Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2020 00:35
MaiaLena

XXX.XXX.86.28

Chtěla bych se vás zeptat.
Už jste někdo viděl tuto věc v akci?
Čeká mě stavba malinké stáje a toto mě zaujalo. Stájka by měla být stále otevřená, spíš uzavíratelný zděný přístřešek. Seno by se podávalo z vedlejší místnosti. Vevnitř by se krmilo jen v ojedinělých případech, při vytrvalém dešti, extrémním bahně, nemoci, zranění, atd. Prach by tedy nehrozil. Zdá se že to zachovává přirozenou pozici při žraní. Co mě trochu odrazuje je otázka bezpečnosti. Viděla jsem kdysi koně oběšeného na klasických vysokých žebřinách. Pravda je, že stál uvázaný. Tady by asi hrozilo spíš zranění nohou? Beru v potaz všechna doporučení která platí pro venkovní krmiště. Na některých fotkách jsem to viděla použité i v klasických boxech se senem podávaným z uličky.

Existují pro to nějaké doporučené rozměry?

1.11.2020 01:59
lenacia

XXX.XXX.173.31

V Křivcích mají tento styl krmení. Každé ráno je pustí z výběhů nakrmit a pak zase pouští ven. Každý kůň tam měl svůj otvor v mříži kam si stoupl a baštil. Kupodivu nedocházelo ani k pokopání ani k prostrčení nohou. Naučili se. Jen někteří žrouti se přivázali aby nešli žrát ke kolegům, ale i tak vklidu stali a čekali.

1.11.2020 02:07
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Koukněte do diskuze sem, je to z hříbárny od Sixtů, v komentářích jsou rozměry. https://www.facebook.com/groups/325277491005958/permalink/1581659085367786/

Přidejte reakci

Přidat smajlík