Irský cob x velšský cob

Irský cob / tinker
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kajuška

6.11.2020 21:19
Kajuška

XXX.XXX.70.107

Chci si koupit koně na anglické ježdění, ale nejsem si jistá jestli irského coba nebo velšského coba. Můžete mi poradit?

6.11.2020 21:20
lenacia

XXX.XXX.173.31

a proč chceš irského coba nebo welšského coba?

6.11.2020 21:25
Slon Indický

XXX.XXX.242.240

Jsou to úplně jiné typy koní - velšský cob je typicky temperamentní koník, irský cob naopak spíše klidný až líný.
Jinak koně je vhodné vybírat podle jedince, ne plemene - aby vyhovoval konkrétní kůň zdravím, přiježděním i temperamentem. Kupovat určité plemeno má smysl, pokud vím, co přesně od koně chci, a ještě je nutné vědět, že i v rámci plemene budou výjimky a rozmezí vlastností, nejsou všichni jedinci stejní.

7.11.2020 12:16
koně

XXX.XXX.174.63

Kajuška napsal(a):
Chci si koupit koně na anglické ježdění, ale nejsem si jistá jestli irského coba nebo velšského coba. Můžete mi poradit?

To je jako byste si vybírala mezi arabem a norikem
Welšové jsou koně krásní ,pohlední a repre.
Povahou velmi temperamentní ,citliví a osobití.Tudíž nejsou vhodní pro každého.
Naopak irčani,nechci tedy urazit jejich příznivce , jsou tací neušlechtilí.
Povolní,nijací,ke všemu je dostrčíte,nemají jiskru,temperament,ani neprojevují vlastní nápady a názory
Měla jsem jednu chvíli ve dvoře oba cobíky.,Byli cca stejně staří ,jeden welš ,jeden irský,ale to bylo nebe a dudy
Zhodnoťe si sama ,sebe.
Jak jste na tom jezdecky ,co čekáte od koně a co jste schopna mu nabídnout.Jestli vám dosud vyhovovali koně krevnatí s vlastním názorem a umíte se k nim chovat a jezdit ?
Nebo naopak jste spíše nepříliš zkušený pasažér ,který toho o koních zatím moc neví a za klidného tupouna ,který mu leccos promine a odpustí ,bude šťasten.Podle toho pak, se spíš rozhodnete .

Přidejte reakci

Přidat smajlík