Koupě koně - co vše je třeba zajistit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sjuzi

10.11.2020 18:50
Sjuzi

XXX.XXX.99.44

Dobrý den,
Čeká mě nákup koníka a převoz do jiné stáje - v rámci kraje. Kůň je s průkazem původu a momentálně dle plánu naočkován. Zajímá mě jak je to s krví. Je to nutné při převozu? A jak to funguje - v den převozu přijde vet, odebere krev a já můžu s koněm jet nebo je třeba to dělat nějak dopředu. Nebo to je jen v případě závodů?
Našla jsem jen 10 let staré informace.
Děkuji.

10.11.2020 18:55
evcusik

XXX.XXX.15.3

Většina staji vyžaduje test na IAE (=prevozove krve) bez ohledu na cestování z kraje do kraje nebo v rámci jednoho kraje. Krev se odebírá v předstihu před transportem.

Normálně to mívám do konce týdne od odběru krve, tento měsíc to nějak trvalo - 3 týdny.

Na stránkách vet správy máte aktuální info - bezpodmínečně kde je to potřeba a proč. https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/infekcni-anemie-koni/infekcni-anemie-koni-dalsi-informace-k-nakaze/

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2020 19:17

Nesetkala jsem se se stájí, která by to nepožadovala. Zařídit se sichrem tak 14 dní před převozem.

Sjuzi

10.11.2020 19:55
Sjuzi

XXX.XXX.99.44

I když jsou dělané krve pravidelně 1X ročně? A zajišťuje to prodávající nebo kupující?

10.11.2020 19:58
koně

XXX.XXX.174.63

Sjuzi napsal(a):
Dobrý den,
Čeká mě nákup koníka a převoz do jiné stáje - v rámci kraje. Kůň je s průkazem původu a momentálně dle plánu naočkován. Zajímá mě jak je to s krví. Je to nutné při převozu? A jak to funguje - v den převozu přijde vet, odebere krev a já můžu s koněm jet nebo je třeba to dělat nějak dopředu. Nebo to je jen v případě závodů?
Našla jsem jen 10 let staré informace.
Děkuji.

Krve na převoz nechá nabrat ,myslím prodejce.Optimálně 14dní před plánovaným nakládáním,aby to laborka stihla.To by taky měl zorganizovat .
Pokud kůň už nemá nabranou tu krev co platí rok ,na výjezdy,výstavy závody apod.S tou byste ho normálně převezla.
Vy byste měla dostat do ruky Protokol z laboratoře.Jeho číslo doktor píše koni do papírů.

10.11.2020 20:06
evcusik

XXX.XXX.15.3

Platnost krve je 12m, to jste se mohla dočíst na svs. Pokud do toho termínu stojaté převoz, tak nic nemusíte řešit.

Většinou prodávající - dohodnete se.

10.11.2020 20:08
evcusik

XXX.XXX.15.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nesetkala jsem se se stájí, která by to nepožadovala. Zařídit se sichrem tak 14 dní před převozem.

Vidíte a já se vsemi stájemi, kde jsme se stěhovali :D

11.11.2020 19:41

evcusik napsal(a):
Vidíte a já se vsemi stájemi, kde jsme se stěhovali :D

Napsala jsem to dost kostrbatě - mělo to znamenat: všechny stáje, kam jsem se kdy stěhovala, to požadovaly. V tom se asi shodneme?

11.11.2020 21:02
evcusik

XXX.XXX.15.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Napsala jsem to dost kostrbatě - mělo to znamenat: všechny stáje, kam jsem se kdy stěhovala, to požadovaly. V tom se asi shodneme?

Jooo, teď to čtu s větším soustředěním a je to fakt tam :D (občas dá ta čeština zabrat - omluvuju se ;) )

Přidejte reakci

Přidat smajlík