uvažovat o přidání doplňků.
Vydlabat mrkev či jablko je další možnost, ale mohla by se vám na to taky po pár pokusech vyprdnout.
díky. Já jí tu směsí i napatlala papulu, ale pěkně se ošklíbala. Buď jí nesedne směs nebo muesli...asi:/ ale ty doplňky jsou bohužel důležité.
napsal(a):
díky. Já jí tu směsí i napatlala papulu, ale pěkně se ošklíbala. Buď jí nesedne směs nebo muesli...asi:/ ale ty doplňky jsou bohužel důležité.
Tak důležitost ( a využitelnost) doplňků je diskutabilní, ale o to nejde. Jde o to, že ji opravdu nejdřív musíte naučit žrát "čisté" jádro. Pokud tam hned budete přidávat ty "hnusy", nejspíš vám to žrát nebude.
Holt každý kůň je jiný, ten můj pitomec by sežral všechno.
V nejhorším případě se dá něco dávat rovnou do huby stříkačkou. Jenže každý den dlouhodobě to není nic moc. To je lepší naučit na to žrádlo
napsal(a):
Co nezná, musí postupně poznat.
Mám kobylu, která každý nový doplněk stravy okecává minimálně týden a to začínám se špetkami.
Napřed naučit na pamlsky a pak do oblíbeného pomalu přidávat doplňky. A vězte, že se může stát, že vám některý vůbec žrát nebude, i kdyby jste se upamlskovala.

sisi58
napsal(a):
Co nezná, musí postupně poznat.
Mám kobylu, která každý nový doplněk stravy okecává minimálně týden a to začínám se špetkami.
Napřed naučit na pamlsky a pak do oblíbeného pomalu přidávat doplňky. A vězte, že se může stát, že vám některý vůbec žrát nebude, i kdyby jste se upamlskovala.
Jak říkala moje kamarádka, když chtěla něco zamíchat do oblíbeného krmiva - rázem se z něj stalo krmivo neoblíbené. Ale postupným přidáváním se to většinou poddá.
Mě malá ponice odmítá od počátku,co ji mám,jíst jakékoliv vitamínové doplňky...takže jsem to vzdala..po poradě tady jsem nakonec koupila minerálku od Dromy....je teda chuťově taková slaná(mám takovou úchylku vždycky všechno,co koním dávám,ochutnat ) a malá to samozřejmě odmítala ve žrádle,když jsem to jen zakápla vodou...u nás funguje zalití vlažným průduškovým čajem(když jsem jí kupovala,kašlala,takže u té příležitosti jsem zjistila,že miluje průduškový čaj).Kyblík je pak vylízán do posledního drobku.. a nebo ještě doma namelu lněný semínko a zaleju vodou a taky vlažným semínkem zaleju..ten sliz na sebe nacucne ty vitamíny a taky zbaští všechno..tak můžete vyzkoušet..třeba to pomůže
Přídavek nikotinu mě též pobavil
Když mám něco míchat tak je ideál do vlhké směsi .
Třeba trošku nějakého šrotu,sladového květu nebo neškodná vláknina jsou cukrovarské řízky .Naši je tedy rádi nemají.Ale to už musíte vyzkoušet .Naučit kobylu na vlhčené žrádlo.
Navlhčíte více základu ,zároveň s minimem hnusného doplňku pro začátek ještě postrouháte ,mrkví,jablkem nebo prostě něčím,co kobyla ráda a čekáte
Já tedy v zimě dávám Vit Min přímo v granulích ,je to poměrně jednoduchá varianta ,kůň prostě dostane malý kelímek granulek a nemusí řešit,co z toho vypreparovat a co požrat
Nebo existují Vit Min kostky do ruky,které dáte jako pamlsek a taky je to kompletní denní dávka .Ty dává Coudas ,psala