Korona a docházka ke konim

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2020 18:31
etnies86

XXX.XXX.75.109

Dobrý den, může se ted docházet za koníkem? Pouze ho jezdím, není můj.
Nerada bych měla problém pripadne za poruseni.

29.10.2020 19:30
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No to je otázka za milión...
Zdravotní procházka na čerstvý vzduch je mimo noční čas povolená. Jenže jezdit na koni já beru jako neslušnost vůči přetíženým zdravotníkům (jsou místa kde se zraněnému nemusí dostat pomoc dosti rychle). Takže já chodím jen na ruce a s nikým od koní se nesrocuji na pokec. (jinak mám HO už od srpna, děcka jsou taky doma - nekazím si to zbytečným srocováním se s jinými lidmi)

Musí si to každý zvážit sám za sebe a svoje okolnosti. MHD bych nyní cestovat nechtěla. Zas na druhou stranu proděláme tu nemoc asi všichni, jde jen o to rozložit to v čase. A jsou i lidi co už z testů vědí, že to prodělali a tak ti si po doléčení už chodí kam chtějí a spoléhají na svoji imunitu...

29.10.2020 20:42
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Na webu jezdci cz je článek na toto téma. Nemůžu ho teď najít, abych sem dala odkaz. Píše se tam, že jednou z výjimek omezení volného pohybu je zajištění základních životních potřeb pro lidi a zvířáta. Za základní životní potřeby koní je považováno i opohybovani koní, např. pod sedlem.

Tak nějak to tam bylo napsané.

aneta1235

29.10.2020 22:59
aneta1235

XXX.XXX.246.89

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nevíte o nejakých levnějších jezdeckych kroužcích v Praze a okolí předem děkuji za odpověď.

29.10.2020 23:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.127

Daniela Lipová napsal(a):
Na webu jezdci cz je článek na toto téma. Nemůžu ho teď najít, abych sem dala odkaz. Píše se tam, že jednou z výjimek omezení volného pohybu je zajištění základních životních potřeb pro lidi a zvířáta. Za základní životní potřeby koní je považováno i opohybovani koní, např. pod sedlem.

Tak nějak to tam bylo napsané.

Jít s koněm ven se normálně může, ale nesmí se používat haly, ani ostatní vnitřní prostory (klubovny, šatny atd.)

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2020 07:43

Tohle bych být vámi řešila především asi s majitelem a ustajovatelem. Jestli prostory jsou vůbec pro váš pobyt vyhovující, jestli se tam nebudete potkávat s dalšími lidmi, jestli cajky nesdílíte s dalšími lidmi. Jezdit na koni do přírody z hlediska nařízení vlády můžete (pobyt v přírodě).

30.10.2020 17:15

Mám covid prodělaný, i celé moje rodina a téměř všichni v práci (tam jsem to chytla - v kanceláři). Za koněm chodím momentálně bez omezení, samozřejmě jsem poctivě dodržovala několikery karantény (jak v práci padal jeden za druhým). Chodím na procházky na ruce, jezdím, akorát neblbnu (neskáču venku atd.) Pokud to máte tak, že si myslíte, že vám spíš hrozí úraz při ježdění, tak nejezděte, ale z mé zkušenosti je pohyb kolem koní rizikový všeobecně, když už se nad tím zamýšlím, tak za nejnebezpečnější pro sebe považuji odvádění koně z výběhu a odhánění cizích koní, kteří se zrovna cpou ven, protože chodím z práce v čase krmení ...

Pokud se nebudete zbytečně zdržovat ve stáji, nebudete vykecávat v sedlovně a klubovně a opravdu půjdete jen za koněm a budete jen s koněm, max s doprovodem venku (do přírody můžete ve dvou), tak je nějaké riziko přenosu zanedbatelné. Největší riziko nákazy je při dlouhodobějším pobytu v uzavřené místnosti s nakaženým - já bych mohla vyprávět, stačil jeden člověk v kanceláři a měli to další tři atd. Já doma nakazila úplně všechny, je to opravdu pěkně nakažlivá svině. Pohybem na čerstvém vzduchu naopak posilujete svoje zdraví.

To je samozřejmě za předpokladu, že vás do stáje pustí a majitel nemá nic proti ... Za první vlny leckteré stáje úplně zavřely a nepouštěly dovnitř ani majitele a ti si pak pro koně v horších případech chodili v doprovodu policie ...

30.10.2020 18:05
Moncicaak

XXX.XXX.234.128

Pipilota napsal(a):
No to je otázka za milión...
Zdravotní procházka na čerstvý vzduch je mimo noční čas povolená. Jenže jezdit na koni já beru jako neslušnost vůči přetíženým zdravotníkům (jsou místa kde se zraněnému nemusí dostat pomoc dosti rychle). Takže já chodím jen na ruce a s nikým od koní se nesrocuji na pokec. (jinak mám HO už od srpna, děcka jsou taky doma - nekazím si to zbytečným srocováním se s jinými lidmi)

Musí si to každý zvážit sám za sebe a svoje okolnosti. MHD bych nyní cestovat nechtěla. Zas na druhou stranu proděláme tu nemoc asi všichni, jde jen o to rozložit to v čase. A jsou i lidi co už z testů vědí, že to prodělali a tak ti si po doléčení už chodí kam chtějí a spoléhají na svoji imunitu...

Když stejně k těm koním jdete a pracujetes tím koněm na ruce tak už by bylo jedno kdybyste na toho koně sedla ne? Kůň vás může zranit klidně i ze země...

30.10.2020 19:38
akscha

XXX.XXX.26.89

To zalezi na koni a na jezdci. Ja u vetsiny normalne vychovanych koni vnimala jako nejrizikovejsi jezdeni. I hodny kun se muze splasit nebo uklouznout a potom budete vzdycky padat z vysky. Zato pri praci na ruce (ja chodim na prochazky) bych kone v pripadne problemu musela pustit nebo by se mi vytrhl. Vysledek by byl volny kun jako pri padu, jen bez rizika padu z vysky. A to se mi za tech xy let myslim nestalo ani jednou. Zato pad jsem mela naposledy loni v zime, tentokrat i s konem.

Jinak ze zeme mi zadny kun nikdy nic neudelal a krizove situace si vybavuji asi jen tri (vetsine bych uz ted dokazala snadno predejit). Kazdopadne asi jsem mela stesti na hodne, vychovane kone a taky tomu rozhodne nejdu naproti.

30.10.2020 22:19
lenacia

XXX.XXX.173.31

No já si loni zvrtla při lonžování kotník... A to sem jen ztratila rovnováhu....
Čekala sem co bude můj další úraz, že dostanu kopytem do holeně při jízdě na koni, to sem ale repertoáru úrazů neměla 😁🤕

31.10.2020 07:04
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Moncicaak napsal(a):
Když stejně k těm koním jdete a pracujetes tím koněm na ruce tak už by bylo jedno kdybyste na toho koně sedla ne? Kůň vás může zranit klidně i ze země...

No ono totiž záleží i na počasí. U nás je rozhodně nyní podmáčená půda = kdykoliv to koni může uklouznout, Navíc podzim a vítr je prostě takové "veselo". Však každý zná lekací náladičky svého koně...
Jinak jak píší ostatní. Je to i o vychovanosti koně atd.
Já si to prostě hodnotím tak, že nepůjdu naproti zbytečným rizikům. Zdravotníci jsou opravdu přetížení a nechci jim přidávat další práci zbytečným zraněním. (jinak to asi bude mít někdo s krevnatým koněm co opravdu šílí když není týden v práci) A myslím, že většina koní se bez práce pod sedlem obejde, zvláště když se jim sníží jádro.

31.10.2020 07:28
akscha

XXX.XXX.26.89

Abych nebyla zla, tak pokud dany jezdec dlouhodobe nepada a celkove nema urazy u koni, at urcite jezdi. Nevidim ma tom nic nezodpovedneho, uraz se vam muze stat i v kuchyni. Jen ja proste nejsem ten pripad, muj "nepadaci" kun ma zdravotni problemy a jineho tak spolehliveho k dispozici nemam. Zato ze zeme jich je pro me vhodných vic...

31.10.2020 10:46
bongani

XXX.XXX.45.91

My máme akorát malou jízdárnu, teď po těch deštích nepoužitelnou, takže nějaká práce ze země nehrozí. Vodit ho na ruce po okolí mi přijde k ničemu, to se moc neopohybuje. Navíc už se mi stalo, že se na konci louky něčeho lekl a 600 kg koně prostě neudržím. Proto mi přijde bezpečnější na něj sednout. Za 4 roky, co ho mám, mě nikdy nesundal, leká se rozumně a úměrně svému věku, spíš zůstane stát a čumí. Takže prostě jezdíme ven, ale samozřejmě opatrně a s rozumem. Kůň se hýbe, já si odpočinu od sezení doma u počítače a jsme oba spokojeni. Ve stáji skoro nikdy nikoho nepotkám, chodím brzy ráno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík