Irský cob
Prodám Irský cob / tinker - Z důvodu snižování stavu prodám tři hřebečky Is...
DohodouKajuška
XXX.XXX.70.107
Chci si koupit koně na anglické ježdění, ale nejsem si jistá jestli irského coba nebo velšského coba. Můžete mi poradit?
Jsou to úplně jiné typy koní - velšský cob je typicky temperamentní koník, irský cob naopak spíše klidný až líný.
Jinak koně je vhodné vybírat podle jedince, ne plemene - aby vyhovoval konkrétní kůň zdravím, přiježděním i temperamentem. Kupovat určité plemeno má smysl, pokud vím, co přesně od koně chci, a ještě je nutné vědět, že i v rámci plemene budou výjimky a rozmezí vlastností, nejsou všichni jedinci stejní.
Kajuška
napsal(a):
Chci si koupit koně na anglické ježdění, ale nejsem si jistá jestli irského coba nebo velšského coba. Můžete mi poradit?
To je jako byste si vybírala mezi arabem a norikem
Welšové jsou koně krásní ,pohlední a repre.
Povahou velmi temperamentní ,citliví a osobití.Tudíž nejsou vhodní pro každého.
Naopak irčani,nechci tedy urazit jejich příznivce , jsou tací neušlechtilí.
Povolní,nijací,ke všemu je dostrčíte,nemají jiskru,temperament,ani neprojevují vlastní nápady a názory
Měla jsem jednu chvíli ve dvoře oba cobíky.,Byli cca stejně staří ,jeden welš ,jeden irský,ale to bylo nebe a dudy
Zhodnoťe si sama ,sebe.
Jak jste na tom jezdecky ,co čekáte od koně a co jste schopna mu nabídnout.Jestli vám dosud vyhovovali koně krevnatí s vlastním názorem a umíte se k nim chovat a jezdit ?
Nebo naopak jste spíše nepříliš zkušený pasažér ,který toho o koních zatím moc neví a za klidného tupouna ,který mu leccos promine a odpustí ,bude šťasten.Podle toho pak, se spíš rozhodnete .