Dávkování krmiva

Český teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.11.2020 22:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Dobrý den , jak byste dávkovali klisnu , která je plemenem českého teplokrevníka , je jí 9 let , je to sportovní kůň(skáče ) a chodí , tak 5 x týdně?
Základní krmeni mám oves , granule a řízky , kobyla mi poslední dobou nechce chodit moc dopředu a je spíše línější . Chtěla bych se zeptat , tak kolik odměrek od každého , jestli celou , půlku odměrky atd. Předem děkuji za odpověď .

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2020 22:23

A nechcete jí dát měsíc pauzu? dovolenou, taky máte ne? dovču nebo prázdniny...slovo odměrka nepředstavuje žádný konkrétní údaj.
Edit: jestlipak jste myslela na zimní přelínávání, to je energeticky taky náročné, dostala kobyla přidáno? do žlabu, ne na treninku

Neregistrovaný uživatel

17.11.2020 22:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Už měla pauzu , ale rozhodně ne měsíc . To jemných . Měsíc měla kobyla , která u nás ve stáji měla přes 30 startu na 140 Cm .

Neregistrovaný uživatel

17.11.2020 22:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A nechcete jí dát měsíc pauzu? dovolenou, taky máte ne? dovču nebo prázdniny...slovo odměrka nepředstavuje žádný konkrétní údaj.
Edit: jestlipak jste myslela na zimní přelínávání, to je energeticky taky náročné, dostala kobyla přidáno? do žlabu, ne na treninku

Už měla pauzu , ale rozhodne ne měsíc to je moc !!!!! A otázka byla kolik krmeni a to jestli měla pauzu . To už jsem si vyřešila sama už , jelikož už je i po sezóně .

17.11.2020 22:56
Arbora

XXX.XXX.233.168

Čo je moc oddychu, mesiac? Prečo? Za mesiac kôň ani nestratí kondíciu, pokial chodí do výbehu.
Čo je odmerka, aký objem?
Čo sú granule, aké zloženie?
Kto vám zostavil dávku, v akom pomere, prečo?

17.11.2020 23:18
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nemůže být za unaveností třeba i zdravotní důvod? Vyloučili jste ho?

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 05:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Dotaz napsal(a):
Nemůže být za unaveností třeba i zdravotní důvod? Vyloučili jste ho?

Moje kobyla je na 100 % v pořádku .Dopřávám jí tu nejlepší péči . Měla dělané chiro po sezóně i a veterinář říká , že je v pořádku .

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 05:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Arbora napsal(a):
Čo je moc oddychu, mesiac? Prečo? Za mesiac kôň ani nestratí kondíciu, pokial chodí do výbehu.
Čo je odmerka, aký objem?
Čo sú granule, aké zloženie?
Kto vám zostavil dávku, v akom pomere, prečo?

Moje kobyla , neměla až tolik startů , aby měla měsíc . Moje trenérka říkala , že to je , také moc tak jsme ji dali týden . A podle mě potřebuje přidat na dávce , proto jsem se ptala na dávku .
Granule dostává primagra
A odměrka úplně klasická na koňské žrádlo .
Jak jsou takové ty od pava třeba . Dám vám sem fotku.

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 05:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Jo a myslím tím i kolik čeho ráno a kolik čeho večer

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 05:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

A je , tak ve střední zátěži . Občas jde i 6 x . Vždy podle toho jak mám čas . Minulý týden byla třeba 1 na lonži a 4 x na jízdárně , v pondělí měla volno , včera v terénu na klusovce a dnes půjde na lonž , určitě tento týden půjde i skákat . Střídame skoky s drezurou . Minuly týden jsme se zaměřovali na dreruru tento týden zase na skoky .
Takže od této práce se vyvíjí to dávkování jejího krmiva .
Jenom mimochodem dostává i za odměnu dost jablek a mrkve.

18.11.2020 08:07
Slon Indický

XXX.XXX.242.175

Krmit musíte na hmotnost (a to v suchém stavu!), ne na odměrky. Dříve se uvádělo 3 kg ovsa na koně. U většiny granulí je to dávkování také okolo 3 kg.
U granulí primagra jsem nikde nenašla složení včetně krmných aditiv. Je možné, že kobyle chybí vitamíny a minerály.
Řízky jsou krmivo spíše objemové, mají malé množství bílkovin. Plus mají tu nešťastnou vlastnost, že hodně nebydou, tak má člověk pocit, že krmí hodně a přitom toho dává málo.
Pokud chcete poradit s krmnou dávkou, začněte tím, že zvážíte, kolik čeho přesně dostává v suchém stavu. Podíváte se na pytel granulí, jaké je přesně složení, ideálně to nafotíte. Dále budou třeba informace o režimu kobyly - jak dlouho je ve výběhu, kdy a kolik sena dostává, v kolika dávkách se krmí, a ideálně foto. Z toho se pak dá nějak fundovaně poradit krmná dávka. Bez toho je to věštění z křišťálové koule.
Pokud informace nechcete dávat na internet, obraťte se na výživového poradce.

18.11.2020 08:15
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Moje kobyla je na 100 % v pořádku .Dopřávám jí tu nejlepší péči . Měla dělané chiro po sezóně i a veterinář říká , že je v pořádku .

Takže i po interní stránce je ok? Nějaké orientační krevní rozbory jste dělali?

18.11.2020 08:24

Plus kontrola zubů, koprologie, stavu kopyt.

Nezapomenout na pravděpodobnost vředů.

Ověřit, zda kobyla přijímá dostatek tekutin.

Co na tu "lenost" říká trenér?

18.11.2020 08:50

Moje kobyla , neměla až tolik startů , aby měla měsíc . Moje trenérka říkala , že to je , také moc tak jsme ji dali týden . A podle mě potřebuje přidat na dávce , proto jsem se ptala na dávku .
Granule dostává primagra
A odměrka úplně klasická na koňské žrádlo .
Jak jsou takové ty od pava třeba . Dám vám sem fotku.

všechno souvisí se vším, vehementně potřebujete poradit , co dát na zlepšení "nálady koně" ale takhle jednostranně to nefunguje (možná chvilku ano, ale pak se to zas pokazí a to budete zvyšovat dávku do nekonečna? ) týden není pauza po sezoně, kůň se potřebuje "zahojit" a psychicky si odpočinout, není to tělocvičné nářadí je to živý tvor, on i ten měsíc je někdy málo- a není to o tom, že koník úplně nic nedělá, sem tam vyjížďka do terénu, 30 minut na jízdárně aby neztratil štábní kulturu, čištění, vodění...a.t.d. každý koník potřebuje něco jiného, jeden chce mít úplný klid, jiný je rád ve společnosti lidí...vrcholově nezávodíte-nebo jo? to by jste se asi tady neptala.... nic vám neuteče, sezona skončila, není třeba se někam hnát, když dáte koníkovi do nového roku volno od skákání, jistě vám to příští rok oplatí, myslím pozitivně...
jinak k odměrce, platí výše zmíněné, naberte a obsah zvažte, i výživář by to po vás chtěl...

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 10:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Dotaz napsal(a):
Takže i po interní stránce je ok? Nějaké orientační krevní rozbory jste dělali?

Ano krevní rozbory má . I rengeny

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 10:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Slon Indický napsal(a):
Krmit musíte na hmotnost (a to v suchém stavu!), ne na odměrky. Dříve se uvádělo 3 kg ovsa na koně. U většiny granulí je to dávkování také okolo 3 kg.
U granulí primagra jsem nikde nenašla složení včetně krmných aditiv. Je možné, že kobyle chybí vitamíny a minerály.
Řízky jsou krmivo spíše objemové, mají malé množství bílkovin. Plus mají tu nešťastnou vlastnost, že hodně nebydou, tak má člověk pocit, že krmí hodně a přitom toho dává málo.
Pokud chcete poradit s krmnou dávkou, začněte tím, že zvážíte, kolik čeho přesně dostává v suchém stavu. Podíváte se na pytel granulí, jaké je přesně složení, ideálně to nafotíte. Dále budou třeba informace o režimu kobyly - jak dlouho je ve výběhu, kdy a kolik sena dostává, v kolika dávkách se krmí, a ideálně foto. Z toho se pak dá nějak fundovaně poradit krmná dávka. Bez toho je to věštění z křišťálové koule.
Pokud informace nechcete dávat na internet, obraťte se na výživového poradce.

Pokusím se nafotit , předem děkuji

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 10:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Plus kontrola zubů, koprologie, stavu kopyt.

Nezapomenout na pravděpodobnost vředů.

Ověřit, zda kobyla přijímá dostatek tekutin.

Co na tu "lenost" říká trenér?

Kopyta má v pořádku , zubaře budu objednávat .
Možná příjmá málo tekutin .
A co se týče lenosti , tak mi trenérky řekla že ji mám přidat na dávce .

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 10:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

všechno souvisí se vším, vehementně potřebujete poradit , co dát na zlepšení "nálady koně" ale takhle jednostranně to nefunguje (možná chvilku ano, ale pak se to zas pokazí a to budete zvyšovat dávku do nekonečna? ) týden není pauza po sezoně, kůň se potřebuje "zahojit" a psychicky si odpočinout, není to tělocvičné nářadí je to živý tvor, on i ten měsíc je někdy málo- a není to o tom, že koník úplně nic nedělá, sem tam vyjížďka do terénu, 30 minut na jízdárně aby neztratil štábní kulturu, čištění, vodění...a.t.d. každý koník potřebuje něco jiného, jeden chce mít úplný klid, jiný je rád ve společnosti lidí...vrcholově nezávodíte-nebo jo? to by jste se asi tady neptala.... nic vám neuteče, sezona skončila, není třeba se někam hnát, když dáte koníkovi do nového roku volno od skákání, jistě vám to příští rok oplatí, myslím pozitivně...
jinak k odměrce, platí výše zmíněné, naberte a obsah zvažte, i výživář by to po vás chtěl...

Závodíme
Jinak neberu svoji kobylu jako tělocvičné nářadí .
Ona je pro mě můj největší miláček . Chodíme si i hrát do haly třeba , chodíme na procházky v kroku . Trávíme čas spolu i ve výběhu. Není to jen o tom , že by jsme pořad jen makali .

18.11.2020 10:54

trochu si protiřečíte. Nahoře uvádíte, že má kobyla střední zátěž, teď zase závodíte vrcholově...

18.11.2020 12:58

Závodíme
Jinak neberu svoji kobylu jako tělocvičné nářadí .
Ona je pro mě můj největší miláček . Chodíme si i hrát do haly třeba , chodíme na procházky v kroku . Trávíme čas spolu i ve výběhu. Není to jen o tom , že by jsme pořad jen makali .

Koukala jsem na ČJF a moc skokových závodů do konce roku už není...máte nějaký ještě v plánu?
Ještě, máte koně ostřihaného?
zatím jste nenapsala kolik kg čeho krmíte, tak zatím nikdo nic nenavrhne
maximálně třeba můžete přidávat oves čtvrtku odměrky celý týden a pokud uvidíte zlepšení možná trochu přidat (další čtvrtku) ale jak říkám odvíjí se to od množství v kg které opravdu krmíte (předpokládám, že odměrka je dvoulitrová, půlku u litrové))
Edit: popravdě, kolik přidat by vám měla navrhnou trenérka, pokud je to trenérka a ne jen zkušenější kolegyně...koně vidí a přibližně snad vidí i množství krmné dávky...

18.11.2020 13:06
etnies86

XXX.XXX.245.26

jestli není kobča prostě jen otrávená, unavená, není toho na ní moc a nevyřešila to ta pauza

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 13:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

trochu si protiřečíte. Nahoře uvádíte, že má kobyla střední zátěž, teď zase závodíte vrcholově...

Nepíšu , že závodní vrcholově

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 13:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Koukala jsem na ČJF a moc skokových závodů do konce roku už není...máte nějaký ještě v plánu?
Ještě, máte koně ostřihaného?
zatím jste nenapsala kolik kg čeho krmíte, tak zatím nikdo nic nenavrhne
maximálně třeba můžete přidávat oves čtvrtku odměrky celý týden a pokud uvidíte zlepšení možná trochu přidat (další čtvrtku) ale jak říkám odvíjí se to od množství v kg které opravdu krmíte (předpokládám, že odměrka je dvoulitrová, půlku u litrové))
Edit: popravdě, kolik přidat by vám měla navrhnou trenérka, pokud je to trenérka a ne jen zkušenější kolegyně...koně vidí a přibližně snad vidí i množství krmné dávky...

Je ostříhana . Tento rok už žádné závody

18.11.2020 13:41

Nepíšu , že závodní vrcholově

pardon. Vaše vyjádření "Závodíme" mi vyplynulo jako odpověď na otázku "vrcholově nezávodíte-nebo jo?".

18.11.2020 13:46
koně

XXX.XXX.174.63

Dobrý den , jak byste dávkovali klisnu , která je plemenem českého teplokrevníka , je jí 9 let , je to sportovní kůň(skáče ) a chodí , tak 5 x týdně?
Základní krmeni mám oves , granule a řízky , kobyla mi poslední dobou nechce chodit moc dopředu a je spíše línější . Chtěla bych se zeptat , tak kolik odměrek od každého , jestli celou , půlku odměrky atd. Předem děkuji za odpověď .

Nejste schopna uvést kolik přesně a čeho ,dostává doteď .
Tak prostě přidejte.
Na ovsu.
Když má všecky rozbory a fyzio a nevím co OK ,mělo by logiku přisypat .
Ovsem nic nezkazíte.Tak prostě k tomu ,co jste dala doteď ,přidejte další odměrku ovsa .A do cca měsíce byste měla vidět jestli to mělo nějaký smysl.
Taky třeba nějaký doplněk Vit min o tom nepíšete,jestli dostává.
A liz,solný,má k dispozici?
Jinak,kobyla taky může být otrávená,celkově.Z denního stereotypu.Pořád jízdárna,pořád hala,pořád práce ,a s tím vám žrádlo nepomůže.

18.11.2020 13:53

Koně: ona ta první žádost o zvážení KD přišla až dnes ráno. Jestli se děvče dostane ke koni až odpoledne, dodá třeba hmotnosti zítra. Vč. složení těch noname granulí (to mě tedy celkem zajímá). A třeba ani nebude mít jak to zvážit, bude si muset vzít krmení domů, kde na to vezme igelity či nádoby - takže si to třeba logisticky zorganizuje až zítra, no a my zvědavci se to dozvíme až pozítří :-)

18.11.2020 14:32
koně

XXX.XXX.174.63

Koně: ona ta první žádost o zvážení KD přišla až dnes ráno. Jestli se děvče dostane ke koni až odpoledne, dodá třeba hmotnosti zítra. Vč. složení těch noname granulí (to mě tedy celkem zajímá). A třeba ani nebude mít jak to zvážit, bude si muset vzít krmení domů, kde na to vezme igelity či nádoby - takže si to třeba logisticky zorganizuje až zítra, no a my zvědavci se to dozvíme až pozítří :-)

S nápisem Primagra máme i hnědé papírové pytle králičích nebo slepičích ,granulí
Každopádně děvče asi nemá kobylu týden ,když závodí a pracuje nepřetržitě Průměrný majitel by se tedy mohl zajímat,všimnout a ověřit,kolik a čeho jeho vlastní zvíře dostane, a z feku vyjmenovat.Možná jsem staromódní a náročná,no
Podle mě by stačily vypsat klidně litry,nebo kolik má ta odměrka,na ní by to teoreticky mohlo být.
Na granulích taky bývá dávka vypsaná .Řízků litr namočený si představím.
U ovsa každý ví.A jestli jí tedy trenérka řekla,přidat,tak měla říct i oves. A děvče nemuselo tady působit zmatečně

18.11.2020 15:02

Ale jo, to je pravda, nějak jsem zaregistrovala, že odměrkuje, ale kolik těch odměrek čeho dává, vlastně neuvedla. Ne, že bych objemový údaj brala nějak v potaz, to moc neumím, všechny živiny se udávají na kg, a každé granule mají jinou objhmotnost…. ale jo, máte pravdu, zatím nám tady vlastně to množství vůbec neuvedla. Jediné co, že dává podle práce. Tak doufám, že to není "když dnes nepracovala, dostane jen řízky" nebo tak...

18.11.2020 18:46
Arbora

XXX.XXX.233.168

A je , tak ve střední zátěži . Občas jde i 6 x . Vždy podle toho jak mám čas . Minulý týden byla třeba 1 na lonži a 4 x na jízdárně , v pondělí měla volno , včera v terénu na klusovce a dnes půjde na lonž , určitě tento týden půjde i skákat . Střídame skoky s drezurou . Minuly týden jsme se zaměřovali na dreruru tento týden zase na skoky .
Takže od této práce se vyvíjí to dávkování jejího krmiva .
Jenom mimochodem dostává i za odměnu dost jablek a mrkve.

Chodiť 4x do týzdňa na jazdiareň dlhodobo baviť nikoho nebude. Nemáte pred sebou žiadne súťaže, zvoľnite tempo, jazdite viac von- kôň fakt nezabudne skákať, ani nezostane neprijazdený, ak mesiac nepôjde na jazdiareň. Práve naopak, využite zimnú pauzu, nechajte kobylu odfúknuť- nejde o počet odskákaných parkúrov, ale o to, aby stále mala motiváciu, aby ju práca bavila. Keď ju budete mordovať 6 dní pod sedlom, zachvíľu nebudete riešiť ina “lenivosť”, ale ďalšie neduhy.

Stále sme sa ešte nedozvedeli, koľko čoho momentálne dostáva, či k tomu má aj nejaké vitamíny a minerály, alebo aspoň soľný liz. Nedostatok niektorých vitamínov a minerálov môže spôsobovať únavu...

18.11.2020 19:42
Dotaz

XXX.XXX.83.213

Tyhle granule?
https://heureka.cz/krmivo-a-vitaminy-pro-kone/primagra-dok-granule-doplnkove-krmivo-pro-kone-20-kg/#specifikace

Parametry produktu
Primagra DOK granule doplňkové krmivo pro koně 20 kg

Popis produktu
DOK - granule - doplňková směs pro koně. Krmivo se zkrmuje jako přídavek ke krmné dávce koní. Zvířatům musí být umožněn přístup k pitné vodě.

SLOŽENÍ: Oves setý, pšeničné otruby, ječmen, vojtěšková moučka, sojový extrahovaný šrot loupaný, cukrovkové řízky sušené, řepkový extrahovaný šrot, kukuřice, uhličitan vápenatý, monokalcium fosfát, chlorid sodný a sušené lusky ze svatojánského chleba drcené.
ANALYTICKÉ SLOŽKY: Hrubý protein 14 %, hrubá vláknina 10,2 %, hrubé oleje a tuky 2,7 %, hrubý popel 7 %, sodík 0,2 %, vápník 1,12 %, fosfor 0,63 %.
NUTRIČNÍ DOPLŇKOVÉ LÁTKY(na 1 kg): Vitamín A 14 000 m.j. Vitamín D3 2 000 m.j. Železo 60 mg Jód 1 mg Měď 10 mg Mangan 60 mg Zinek 65 mg Selen 0,2 mg L-lysin 390 mg DL- methionin 590 mg

18.11.2020 20:09
Antisgarcia

XXX.XXX.23.193

Já nevím, ale týden volna mi příjde hodně málo ať už šel kůň 5 parkurů nebo 10. Přece jenom přes sezonu výrazně trénoval a k tomu ještě závodil.S podzimem přichází čas změny srst a to dává koním docela zabrat. Proč mu nedáte delší volno? Přece jenom pokud se letos nechystáte už nikam na závody tak proč tak spěcháte? Myslím že máte akorát tak našlápnuto na pěkně znechuceného koně. Proč mu nedáte ještě klidně 2 týdny volno? Každý sportovec si bere po sezoně volno,tak proč to nedopřejete koni? Očividně toho má už taky plné kecky. Pokud vidíte že je kun jiný a víte že všechny možnosti jsou vyloučeny (kontrola vet, fyzio,krev) tak mu zkuste dát ještě volno. Pokud s tím má trenér problém tak by neměl zapomenout že jeho kůň to není a vy by jste měla hledět hlavně na spokojenost onoho koně.

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

pardon. Vaše vyjádření "Závodíme" mi vyplynulo jako odpověď na otázku "vrcholově nezávodíte-nebo jo?".

Nene závidíme do ZL

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 20:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

koně napsal(a):
Tak prostě přidejte.
Na ovsu.
Ovsem nic nezkazíte.Tak prostě k tomu ,co jste dala doteď ,přidejte další odměrku ovsa .A do cca měsíce byste měla vidět jestli to mělo nějaký smysl.
Jinak,kobyla taky může být otrávená,celkově.Z denního stereotypu.Pořád jízdárna,pořád hala,pořád práce ,a s tím vám žrádlo nepomůže.

Sůl má .

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

koně napsal(a):
Tak prostě přidejte.
Na ovsu.

Sůl má . A není to pořad jen o práci psala jsem , že si spolu i hrajeme atak

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Přesně , tak děkuji za pochopení

18.11.2020 20:32

Sůl má . A není to pořad jen o práci psala jsem , že si spolu i hrajeme atak

Ale stejně může být otrávený = psychicky unavený, i z těch her. Jenom myšlenka.

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Arbora napsal(a):
Chodiť 4x do týzdňa na jazdiareň dlhodobo baviť nikoho nebude. Nemáte pred sebou žiadne súťaže, zvoľnite tempo, jazdite viac von- kôň fakt nezabudne skákať, ani nezostane neprijazdený, ak mesiac nepôjde na jazdiareň. Práve naopak, využite zimnú pauzu, nechajte kobylu odfúknuť- nejde o počet odskákaných parkúrov, ale o to, aby stále mala motiváciu, aby ju práca bavila. Keď ju budete mordovať 6 dní pod sedlom, zachvíľu nebudete riešiť ina “lenivosť”, ale ďalšie neduhy.

Stále sme sa ešte nedozvedeli, koľko čoho momentálne dostáva, či k tomu má aj nejaké vitamíny a minerály, alebo aspoň soľný liz. Nedostatok niektorých vitamínov a minerálov môže spôsobovať únavu...

Dostává 1 x oves
1x granule
1x řízky
Ráno dostává
1 x oves
Doplňkové krmivo : pegas , lněné semínko , kvasnice , Bioveta , ostřopestřecový olej a objednala jsem i nutri horse standart

Neregistrovaný uživatel

18.11.2020 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Dostává 1 x oves
1x granule
1x řízky
Ráno dostává
1 x oves
Doplňkové krmivo : pegas , lněné semínko , kvasnice , Bioveta , ostřopestřecový olej a objednala jsem i nutri horse standart

Ještě má solný liz klasicky bílý a solný liz s jablečnou příchutí

18.11.2020 20:54
Dotaz

XXX.XXX.83.213

Dostává 1 x oves
1x granule
1x řízky
Ráno dostává
1 x oves

A jak seno? Kolik a jakým stylem? Má ve výběhu co zobat?

Jinak ty odměrky jsou takové nešťastné, litr peří a litr železa mají naprosto rozdílnou váhu, lepší je zvážit vše, až to budete připravovat.

18.11.2020 21:30
koně

XXX.XXX.174.63

A nezvážila,ani večer
A složení granulí dodala Dotaz
Akorát zadavatelka upřesnila,že sůl kobyla má a teď jí objednala vitamíny

Neregistrovaný uživatel

19.11.2020 07:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

etnies86 napsal(a):
jestli není kobča prostě jen otrávená, unavená, není toho na ní moc a nevyřešila to ta pauza

Nevim pokud se chcete podívat , jak závodila , tak stačí dát do vyhledávače cjf Rumba a ona vám naskočí . A potom by už každý věděl

Neregistrovaný uživatel

19.11.2020 07:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Dotaz napsal(a):
A jak seno? Kolik a jakým stylem? Má ve výběhu co zobat?

Jinak ty odměrky jsou takové nešťastné, litr peří a litr železa mají naprosto rozdílnou váhu, lepší je zvážit vše, až to budete připravovat.

Ve výběhu má , také seno i trávu . V boxu dostává 1x odpoledne , když přijde z výběhu a 1 x večer .
Dnes večer bych mohla mít hotovo (zváženo)

Neregistrovaný uživatel

19.11.2020 07:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

koně napsal(a):

S nápisem Primagra máme i hnědé papírové pytle králičích nebo slepičích ,granulí
Každopádně děvče asi nemá kobylu týden ,když závodí a pracuje nepřetržitě Průměrný majitel by se tedy mohl zajímat,všimnout a ověřit,kolik a čeho jeho vlastní zvíře dostane, a z feku vyjmenovat.Možná jsem staromódní a náročná,no
Podle mě by stačily vypsat klidně litry,nebo kolik má ta odměrka,na ní by to teoreticky mohlo být.
Na granulích taky bývá dávka vypsaná .Řízků litr namočený si představím.
U ovsa každý ví.A jestli jí tedy trenérka řekla,přidat,tak měla říct i oves. A děvče nemuselo tady působit zmatečně

Ale já vím co dostává a když jsem to i psala.

19.11.2020 07:32
kallisto

XXX.XXX.237.35

Tak jestli jsem se trefila, tak klisna letos 13 startů na Z úrovni.
https://www.jezdectvi.org/jezdec/J0YHX/skoky

Neregistrovaný uživatel

19.11.2020 07:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Antisgarcia napsal(a):
Já nevím, ale týden volna mi příjde hodně málo ať už šel kůň 5 parkurů nebo 10. Přece jenom přes sezonu výrazně trénoval a k tomu ještě závodil.S podzimem přichází čas změny srst a to dává koním docela zabrat. Proč mu nedáte delší volno? Přece jenom pokud se letos nechystáte už nikam na závody tak proč tak spěcháte? Myslím že máte akorát tak našlápnuto na pěkně znechuceného koně. Proč mu nedáte ještě klidně 2 týdny volno? Každý sportovec si bere po sezoně volno,tak proč to nedopřejete koni? Očividně toho má už taky plné kecky. Pokud vidíte že je kun jiný a víte že všechny možnosti jsou vyloučeny (kontrola vet, fyzio,krev) tak mu zkuste dát ještě volno. Pokud s tím má trenér problém tak by neměl zapomenout že jeho kůň to není a vy by jste měla hledět hlavně na spokojenost onoho koně.

Asi ji dám volno...

Neregistrovaný uživatel

19.11.2020 07:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

koně napsal(a):
A nezvážila,ani večer
A složení granulí dodala Dotaz
Akorát zadavatelka upřesnila,že sůl kobyla má a teď jí objednala vitamíny

Dnes večer budu mít zváženo🙈😊

Neregistrovaný uživatel

19.11.2020 07:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

kallisto napsal(a):
Tak jestli jsem se trefila, tak klisna letos 13 startů na Z úrovni.
https://www.jezdectvi.org/jezdec/J0YHX/skoky

Ano to mám já , ale Rumba šla ještě i s někým jiným

Neregistrovaný uživatel

19.11.2020 07:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Volno tedy asi dám , ještě se domluvim s mamkou jelikož mi 14 a hodně věci ohledně Rumbáčka řeším s ni . Ale krmivo dnes večer by mělo být zvážené

19.11.2020 07:50
Slon Indický

XXX.XXX.243.67

Když to bude zváženo, tak super.
Jen bych rovnou řekla, že na krmení těch granulí (pokud složení odpovídá) bych se vykašlala. Pokud jich má 1 odměrku, tak stejně potřebuje doplnit vitaminy a minerály. Plus teda když je krmená ovsem nemá úplně význam krmit granule, kde je nejvíc ovsa a hned po něm pšeničné otruby.
Pokud chcete krmit něco mimo ovsa, tak buď balancer, kde je v menší dávce pokryta potřeba vitamínů a minerálů, nebo doplnit nějaké bílkovinné krmivo - pro pracujícího koně bez jiskry bych zvolila sójové vločky - mají vysoký obsah energie, bílkoviny a tuky, kterých v ovsu tolik není, plus kvalitní aminokyseliny. K tomu pak nějaký přípravek s vitamíny a minerály (klidně ten Nutri Horse, o kterém se psalo v jiném příspěvku).
Dávkování jde vymyslet podle toho, kolik toho dostává na hmotnost.

19.11.2020 08:23
kallisto

XXX.XXX.237.35

Ano to mám já , ale Rumba šla ještě i s někým jiným

Jo vidím celkem 18 startů letos.

19.11.2020 08:26

Já mám ráda vojtěšku, pomůže se vředy. Klidně může být vojtěška místo těch řízků - rozdělila bych ji ráno i večer. Pokud chcete vředy uplně vyloučit, je vhodný čas na přeléčení.

19.11.2020 08:31

Já mám ráda lněné výlisky(tady pro tento případ len a soja) nebo i slunečnici celou...oboje není taky na škodu. řízky bych nechala energie to je...

19.11.2020 08:52
Arbora

XXX.XXX.233.168

Volno tedy asi dám , ještě se domluvim s mamkou jelikož mi 14 a hodně věci ohledně Rumbáčka řeším s ni . Ale krmivo dnes večer by mělo být zvážené

Môžete mamke ukázať napríklad web Moniky Mechovej, ktorá sa živí tým, že pripravuje koňom kŕmnu dávku na mieru. Zaplatíte si napr. 1000 Kč a vypočíta vám podľa záťaže a využitia potrebný prísun energie, vitamínov aj minerálov. http://krmeni-koni.cz/uvod/
A ušetrí vám starosti.

Zimnú pauzu kobylke ale určite doprajte, potrebuje oddýchnuť nielen psachicky, ale aj fyzicky. Počas sezóny vzninakú rôzne mikrozranenia a opotrebenia, ktoré nemusia mať vplyv na výkonnosť, ale práve tá zima slúži na to, aby sa takéto drobnosti zahojili a kôň dostatočne zregeneroval.

Neregistrovaný uživatel

19.11.2020 11:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Arbora napsal(a):
Môžete mamke ukázať napríklad web Moniky Mechovej, ktorá sa živí tým, že pripravuje koňom kŕmnu dávku na mieru. Zaplatíte si napr. 1000 Kč a vypočíta vám podľa záťaže a využitia potrebný prísun energie, vitamínov aj minerálov. http://krmeni-koni.cz/uvod/
A ušetrí vám starosti.

Zimnú pauzu kobylke ale určite doprajte, potrebuje oddýchnuť nielen psachicky, ale aj fyzicky. Počas sezóny vzninakú rôzne mikrozranenia a opotrebenia, ktoré nemusia mať vplyv na výkonnosť, ale práve tá zima slúži na to, aby sa takéto drobnosti zahojili a kôň dostatočne zregeneroval.

Dobře děkuji

Neregistrovaný uživatel

19.11.2020 11:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Já mám ráda lněné výlisky(tady pro tento případ len a soja) nebo i slunečnici celou...oboje není taky na škodu. řízky bych nechala energie to je...

Děkuji za radu 😊

Neregistrovaný uživatel

19.11.2020 11:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

kallisto napsal(a):
Jo vidím celkem 18 startů letos.

Jojo

19.11.2020 12:18

mají koně přes den výběh? nebo se opohybují jen tím treninkem?

19.11.2020 12:27

mají koně přes den výběh? nebo se opohybují jen tím treninkem?

info o výběhu: "Ve výběhu má , také seno i trávu . V boxu dostává 1x odpoledne , když přijde z výběhu a 1 x večer ."

Neregistrovaný uživatel

19.11.2020 18:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Dobrý den , posílám hmotnosti krmiva .
Granule 886 G
Oves 488g
Řízky710g

19.11.2020 19:35

tak jo,zváženo, ale to je množství , co krmíte nebo obsah té odměrky....a ještě ty řízky, suché nebo už rozmočené....je to důležité...

Neregistrovaný uživatel

20.11.2020 08:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Dobrý den , posílám hmotnosti krmiva .
Granule 886 G
Oves 488g
Řízky710g

Množství co krmím teď .oves 1 odměrka
Granule 1 odměrka
Řízky půl odměrky
A řízky nenamočené popřípadně mohu zvážit i namočene

Neregistrovaný uživatel

20.11.2020 08:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Jinak včera jsem zjistila , že mi kobyla kulhá .
Nejspíš se stalo něco ve výběhu . Takže teď nechodí do výběhu . Půjde nachvilku do kolotoče . Já se odpoledne stavím a půjdeme se projít . Stejně musím odjezdit ještě nějaké koně jiné ..
Takže vlastně z toho vyplývá to , že má teď stejně volno ....

20.11.2020 08:49
Slon Indický

XXX.XXX.242.202

Nejjednodušší bude přidat oves a nějaký ten vitamino minerální doplněk, toho ovsa dostává opravdu dost málo.
Jen mě zaujalo, že do boxu seno dostává odpoledne a večer. Ráno tedy dostane jádro a žádné seno? Tohle je dost rizikový faktor pro vznik žaludečních vředů.

20.11.2020 09:21

Slon Indický napsal(a):
Nejjednodušší bude přidat oves a nějaký ten vitamino minerální doplněk, toho ovsa dostává opravdu dost málo.
Jen mě zaujalo, že do boxu seno dostává odpoledne a večer. Ráno tedy dostane jádro a žádné seno? Tohle je dost rizikový faktor pro vznik žaludečních vředů.

Ale zase jestli ráno jen tak tak stihne mít vyžráno, je to ok :-) Prostě nesmí absolvovat tu hladovou epizodu. Co se krmení sena před jádrem týče, mám za to, že se to týká hlavně zpomalení posunu tráveniny, aby se jádro stihlo řádně natrávit v tenkém střevě...? Na ty vředy bych k rannímu ovsu přihodila nejraději tu vojtěšku (se s tím navotravuju…).

Suchoparovan: Všeho dostává nějak dost málo... Na střední zátěž. To i náš flákač plnokrevník se futruje víc (ale pravda na venkovním ustájení). Ovsa na dvojnásobek, přidat ten vit-min, a uvidí se dál podle reakce koně. Pak se dá ovsa ještě zdvojnásobit (a budete tak na tom, co dostává ten náš rekreant).

Namočené řízky nevažte, není potřeba :-)

Neregistrovaný uživatel

20.11.2020 09:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Ale zase jestli ráno jen tak tak stihne mít vyžráno, je to ok :-) Prostě nesmí absolvovat tu hladovou epizodu. Co se krmení sena před jádrem týče, mám za to, že se to týká hlavně zpomalení posunu tráveniny, aby se jádro stihlo řádně natrávit v tenkém střevě...? Na ty vředy bych k rannímu ovsu přihodila nejraději tu vojtěšku (se s tím navotravuju…).

Suchoparovan: Všeho dostává nějak dost málo... Na střední zátěž. To i náš flákač plnokrevník se futruje víc (ale pravda na venkovním ustájení). Ovsa na dvojnásobek, přidat ten vit-min, a uvidí se dál podle reakce koně. Pak se dá ovsa ještě zdvojnásobit (a budete tak na tom, co dostává ten náš rekreant).

Namočené řízky nevažte, není potřeba :-)

Dobře děkuji za radu 🙂, zkusíme i tu vojtěšku

20.11.2020 14:38

Dobře děkuji za radu 🙂, zkusíme i tu vojtěšku

Ale v každém případě pohlídejte, aby kůň měl seno k dispozici celou dobu, než jde zase do výběhu. Ne, že dvě hodiny před krmením ráno bude čumákovat hladovej a drnčet o mříže. Ideální je, pokud ještě době vyvádění má kousek nesnědeného (čistého) sena, to pak máte jistotu, že má opravdu pořád co žužlat. Futrovat koně vojtěškou je celkem nanic, když je pak půldne lačnej a tráví sám sebe zevnitř.

Přidejte reakci

Přidat smajlík