Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LJ

27.10.2020 15:59
LJ

XXX.XXX.35.55

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat proč většina koní u PK se "sklebi",viz foto pana Bláhy s Gastonem. Můžete mi to někdo vysvětlit prosím?
Děkuji 😊

27.10.2020 16:55
MajkaP

XXX.XXX.88.130

Protože je někdo opruzuje tou slavnou PK.

27.10.2020 17:03
lenacia

XXX.XXX.244.24

Moje se třeba nešklebila nikdy, a kdyby se šklebila řeším proč.

Coudas

27.10.2020 17:19
Coudas

XXX.XXX.87.254

prilis agrese?

27.10.2020 17:30
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Hele já jsem tuhle dvojici viděla poprvé před 20 lety v Brně. Tehdy se Gaston nešklebil. Všichni si z nich sedali na zadek. Opravdu tam koňákům padala brada. Zvláště když v zákulisí předvedl jak Gastona na volno vyslal do přepravníku :-)
Možná už je tím ten kůň jenom unavený... nevím, od té doby jsem je naživo neviděla.

27.10.2020 17:49
Dotaz

XXX.XXX.81.206

Všimla jsem si toho i u Bea Borelle, když je ten koník blizko ní, taky se šklebí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2020 18:20

Pipilota napsal(a):
Hele já jsem tuhle dvojici viděla poprvé před 20 lety v Brně. Tehdy se Gaston nešklebil. Všichni si z nich sedali na zadek. Opravdu tam koňákům padala brada. Zvláště když v zákulisí předvedl jak Gastona na volno vyslal do přepravníku :-)
Možná už je tím ten kůň jenom unavený... nevím, od té doby jsem je naživo neviděla.

Já je viděla taky před cca 20 lety a tenkrát jsem nevěděla, na co se mám koukat. Teď se mi tyhle fotografie nelíbí a už bych přemýšlela, proč se kůň takhle tváří.

27.10.2020 18:59

Ty fotky nejsou tak kvalitní, abych si byla jistá, že se kůň šklebí. Minimálně na té první se zdá, že má uvolněnou hubu a svaly obličeje. Uši dozadu můžou znamenat kupu věcí. Na fotkách jsou dozadu natočené. Spíš se přikláním k tomu, že je to výraz soustředění na člověka, který stojí vždy za hlavou koně. Asi bych se necítila zrovna komfortně, kdyby kůň měl uši dopředu a věnoval se více tomu, co je před ním, než že mu stojím za zadkem.

Nemění to nic na věci, že "přirozená komunikace" je v nezkušených rukou nehezká zbraň vůči koni.

Coudas

27.10.2020 19:19
Coudas

XXX.XXX.87.254

pana Blahu jsem videla nazivo pred 23 lety, kdy se sam ucil na kurzu PNH, pak odjel do USA. Pak jsem videla uz jen par videi, a par lidi, co u nej byli na kurzu a hned mohli sami ucit. Mne se jeho prace nelibila. Mne se pri jeho praci nelibi prave onen vyraz koni.

27.10.2020 19:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ty fotky nejsou tak kvalitní, abych si byla jistá, že se kůň šklebí. Minimálně na té první se zdá, že má uvolněnou hubu a svaly obličeje. Uši dozadu můžou znamenat kupu věcí. Na fotkách jsou dozadu natočené. Spíš se přikláním k tomu, že je to výraz soustředění na člověka, který stojí vždy za hlavou koně. Asi bych se necítila zrovna komfortně, kdyby kůň měl uši dopředu a věnoval se více tomu, co je před ním, než že mu stojím za zadkem.

Nemění to nic na věci, že "přirozená komunikace" je v nezkušených rukou nehezká zbraň vůči koni.

Mně si minimálně na té druhé zdají uši už moc dozadu. Ale taky mě napadlo, že ty fotky nejsou úplně detailní - četla jsem knihu Konejšivé signály u koní, moc zajímavá, ale tady nepoužitelná. Aspoň pro mé oči.

28.10.2020 06:24
ustulina

XXX.XXX.43.252

Klidně budu za naprostýho mamlase, ale podle mě se Gaston teda fakt "nešklebí". Jak píše Šutřík, tohle není agresivní přilepení uší na týl, tohle je "kam jde oko, tam je ucho", soustředění na fyzickej výkon.
U druhé jsou uši víc vzadu protože H.B. s koněm couvá.
Když nesu dva kýble vody, taky se u toho netvářim (nesměju a nevzdychám rozkoší) jak slečna v reklamě na parfém, ale to neznamená, že mě ta práce se.e.

28.10.2020 06:51

ustulina napsal(a):
Klidně budu za naprostýho mamlase, ale podle mě se Gaston teda fakt "nešklebí". Jak píše Šutřík, tohle není agresivní přilepení uší na týl, tohle je "kam jde oko, tam je ucho", soustředění na fyzickej výkon.
Když nesu dva kýble vody, taky se u toho netvářim (nesměju a nevzdychám rozkoší) jak slečna v reklamě na parfém, ale to neznamená, že mě ta práce se.e.

Však jsem psala, "zdá se mi", ne, že je to pravda. Detaily nevidím.

Coudas

28.10.2020 09:19
Coudas

XXX.XXX.87.254

ustulina napsal(a):

Mate pravdu, u prace se clovek asi moc netvari. Tyhle fotky jsou z videa, tam by bylo lepe videt celkovy projev kone. Oni totiz ti fotovrafove umi zachytit zrovna ten nejlepsi moment, a pak je vymalovano, i kdyz zbytek delate dobre. Ja vzdy vzpominam, kdyz jsem se byla podivat za kamaradkou na Celadne, dela rozhodci westernovych disciplin, na nejakem nevim uz co to bylo. Vitez byl jasny, ale projev toho kone se mi vubec nelibil, svihani ocasem, zde zminovane prilozene usi, pusobil nastvane, ale delal presne co mel. Pak jel klucina na plavakovi, pro rozhodci samozrejme kun rozlitanej, patrne spozmustu dalsich chyb, ale bylo videt, ze ten kun z toho ma radost, ze ho to bavi. Kamaradce jsem to samozrejme rekla, ze mne mrzi, ze je kluk poslesdni a ze je to rozhdovani, jake je. Proto uz nelezu na hobicka kolem. Kdyz komentatorka uvita dalsi jezdkyni jako skveloz reprezentantku, ktera jezdi s umistenim, a kun ji v zapeti vysype v zatacce, je tezko si neco myslet.
Hodne mne mrzi, ze prirozena komunikace je dnes spise sproste slovo, znaky jsou mrkvova hulka, kruhovka, dominance a respekt, a spise lidi predvadeji nadrene cirkusove kousky. Dnes lidi radsi pujdou za klasicky vzdelanym konakem, proroze ten aspon nevymysli kraviny v praxi k nicemu. Skoda. Mne se to na zacatku moc libilo, a to opravdove "souzneni" s konem uz je videt hodne, hodne malo. Asi si ti dobri placaj doma na svym pisecku, protoze na to nemaj nervy. Pritom by na jejich praci byl aspon pekny pohled a ne, nemyslim tim sebe. I kdyz pred asi 2 lety jsem pomahala jedne pani, ktere prede mnou pomahal "horseman" zpoza kopce. Za tezky prachy zblbnul kobylu, ze pani ji ani vodit nemohla. Ale je to super trener, vsichni si ho strasne chvali, vyhrava zavody, a jeho sverenci prosperuji. Takze asi nelze soudit podle jednoho kone ze, ale bohuzel ja s nim mam zkusenost v tomto smeru negativni. Ale at si to kazdej prebere jak chce. Kobyla byla nastesti charakter, a pani byla po 4 "seancich" spokojena, a je dodnes.

28.10.2020 09:39

Problém u těch rádoby horsemanů a PK trenérů vidím v tom, že je oslovují laici, začátečníci apod., kteří neví, jak to má (nebo spíš nemá) vypadat, natož jak se u toho má/nemá kůň tvářit. A tak vlastně dopustí, aby to dopadlo jako s tou kobylou, co píše Couďas. Jejich romantická představa tzv. "napojení" se opravdu nekoná, naopak kůň je totálně znechucen do jakékoliv práce.
Jako vše, musí se to dělat s rozumem. Mně kdysi něcojakoPK pomohlo u Madam, která měla naučeno opravdu velmi nehezky hrozit lidem, kteří jí pak dali pokoj. Neměla problém se s šíleným výrazem, cvakajícíma zubama a vyvalenýma planoucíma očima rozběhnout přímo na člověka, který se opovážil po ní něco chtít. Pár lekcí v té propírané kruhovce a kobyla poznala, že tudy cesta nevede. Pak už jsme "jen" dalších pár let pracovaly na důvěře a teď je z ní zlatý zvíře. Ale prostě to není o tom, že se s hajtrou zavřu do kruhovky, honím jí tam lopatou a čekám, až se napojí....

28.10.2020 09:41
Arbora

XXX.XXX.233.168

Mne prišlo hlavne ľúto, keď ešte pár rokov dozadu, točil videá s úplne chromým Gastonom.

Coudas

28.10.2020 11:21
Coudas

XXX.XXX.87.254

A kdyz ani takovyto clovek nepozna diskomfort u kone, tak jak mi rikal nas telocvikar pri podani ve volejbale "kdyz ne ty, Brute, tak kdo...."

29.10.2020 09:52

Coudas napsal(a):
A kdyz ani takovyto clovek nepozna diskomfort u kone, tak jak mi rikal nas telocvikar pri podani ve volejbale "kdyz ne ty, Brute, tak kdo...."

Přidejte reakci

Přidat smajlík