Xx

XXX.XXX.3.213
Zdravím,
chtěla bych se poptat, zda by se nenašla nějaká hodná duše, co by mi ustájila koníka, za rozumnou cenu. Jde o to, že jsem ještě studentka a rozhodla jsem se, že se ujmu starého nemocného koníka, který má ještě spoustu elánu a chuti do života. (jinak by skončil v salámu) Ve stáji, kde momentálně je, stojí ustájení 10 tisíc měsíčně a to si opravdu nemůžu dovolit.
Děkuju za Vaše odpovědi
Xx

XXX.XXX.3.213
Koník má zdravotní komplikace spojené s vysokým věkem, nejlepší pro něj by bylo na noc box přes den výběh.
Takže vy se rozhodnete "zachraňovat koníčka", ale za peníze někoho, kdo vám to bude dotovat ustájením? Co z toho má ten ustajovatel?
Samozřejmě se dá najít ustájení levnější než za desítku měsíčně, ale rovnou jít k někomu přístupem, že chci slevu, protože si kupuju koně a nemám na to, je přinejmenším zvláštní...
Pro ustajovatele ta péče o starého nemocného koně bude taky náročnější, a pokud to majitel neocení a naopak ještě mámí slevu, dost rychle se to omrzí.
A pokud chcete "zachraňovat", ale nemáte peníze už rovnou a vlastně ani to ustájení, kde toho koně "zachráníte", tak je to extrémně hloupý nápad. Co bude potom, až se kůň zdravotně zhorší, nebude mít zuby a bude potřebovat desítku měsíčně jen na granulované seno a veterináře?
Ne pro každého koně je salám to nejhorší, co se může stát - cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly a "záchrana" starého nemocného koně člověkem bez peněz a zkušeností je něco, co zní jako dlouhé, zbytečné utrpení spíš než kvalitní život.
Xx

XXX.XXX.3.213
Dobře omlouvám se, že sem vůbec píšu, tu desítku měsíčně platím už jak dlouho a zvládám mu platit i léky a fyzio. Jen jsem chtěla se zeptat zda někdo nemá třeba dva tři svoje koniky, se kterými by mohl trávit celý den ve výběhu a byl by tam spokojenější. Jen mi přijde zbytečné platit 10 tisíc, když nevyužíváme jízdárnu ani sedlovnu nic. Tečka. Přeju hezký den
Xx
napsal(a):
Dobře omlouvám se, že sem vůbec píšu, tu desítku měsíčně platím už jak dlouho a zvládám mu platit i léky a fyzio. Jen jsem chtěla se zeptat zda někdo nemá třeba dva tři svoje koniky, se kterými by mohl trávit celý den ve výběhu a byl by tam spokojenější. Jen mi přijde zbytečné platit 10 tisíc, když nevyužíváme jízdárnu ani sedlovnu nic. Tečka. Přeju hezký den
Tak pokud platíte 10 tak levněji bude celkem všude okolo Brna. Mrkněte na to kamkekonim.cz není tam vše, ale dá se, případně ti lidé poradí kam zkusit zajet/zavolat, pokud u nich bude plno.
Xx

XXX.XXX.3.213
Slon Indický
napsal(a):
Takže vy se rozhodnete "zachraňovat koníčka", ale za peníze někoho, kdo vám to bude dotovat ustájením? Co z toho má ten ustajovatel?
Samozřejmě se dá najít ustájení levnější než za desítku měsíčně, ale rovnou jít k někomu přístupem, že chci slevu, protože si kupuju koně a nemám na to, je přinejmenším zvláštní...
Pro ustajovatele ta péče o starého nemocného koně bude taky náročnější, a pokud to majitel neocení a naopak ještě mámí slevu, dost rychle se to omrzí.
A pokud chcete "zachraňovat", ale nemáte peníze už rovnou a vlastně ani to ustájení, kde toho koně "zachráníte", tak je to extrémně hloupý nápad. Co bude potom, až se kůň zdravotně zhorší, nebude mít zuby a bude potřebovat desítku měsíčně jen na granulované seno a veterináře?
Ne pro každého koně je salám to nejhorší, co se může stát - cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly a "záchrana" starého nemocného koně člověkem bez peněz a zkušeností je něco, co zní jako dlouhé, zbytečné utrpení spíš než kvalitní život.
A ještě dodatek, moje kobylka mi umřela v létě na stáří, byla ustajená za 5,5 tisíc měsíčně, ale nelíbilo se mi, že neměla přístup k senu celý den. Taky jsem ji zvládala platit léky. Zkratka, kdo chce peníze musí pracovat. Takže o mých zkušenosti “slon indický” ví prdlačky. Kvůli moji kobylce jsem se rozhodla, že chci se starat o staré koniky, myslím si, že si každý zaslouží hezký zbytek života.
Jen jsem nechtěla aby byl ve velké komerční stáji.
Že se tu najde někdo kdo řekne já mám doma 4 koniky a volný box za 4-5tisic vám ho pronajmu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Najděte si na fb nějakou skupinu "Koňáci z Brna a okolí" nebo takovou, a tam ten dotaz nahoďte. Třeba zrovna na vás někdo čeká, kdo má taky staříka, a k němu ocení kámoše.
Jen příště nepište, že se vám nechce platit desítku měsíčně, a nikdo se toho nechytí. Naopak rozveďte informaci o specifických potřebách toho koně, ať vám lidé nenabízejí nesmysly.
Slon má samozřejmě v obecné rovině naprostou pravdu, to byste měla uznat i sama, z vašeho dotazu prostě jen nevyplynuly ty informace, které byste si přála. Všem nám tu jde o blaho koní.
Xx

XXX.XXX.3.213
napsal(a):
Najděte si na fb nějakou skupinu "Koňáci z Brna a okolí" nebo takovou, a tam ten dotaz nahoďte. Třeba zrovna na vás někdo čeká, kdo má taky staříka, a k němu ocení kámoše.
Jen příště nepište, že se vám nechce platit desítku měsíčně, a nikdo se toho nechytí. Naopak rozveďte informaci o specifických potřebách toho koně, ať vám lidé nenabízejí nesmysly.
Slon má samozřejmě v obecné rovině naprostou pravdu, to byste měla uznat i sama, z vašeho dotazu prostě jen nevyplynuly ty informace, které byste si přála. Všem nám tu jde o blaho koní.
Podívám se na fb, díky za tip. Možná jsem dotaz špatně zformulovala, ale nemyslím si, že je vhodné aby se tu do mě navážel někdo, kdo nezná ani situaci.Jen jsem zadala poptávku o ustájení za rozumnou cenu. Paní ustájení nenabízí, takže je její komentář je zcela mimo mísu. Zajímalo by mě kde jsem si řekla o slevu?? Prostě teďka v době covidové si už opravdu nemůžu dovolit 10 tisíc za ustájení, to raději zaplatím 5 tisíc nějakému soukromníkovi a za dalších 5 může přijít 5x fizio do měsíce klidně.😂🤷♀️
Na této diskuzi se člověk opravdu nemůže už ani na nic zeptat. Protože na světě je čím dál víc hloupých lidí. Tak já si jdu dál “zachraňovat” svého koníka. Dneska jsou to přesně 3 měsíce, co jsem se stala jeho tetou a mám pro něj hromadu dobrůtek.

Doporučuji poptávky vkládat do inzerce, tam nedojde k případným nechtěným diskusím. I v inzerci můžete libě požádat o tipy na dobrá ustájení, někteří vám je rádi napíší i v odpovědi na inzerát :-)
Bohužel s tím, že na světě je čím dál více hloupých lidí, máte za mě velkou pravdu. Mnoho z nich si skutečně pečlivě odpírá sebereflexi - míněno všeobecně. Dnes holt doba popřává spíše jájínkovství.
Xx

XXX.XXX.3.213
Souhlas🙂👍
Xx
napsal(a):
Podívám se na fb, díky za tip. Možná jsem dotaz špatně zformulovala, ale nemyslím si, že je vhodné aby se tu do mě navážel někdo, kdo nezná ani situaci.Jen jsem zadala poptávku o ustájení za rozumnou cenu. Paní ustájení nenabízí, takže je její komentář je zcela mimo mísu. Zajímalo by mě kde jsem si řekla o slevu?? Prostě teďka v době covidové si už opravdu nemůžu dovolit 10 tisíc za ustájení, to raději zaplatím 5 tisíc nějakému soukromníkovi a za dalších 5 může přijít 5x fizio do měsíce klidně.😂🤷♀️
Na této diskuzi se člověk opravdu nemůže už ani na nic zeptat. Protože na světě je čím dál víc hloupých lidí. Tak já si jdu dál “zachraňovat” svého koníka. Dneska jsou to přesně 3 měsíce, co jsem se stala jeho tetou a mám pro něj hromadu dobrůtek.
Zeptat se samozřejmě můžete.
Jen jde o to, jak to napíšete. Třeba slon je z těch, kterým opravdu na koních záleží a je ochotna se podělit, nezištně, o své znalosti.
Ale jde taky o to, že už se tu vyskytlo pár "majitelů", kteří, lidově řečeno, chtěli "uplést z houna bič a ještě s ním zapráskat!" A rozhořčovali se a napadali diskutující, za rozumné a věcné rady.
Proto vám slon napsala, to, co napsala.

sisi58
napsal(a):
Zeptat se samozřejmě můžete.
Jen jde o to, jak to napíšete. Třeba slon je z těch, kterým opravdu na koních záleží a je ochotna se podělit, nezištně, o své znalosti.
Ale jde taky o to, že už se tu vyskytlo pár "majitelů", kteří, lidově řečeno, chtěli "uplést z houna bič a ještě s ním zapráskat!" A rozhořčovali se a napadali diskutující, za rozumné a věcné rady.
Proto vám slon napsala, to, co napsala.
Přesně. Obdobné je to i na psech. Objeví se dotaz, na který většina slušně a kulantně odpoví, že to zadavatel nedělá úplně dobře a proč a jak by to měl dělat lépe. A výsledek? Zadavatel se urazí a my se dozvíme, že jsme hnusní, závistiví, nepřející, zamindrákovaní a....
Anus12

XXX.XXX.3.213
napsal(a):
Přesně. Obdobné je to i na psech. Objeví se dotaz, na který většina slušně a kulantně odpoví, že to zadavatel nedělá úplně dobře a proč a jak by to měl dělat lépe. A výsledek? Zadavatel se urazí a my se dozvíme, že jsme hnusní, závistiví, nepřející, zamindrákovaní a....
Nechci se nikoho zastávat, slečna to napsala dost hloupě, ale nadruhou stranu. To co napsal slon je dost urážlivý. A jde vidět že jak miluje koně, když ho raději posila rovnou do salamu. Než aby kůň mohl být třeba rok u slečny, která to s nim myli dobře

Tak je to všude na sociálních sítích. Dříve nebylo tak jednoduché kopat kolem sebe, když nechci uznat vlastní chybu, protože se jednalo osobně. Takovému rádci, i když jsem si myslela své, jsem mohla oponovat pouze v mezích slušnosti, hrozilo společenské znemožnění nebo distanc lidí, kteří nesdílejí podobný názor, nedejbože skutečné zlořečení, pokud člověk zvířeti skutečně způsobil potíže. Protože to všichni viděli a věděli. Sociální sítě umožnily silnou anonymizaci, lidi už nic "nenutí" se zamyslet nad podanými informacemi a podívat se na věc z pohledu druhého. Dříve bylo všeobecně zažité chodit o radu k tomu nejzkušenějšímu člověku v okolí, kterého respektovala většina, dnes můžu na diskusích radit i já, takže hodnoty takových rad prostě pro příjemce i pro přihlížející okolí klesly. Ať žijí sociální sítě
A hádám, že to bude ještě horší, až doroste generace potomků mileniálů. To už budou lidé s naprosto neexistujícími sociálními vazbami (v realitě). Na to si počkám.

Anus12
napsal(a):
Nechci se nikoho zastávat, slečna to napsala dost hloupě, ale nadruhou stranu. To co napsal slon je dost urážlivý. A jde vidět že jak miluje koně, když ho raději posila rovnou do salamu. Než aby kůň mohl být třeba rok u slečny, která to s nim myli dobře
Právě že Slon chce pro koně to nejlepší, a proto než (a teď mluvím VŠEOBECNĚ) nemocného bolavého chudáka na levném ustájení, pro kterého majitel potenciálně nemá peníze na léky či řádnou péči (příplatek za dekování, dokrmování, bandážování, častější korektury, fyzioterapii, krmné doplňky, kvalitní píce... - a to ještě nikdo neví, zda by ustajovatel toto vůbec mohl zajistit), raději rychlé a milosrdné uspání.
Představte si člověka v posledním tažení na léčebně dlouhodobě nemocných, kterému už nefungují dobře orgány, nemůže jíst třeba nic jiného než kašičky, nemůže jít na procházku, v léčebně mu ani pořádně nezatopí, nosí mu jídlo ze školní jídelny a příbuzní už o něj nemají zájem....
Tohle je vždycky velké dilema, a až jednou budete mít pochopení pro všechny souvislosti, budete si také moc přát, aby na vás takové rozhodování nepřišlo. Skutečně není pro všechny koně výhra, když je někdo "zachrání"
Druhá stránka věci je, že pokud někdo rok udržuje při životě starého koně bez perspektivy, prosím, může to být pěkná a záslužná práce. Z jiného pohledu takový neperspektivní kůň ovšem zabere "místo" nějakému mladšímu, který bude o rok déle strádat, a nakonec na následky toho posledního roku skutečně zdravotně doplatí, a kterému by rok ve vynikající péči pomohl k novému startu do života - i kdyby se pak dostal k novým, třeba ne tak pečujícím, ale běžným užitkovým, majitelům. :-)
Jaroslava1960

XXX.XXX.3.59
Dámy Vy jste některé opravdu slepice . Samy byste za jednoho koně měsíčně nedaly deset tisíc, ale mladé neznalé koze vynadejte
Anus12
napsal(a):
Mám starou a nemocnou kobylu. Velmi dobře vím, co obnáší kvalitní péče o takového koně. Nikdy bych nikomu nedoporučila kupovat koně, kterého někdo prodává do "dobrých rukou". Snad, že bych koníkovi dopřála pěkný rok před smrtí a pak bych ho dala uspat.
Je tolik mladých koní, kteří čekají na slušného majitele, proč si tedy vzít takového, kterého někdo využil a odhodil? Není mou zodpovědností, se postarat o něčího starouška. JE ale MOU ZODPOVĚDNOSTÍ, se postarat o SVÉHO starého a nemocného koně. Pokud na to nemám peníze, mám mít koule na to, poslat ho za duhový most. Jinak si mám koupit koně houpacího nebo chodit do oddílu.
Falešný soucit není k ničemu. A trápit už tak nešťastného koně nějakou pochybnou pseudopéčí někde na zabláceném dvorku? Tak to už vůbec ne!
Xx
napsal(a):
Zdravím,
chtěla bych se poptat, zda by se nenašla nějaká hodná duše, co by mi ustájila koníka, za rozumnou cenu. Jde o to, že jsem ještě studentka a rozhodla jsem se, že se ujmu starého nemocného koníka, který má ještě spoustu elánu a chuti do života. (jinak by skončil v salámu) Ve stáji, kde momentálně je, stojí ustájení 10 tisíc měsíčně a to si opravdu nemůžu dovolit.
Děkuju za Vaše odpovědi
Nezlobte se ,ale tohle zadání skutečně vyznívá ,hloupě
Jako byste se ze školní lavice idealisticky vypravila "zachraňovat" Samozřejmě bez jakékoli znalosti problematiky .
A chtěla jste dotyčného nemocného strčit někam do levného ,protože si draží nemůžete dovolit .
A když nemáte ani na ustájení ,tak proč něco zachraňovat??Logická reakce
Vyznívá to jako výlevy spousty pipin co se rozhodly spasit chudáčky týrané před smrtí .Ale finance čas a zkušenost by tomu jejich objektu měl věnovat někdo jiný.
A na tuhle formu spasitelství je dost problematiky znalých lidí ,alergických .I já
Když jste se vypsala trochu podrobněji,že staříka nechcete nechat jen zavřeného a už nějakou zkušenost s nemocnými máte,tudíž je vám jasné,že na desítce měsíčně péče nemusí končit ,tak už vám bylo normálně,odpovězeno ,ne?

Jaroslava1960
napsal(a):
Dámy Vy jste některé opravdu slepice . Samy byste za jednoho koně měsíčně nedaly deset tisíc, ale mladé neznalé koze vynadejte
No právě. Nemám zbytečných 10 000 měsíčně, tak si koně nepořídím. Tím nechci nijak urazit zadavatelku - ta vysvětlila.
Jaroslava1960
napsal(a):
Jak víte, kolik která z nás dává za koně? Vždyť jste sem jen nakoukla, abyste nám umyla hlavu, ne?
Pokud je mi známo, jsou tu i majitelky, které nejezdí, jen koně mají, některé nejezdí z přesvědčení, jiné, protože mají koně nepojízdného, nemocného a tak. A jestli se nepletu, stojí je jejich koně i více, než 10000,- Jen o tom nepíší na iFauně.
Tak se hoďte do klidu, ju?
Najít kolem Brna ustajení za cca 5000,-, zvlášť pokud neřešíte halu, jízdárnu...., není takový problém.
Otázkou je kvalita.
Pokud je stáj slušně vedená, myslím tím, že kůň opravdu dostane to za co majitel platí a je v případě zdravotního.... problému neprodleně ustajovatelem informován, je možná, pro obě strany, rozumná domluva ohledně přidávání, majitelem koně zakoupených, doplňků, léčiv do krmení, dekování.. Taková stáj má stabilní osazenstvo a většinou stojí další zájemci o ustájení "ve frontě".
Pak jsou stáje, které stále nabízí volné boxy, protože majitelé odchází, přichází a je otázka proč.
Takže nezbývá než objíždět stáje, mít oči otevřené, nenechat se oblbnout sliby, číst recenze....
Z vlastních zkušeností můžu říct, ze držet starého koně v komerčním ustájení je nejen finanční katastrofa, ale i otročina, zvláště pokud má senior opravdu specifické požadavky na stravování....
Hanulinka

XXX.XXX.167.252
Nechapu....
Zadavatelka se pta na ustajeni....tak kdo vite doporucte ustajko a nereste jeji financni moznosti..
Nesudte.
Kdo vi,treba prave proto hleda levnejsi ustajeni,aby zvladla platit i dalsi vydaje s konikem spojene...
V podstate bych konkretne v tomto vlakne davala jen prispevek
- vim o ustajku za tolik a tolik ,tak a tak daleko od brna,pastevni,boxove..atd...
Jinak kolem brna je toho okolo 5 tis dost,zalezi jen,zda maji volne kapacity, a zda berou i stare,pripadne nemocne koniky