Můj kůň trhá deky jinému

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2020 13:45
deauville

XXX.XXX.46.69

Zdravím, dnes jsem byla ustajovatelkou upozorněna, že můj valach roztrhl jinému valachovi ve stádě už druhou deku a že majitelka druhého valacha očekává nějakou kompenzaci (opravu, finanční náhradu).

Svědkem roztržení ani jedné z dek jsem nebyla, nicméně je pravděpodobné, že to způsobil můj valach a chci se k tomu postavit zodpovědně, ale zase bych nerada někomu dělala pitomce, protože se jedná o levnější deky (HKM), navíc dva roky staré a používané celou zimu.

Jak byste řešili? S dekami nijak manipulovat nechci, nejsou za celou dobu prané, čištěné atd., takže by asi bylo nutno i prát atd. Nechci to řešit. Takže finanční kompenzace - jenže jak odhadnout cenu? Řešil někdo někdy?

Díky.

1.11.2020 14:00
MajkaP

XXX.XXX.26.151

Přispěla bych na novou deku, například třetinu nové HKM ( nebo deky obdobné kvality). Plus možná i investovala do spreje proti okusu, ale bohužel to asi moc nepomůže.

1.11.2020 14:05
lenacia

XXX.XXX.173.31

Nejlepší je prostě schůze s majitelkou koně a zničených dek a dohoda osobně.
To, že jsou 2 roky staré a neprané moc neznamená s faktem že i levné deky od HKM stojí přes 1000 Kč... A podle stupně zničení pak musí majitelka pořídit minimálně jednu novou deku a tyhle poslat vyprat a opravit případně koupit nové ty deky obě, což by nemusela, kdyby jí je váš kůň nezničil.

1.11.2020 14:18
koně

XXX.XXX.174.63

deauville napsal(a):
Zdravím, dnes jsem byla ustajovatelkou upozorněna, že můj valach roztrhl jinému valachovi ve stádě už druhou deku a že majitelka druhého valacha očekává nějakou kompenzaci (opravu, finanční náhradu).

Svědkem roztržení ani jedné z dek jsem nebyla, nicméně je pravděpodobné, že to způsobil můj valach a chci se k tomu postavit zodpovědně, ale zase bych nerada někomu dělala pitomce, protože se jedná o levnější deky (HKM), navíc dva roky staré a používané celou zimu.

Jak byste řešili? S dekami nijak manipulovat nechci, nejsou za celou dobu prané, čištěné atd., takže by asi bylo nutno i prát atd. Nechci to řešit. Takže finanční kompenzace - jenže jak odhadnout cenu? Řešil někdo někdy?

Díky.

Samozřejmě se osobně domluvit s majitelkou odrbaného koně a dojít k nějakému kompromisu.
Nicméně by se měl angažovat i ustajovatel ,protože je pravděpodobné,že váš trhač bude ve své činnosti pokračovat ,a vy byste se nedoplatila.Takže by bylo záhodnou nějak koně přerozdělit

1.11.2020 14:19
deauville

XXX.XXX.46.69

Jasně, že jde o dohodu, jenže já bych právě ráda, než k té dohodě dojde, měla jasno, co je považováno tak nějak za adekvátní náhradu. Ano, můžu jí koupit dvě nové deky HKM a asi by to bylo nejjednodušší, ale tak takhle bych taky mohla přijít za ustajovatelkou s tím, že kůň XY roztrhl mému koni deku a chci novou. Bez důkazů, bez ničeho...

Takže ano, v rámci zachování standardních vztahů i bez důkazů o vině mého koně chci vyjít vstříc, ale ne že někomu pořídím dvě nové deky, to bych se asi cítila opravdu zneužitá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2020 14:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

deauville napsal(a):
Jasně, že jde o dohodu, jenže já bych právě ráda, než k té dohodě dojde, měla jasno, co je považováno tak nějak za adekvátní náhradu. Ano, můžu jí koupit dvě nové deky HKM a asi by to bylo nejjednodušší, ale tak takhle bych taky mohla přijít za ustajovatelkou s tím, že kůň XY roztrhl mému koni deku a chci novou. Bez důkazů, bez ničeho...

Takže ano, v rámci zachování standardních vztahů i bez důkazů o vině mého koně chci vyjít vstříc, ale ne že někomu pořídím dvě nové deky, to bych se asi cítila opravdu zneužitá.

Pojištění by se nevztahovalo? Jako neuhlídala jsem koně a ten jinému rozškub deku? Ale asi by se to muselo vhodně zformulovat. Jako u psů - neudržela jsem a ten jinému... Jenom nápad.

1.11.2020 14:24
deauville

XXX.XXX.46.69

koně napsal(a):
Samozřejmě se osobně domluvit s majitelkou odrbaného koně a dojít k nějakému kompromisu.
Nicméně by se měl angažovat i ustajovatel ,protože je pravděpodobné,že váš trhač bude ve své činnosti pokračovat ,a vy byste se nedoplatila.Takže by bylo záhodnou nějak koně přerozdělit

Ano, tohle jsme s ustajkovatelkou nějak vyřešily, koně přerozdělily, i když mě samozřejmě štve, že nechala mého valacha, aby roztrhl dvě deky, když ví, že na druhého valacha útočí a teď mi zprostředkovává žádost druhé majitelky o náhradu...

Chci říct, že ano, vezmu na sebe odpovědnost, ale jednání ze strany ustajovatelky a majitelky taky není úplně košer, odmítám to tedy řešit tak, že obě deky zaplatím celé, resp. jejich pořizovací cenu.

1.11.2020 14:25
koně

XXX.XXX.174.63

deauville napsal(a):

Tak se koukněte na net ,jestli víte přesně typy dek.Za kolik jdou nové,za kolik bazarové.Abyste byla připravena na diskuzi
Normálně to probrat,že sice jste nebyla u toho ,nikde není zaznamenané,že zrovna váš kůň ,její majetek zničil.Nicméně vy jste ochotna jí něco dát.Peníze.
Tudíž kolik ona dala za deky.Jak dlouho je má ,tudíž opotřebení. Jestli plácne nějakou úplnou hloupost,tak jí ,díky svým načteným datům,můžete odkázat do patřičných mezí a nabídnout ,na kolik to vidíte vy.

1.11.2020 14:26
deauville

XXX.XXX.46.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pojištění by se nevztahovalo? Jako neuhlídala jsem koně a ten jinému rozškub deku? Ale asi by se to muselo vhodně zformulovat. Jako u psů - neudržela jsem a ten jinému... Jenom nápad.

Jojo, přes pojišťovnu to chci taky řešit, ale je tam tolik nejasností, že nevím, zda uspěju, resp. jestli ten administrativní proces nebude náročnější než nějaká dohoda... Ale určitě je to rozhodně první věc, kterou zítra hodlám udělat - tzn. oslovit pojišťovnu.

1.11.2020 14:32
deauville

XXX.XXX.46.69

koně napsal(a):
Tak se koukněte na net ,jestli víte přesně typy dek.Za kolik jdou nové,za kolik bazarové.Abyste byla připravena na diskuzi
Normálně to probrat,že sice jste nebyla u toho ,nikde není zaznamenané,že zrovna váš kůň ,její majetek zničil.Nicméně vy jste ochotna jí něco dát.Peníze.
Tudíž kolik ona dala za deky.Jak dlouho je má ,tudíž opotřebení. Jestli plácne nějakou úplnou hloupost,tak jí ,díky svým načteným datům,můžete odkázat do patřičných mezí a nabídnout ,na kolik to vidíte vy.

Jojo, to já vim, co je to za deky a kolik asi mohly stát, stejně tak vím, jak je má dlouho. Nepůjde o žádnou zásadní částku, spíš se nechci cítit zneužitá, protože teď se tak cítím - vrátím se z víkendu a hele, tvůj kůň zničil jinému dvě deky, co s tím uděláš... Snažím se v tom najít nějakou rovnováhu:-)

1.11.2020 14:39
Slon Indický

XXX.XXX.242.240

Zaplatila bych polovinu ceny dek - s tím, že deky už byly používané, ne nové. Nepraní a neúdržbu bych do toho nevztahovala, zbytečné do někoho rýt.
Případně bych koupila dvě bazarové deky.

1.11.2020 14:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

deauville napsal(a):
Jojo, to já vim, co je to za deky a kolik asi mohly stát, stejně tak vím, jak je má dlouho. Nepůjde o žádnou zásadní částku, spíš se nechci cítit zneužitá, protože teď se tak cítím - vrátím se z víkendu a hele, tvůj kůň zničil jinému dvě deky, co s tím uděláš... Snažím se v tom najít nějakou rovnováhu:-)

Nechte je vyčistit a opravit. Rozhodně to přijde levněji, než kupovat nové.
Za vyčištění termodeky s impregnací jsem platila 300,- , za pláštěnku 250,- Zašití několika dírek cca 100,-
Jediný případ, kdy nemá význam opravovat nepromokavé deky je ten, že se trhlina táhne přímo po hřbetu. To už nikdy nebude nepromokavé. Cokoli od místa, kde končí podsedlová dečka, směrem dolů, není problém. V těch místech na tom nezáleží. Totéž třeba na zadku. Ale v kříži je to špatné. Tam bych nenechala opravovat. Riziko prochladnutí při promáčení.
Prostě koukněte a navíc zapátrejte na internetu. Jsou ženy, co deky opravují.

1.11.2020 15:02
MajkaP

XXX.XXX.26.151

A kde jste tolik platila za vyprání a impregnaci? Tady se spíš vyplatí po zimě deku vydrbat doma a po dvou sezonách deku novou....

1.11.2020 15:06
deauville

XXX.XXX.46.69

sisi58 napsal(a):
Nechte je vyčistit a opravit. Rozhodně to přijde levněji, než kupovat nové.
Za vyčištění termodeky s impregnací jsem platila 300,- , za pláštěnku 250,- Zašití několika dírek cca 100,-
Jediný případ, kdy nemá význam opravovat nepromokavé deky je ten, že se trhlina táhne přímo po hřbetu. To už nikdy nebude nepromokavé. Cokoli od místa, kde končí podsedlová dečka, směrem dolů, není problém. V těch místech na tom nezáleží. Totéž třeba na zadku. Ale v kříži je to špatné. Tam bych nenechala opravovat. Riziko prochladnutí při promáčení.
Prostě koukněte a navíc zapátrejte na internetu. Jsou ženy, co deky opravují.

Díky. Já právě ty opravy nechci řešit, musela bych to někam poslat nebo odvézt (ty deky jsou fakt humus, takže se mi prostě vůbec nechce je brát do auta, ani s nima manipulovat), což znamená další náklady, na bazoši se z druhé ruky ty deky prodávají kolem 600 Kč... takže už mám asi jasno, kolik jí nabídnu, pokud se k tomu nebude mít pojišťovna...

1.11.2020 15:08
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Já bych chtěla vidět důkaz, že to byl můj kůň. Ono je strašně jednoduché na někoho něco hodit, když není důkaz a majitel údajného škůdníka to sežere i s navijákem. Abyste se neocitla v nekonečném příběhu kdy vše, co se stane ve výběhu, bude připisované jen a pouze vašemu koni. A jsou deky, které nestojí jen 1000 ...

1.11.2020 15:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

MajkaP napsal(a):
A kde jste tolik platila za vyprání a impregnaci? Tady se spíš vyplatí po zimě deku vydrbat doma a po dvou sezonách deku novou....

https://www.mikyfarm.cz/eshop/pradelna-konskych-dek
Nevím, zda nezdražili, ale v červnu a i předchozí léta, to bylo takto.

1.11.2020 15:42
MajkaP

XXX.XXX.26.151

sisi58 napsal(a):
https://www.mikyfarm.cz/eshop/pradelna-konskych-dek
Nevím, zda nezdražili, ale v červnu a i předchozí léta, to bylo takto.

Zábřeh. No to jsou super ceny. Praha je fakt ztracená, to se pomalu vyplatí jen u Smártexy

1.11.2020 16:52
lenacia

XXX.XXX.173.31

deauville napsal(a):
Díky. Já právě ty opravy nechci řešit, musela bych to někam poslat nebo odvézt (ty deky jsou fakt humus, takže se mi prostě vůbec nechce je brát do auta, ani s nima manipulovat), což znamená další náklady, na bazoši se z druhé ruky ty deky prodávají kolem 600 Kč... takže už mám asi jasno, kolik jí nabídnu, pokud se k tomu nebude mít pojišťovna...

Tak je zabalí a pošle majitelka a vy jen zaplatíte faktury

1.11.2020 17:13
deauville

XXX.XXX.46.69

alfi pav napsal(a):
Já bych chtěla vidět důkaz, že to byl můj kůň. Ono je strašně jednoduché na někoho něco hodit, když není důkaz a majitel údajného škůdníka to sežere i s navijákem. Abyste se neocitla v nekonečném příběhu kdy vše, co se stane ve výběhu, bude připisované jen a pouze vašemu koni. A jsou deky, které nestojí jen 1000 ...

Jasne, to taky beru v uvahu. Důkazy nejsou, na druhou stranu chci vyjít vstříc a v rámci zachování dobrých vztahů se dohodnout. Pokud by se to stalo znovu, tak takovej blbec teda opravdu nejsem:-)

1.11.2020 17:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

deauville napsal(a):
Jasne, to taky beru v uvahu. Důkazy nejsou, na druhou stranu chci vyjít vstříc a v rámci zachování dobrých vztahů se dohodnout. Pokud by se to stalo znovu, tak takovej blbec teda opravdu nejsem:-)

Já mám kobylu v dekách celý rok. A to 24/7. V létě pod síťovkami, od podzimu pod pláštěnkou či termodekami.
Vzhledem k tomu, jaký je problém koupit pasující deku za slušnou cenu, trhač v ohradě by mě velmi vytočil. I tak opravuji stále a stále. Natož, aby se mi na deku nějaký kůň vrhal cíleně.
Vy, jako majitelka, za svého koně zodpovídáte. Takže řeči typu, ať si nemyslí, že mě budou ždímat, se mi nelíbí. Majitelé zadekovaných koní, je na ty koně nevěší proto, aby měli důvod prudit jiné majitele. Věřte mi. A buďte ráda, že váš kůň ty deky mít nemusí. Ušetříte strašnou spoustu peněz, proti tomu je nějaké praní+zašití jen bezvýznamný obolus.

1.11.2020 17:59
deauville

XXX.XXX.46.69

sisi58 napsal(a):
Já mám kobylu v dekách celý rok. A to 24/7. V létě pod síťovkami, od podzimu pod pláštěnkou či termodekami.
Vzhledem k tomu, jaký je problém koupit pasující deku za slušnou cenu, trhač v ohradě by mě velmi vytočil. I tak opravuji stále a stále. Natož, aby se mi na deku nějaký kůň vrhal cíleně.
Vy, jako majitelka, za svého koně zodpovídáte. Takže řeči typu, ať si nemyslí, že mě budou ždímat, se mi nelíbí. Majitelé zadekovaných koní, je na ty koně nevěší proto, aby měli důvod prudit jiné majitele. Věřte mi. A buďte ráda, že váš kůň ty deky mít nemusí. Ušetříte strašnou spoustu peněz, proti tomu je nějaké praní+zašití jen bezvýznamný obolus.

Ale já nikde nepsala, že můj kůň deky nenosí, naopak, dekuju ho, takže věřte, že moc dobře vím, kolik stojí kvalitní deka, praní, impregnace atd. O to víc mě dokáže vytočit, když někdo, kdo používá levnou deku celé dvě nebo tři zimní sezóny bez jakékoliv údržby, čeká, že mu zaplatím pořizovací cenu za deku, která se pomalu rozpadá sama...

Nehledě na to, že já koně neučila trhat deky, můj kůň není trhač, jen prostě z nějakého důvodu nesnáší tohoto valacha, ať deku má, či nemá... takže bych navíc čekala, že se zapojí i ustajovatelka.

1.11.2020 18:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

deauville napsal(a):
Ale já nikde nepsala, že můj kůň deky nenosí, naopak, dekuju ho, takže věřte, že moc dobře vím, kolik stojí kvalitní deka, praní, impregnace atd. O to víc mě dokáže vytočit, když někdo, kdo používá levnou deku celé dvě nebo tři zimní sezóny bez jakékoliv údržby, čeká, že mu zaplatím pořizovací cenu za deku, která se pomalu rozpadá sama...

Nehledě na to, že já koně neučila trhat deky, můj kůň není trhač, jen prostě z nějakého důvodu nesnáší tohoto valacha, ať deku má, či nemá... takže bych navíc čekala, že se zapojí i ustajovatelka.

Ok. Jen Vy víte, jak to bylo či je.

1.11.2020 18:40
deauville

XXX.XXX.46.69

sisi58 napsal(a):
Ok. Jen Vy víte, jak to bylo či je.

Ale nevím. Já u toho nebyla. Chci se zachovat férově, ale zároveň si nechci připadat jako blbec. Navíc ustajovatelka i majitelka druhého koně vědí, že neřeším každou korunu, takže nějaké dvě deky HKM a Waldhausen by mě finančně fakt nepoložily.

Ale jak píšu, nechci, aby si někdo myslel, že mě může využívat jako dojnou krávu. Pokud by se to stalo znovu, už to budu řešit jinak. Teď to chci řešit ještě smírně, ale zase ne tak smírně, aby to inspirovalo do budoucna i další jedince.

Vaše argumenty chápu. Jenže ve stádě je tyhle věci těžké řešit, s nějakým poškozením dek počítám u svého koně i já. Akorát si nejsem jista, zda by ustajovatelka a majitelé ostatních koní byli ochotni přijmout odpovědnost za poničení dek mého koně - a ty deky se fakt pohybují v jiné cenové kategorii než HMK a Waldhausen. Tím se nechlubím, prostě pro svého důchodce chci to nejlepší a zaplať Bůh si to můžu dovolit.

Ach jo, teď to vypadá, že u nás ve stáji zuří třídní boj:)

1.11.2020 18:46
deauville

XXX.XXX.46.69

sisi58 napsal(a):

Jinak důchodce dekuju i v létě proti hmyzu. Síťová deka mi zpravidla nevydrží déle než jedno léto. Něco zašiju, na něco dám záplatu, ale beru to tak, že v našem systému ustájení dojde dřív či později k poškození, a nikdy jsem neřešila, kdo za to může, holt jsem koupila jinou deku, co se dá dělat, je to prostě polyester a trhá se. O to víc mě teď štve, že to někdo další ve stáji řeší takhle.

1.11.2020 19:16
liva

XXX.XXX.227.29

Mám zkušenost z obou stran.
1.Valach jisté slečny mi před x lety zlikvidoval během týdne deky za 4000,- /Bucas Freefom, Horseware Amigo/.
Koni jsem za své koupila takové to korýtko z um. hmoty - připevňuje se na ohlávku, kůň se s tím nažere i napije a slečně jsem řekla, že si může vybrat, buď ty deky zaplatí nebo kůň bude nosit tento nátlamek.
Plakala, přijela i maminka, platit nechtěly, smířily se s nátlamkem.
2.Můj valach roztrhal deku druhému koni, deka 600D.
Majitelce jsem nabídla, že deku zaplatím, nebo koupím novou. Ona mu ta stará stejně moc neseděla.☺
Koníka jsem si změřila, vyrazila do Equiservisu a koupila padnoucí deku, 1200D, která ty jejich hrátky vydržela x dalších let a navic koni seděla.
U obou případů nebylo o viníkovi pochyb..

1.11.2020 21:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Závist? Smutné. Máme take movité majitele. Mnohem movitější,než jsem já. Ale závidět jim? Snad zdraví jejich koní. Ale věci určitě ne.

2.11.2020 07:04
deauville

XXX.XXX.46.69

Díky všem, nejrozumnější mi asi přijde ocenit obě deky v přiměřené zůstatkové ceně na základě inzerce na bazoši a podle toho vyplatit úměrnou částku, o které už mám představu. Uvidím ještě, jak se k tomu postaví pojišťovna:-)

Jenom jsem zapomněla doplnit, že můj valach netrhá deky kvůli tomu, že ho to baví, ale kvůli tomu, že toho druhého chudáka valacha prostě nesnáší a šikanuje ho, bez ohledu na to, jestli deku má nebo ne. Řešíme to s ustajovatelkou už od června, kdy jsem si svého valacha přivezla a jsem ochotna přistoupit na různá řešení, dvě z toho ale záležely na ustajovatelce, pričemž ona jedno navrhované řešení nedokázala realizovat (o peníze nešlo, ani jedno řešení nebylo finančně náročné). O to víc mě samozřejmě štve, že teď na mě vystoupí s roztrhanými dekami. To, že můj valach toho druhého chudáka šikanoval a kousal i v létě, to nějak nevadilo, ale teď kvůli dvěma hnusným starým dekám to vadí...

2.11.2020 07:08
Terven

XXX.XXX.110.191

deauville napsal(a):
Jinak důchodce dekuju i v létě proti hmyzu. Síťová deka mi zpravidla nevydrží déle než jedno léto. Něco zašiju, na něco dám záplatu, ale beru to tak, že v našem systému ustájení dojde dřív či později k poškození, a nikdy jsem neřešila, kdo za to může, holt jsem koupila jinou deku, co se dá dělat, je to prostě polyester a trhá se. O to víc mě teď štve, že to někdo další ve stáji řeší takhle.

Beru to tak, že pokud dekuju koně žijícího ve stádě, s rizikem roztržení deky musím počítat, zvláště v případě levných dek, kterým stačí fakt málo. Ve většině případů je to stejně tak, že kůň přijde s dírou a netušíte, čí je to práce.
Ale i kdyby byl trhač přistižen, nenapadlo by mě chtít po majiteli náhradu. Kůň není dítě, kterému můžete vysvětlit, že cizí věci se neničí. Upřednostňuju dobré vztahy v kolektivu - taky jsme měli ve stádě ničitele, nic extrémního, ale sem tam něco měl na svědomí. Nikdy nikdo po jeho majitelce nic nechtěl. Zároveň ale nechtěla nic ani jeho majitelka po mně, když moje kobyla ničitele nakopla, že to bylo na veterinu.
Tohle je prostě daň za to, že koně žijou ve stádě. Pokud to někomu vadí, má možnost dát koně do boxu a ven ho pouštět na samotku, jak je to v mnohých stájích běžné.
Samozřejmě nemluvím o případu, kdy je ve stádě chronický agresor, to je pak na ustajovateli, aby pořešil rozdělení.

2.11.2020 12:05
Dotaz

XXX.XXX.235.225

liva napsal(a):
Mám zkušenost z obou stran.
1.Valach jisté slečny mi před x lety zlikvidoval během týdne deky za 4000,- /Bucas Freefom, Horseware Amigo/.
Koni jsem za své koupila takové to korýtko z um. hmoty - připevňuje se na ohlávku, kůň se s tím nažere i napije a slečně jsem řekla, že si může vybrat, buď ty deky zaplatí nebo kůň bude nosit tento nátlamek.
Plakala, přijela i maminka, platit nechtěly, smířily se s nátlamkem.
2.Můj valach roztrhal deku druhému koni, deka 600D.
Majitelce jsem nabídla, že deku zaplatím, nebo koupím novou. Ona mu ta stará stejně moc neseděla.☺
Koníka jsem si změřila, vyrazila do Equiservisu a koupila padnoucí deku, 1200D, která ty jejich hrátky vydržela x dalších let a navic koni seděla.
U obou případů nebylo o viníkovi pochyb..

Ten nátlamek zní zajímavě, nedaří se mi to najít, nemáte fotku? Děkuji.

EDIT: Našla jsem tohle, je to ono? http://www.sedlarstvi-libich.cz/product-detail/300-kosik-puleny-proti-kousani-dek

2.11.2020 13:23
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Mno, když se to řeší od léta a vadí až škoda na majetku... Jestli to náhodou nebylo tak, že platit má ustajovatelka.

2.11.2020 20:32
liva

XXX.XXX.227.29

Dotaz napsal(a):
Ten nátlamek zní zajímavě, nedaří se mi to najít, nemáte fotku? Děkuji.

EDIT: Našla jsem tohle, je to ono? http://www.sedlarstvi-libich.cz/product-detail/300-kosik-puleny-proti-kousani-dek

To je ono....

2.11.2020 21:12
Dotaz

XXX.XXX.235.225

liva napsal(a):
To je ono....

A jak je to tvrdé? Nažere se i ze sítě - to mi přijde, že nepůjde, nebo se pletu? Jen přemýšlím. :)

2.11.2020 21:44
liva

XXX.XXX.227.29

Dotaz napsal(a):
A jak je to tvrdé? Nažere se i ze sítě - to mi přijde, že nepůjde, nebo se pletu? Jen přemýšlím. :)

Je to tvrdý plast.
Jestli se nažere ze sítě , nevím.
V té době jsme ještě balík v síti neměli, ale při pasení se uhne nátlamek dozadu, takže by mohl uhnout i před sítí....

2.11.2020 21:50
Dotaz

XXX.XXX.235.225

liva napsal(a):
Je to tvrdý plast.
Jestli se nažere ze sítě , nevím.
V té době jsme ještě balík v síti neměli, ale při pasení se uhne nátlamek dozadu, takže by mohl uhnout i před sítí....

Díky za zkušenost.

5.11.2020 09:13
liva

XXX.XXX.227.29

Taky jedna dekovací kauza
Od léta máme v ministádu noveho koně. Od léta se s mojím valachem kopou a koušou. Nic hrozného, takové drsnější hrátky, oba z toho vychází zdraví.
V těchto hrátkách pokračují i nyní, když mají oba deky.
Můj valach má Bucas Smartex s krkem, takže soupeř úspěšně rozepíná suché zipy, ale deka drží.
Druhý valach má deku z materiálu 600D, na které se hromadí vady.
Majitelka druhého koně zašívá dírky a začíná po mě divně koukat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík