Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda je dobré dávat řízky s ovsem? Rumba dostává granule a oves +nějaké to doplňkové krmivo, ale když by měla k tomu dostávat ještě řízky není to špatné? Kamarádka říká , že by se řízky s ovsem měli dávat se sladovým květem , že může dojít k překyselení žaludku , tak nevím🤷♀️???
Předem moc moc děkuji za odpověď...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nicki
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda je dobré dávat řízky s ovsem? Rumba dostává granule a oves +nějaké to doplňkové krmivo, ale když by měla k tomu dostávat ještě řízky není to špatné? Kamarádka říká , že by se řízky s ovsem měli dávat se sladovým květem , že může dojít k překyselení žaludku , tak nevím🤷♀️???
K překyselení žaludku dojde, když se krmí jádro nalačno, před objemem. U řízků bych se bála spíš toho, že je dostane nenamočené.
Nicki
napsal(a):
Dobrý den,
Nevím, zda je to správně, každopádně krmím touto kombinací svého důchodce již několik let a na svých 27 prospívá velmi dobře.
Uživatel s deaktivovaným účtem

taky mi na tom kobyla prospívá, momentálně ještě řízky pravidelně nekrmím-až bude větší zima-jen po ježdění, aby mi chudák nepadla vyčerpáním a nezhubla , ale když byla hříbě, každý den ráno i večer....řízky + müsli.
Teď míchám řízky( z litru suchých udělán tři dávky)- mačkaný oves-litr nebo půl, müsli nova equi clasic litr nebo půl, mrkev 1-2 kg, dvě hrstě granul. sena- na delší žraní, kvasinky a hrnek lněných výlisků, min. sůl....moje kobyla příkrm nepotřebuje, takže si to přizpůsobuju jak potřebuju....v zimě i ten litr suchých na noc do žlabu, žádné dělení na třetiny....