Dobrý den.
Nevíte někdo, jestli můžu postavit dočasně elektrický ohradník na louce, kterou máme pronajatou, plus na ní dostáváme dotace? Vím, že máme pastevné, ale nevím jestli může stát ohrada i na té louce na kterou dostáváme ty dotace. Moc tomu nerozumím, tak budu ráda za každý názor.
Pokud máte louku vedenou v LPISu jako TTP, neviděla bych problém. Na pastviny se dotace normálně pobírají, stačí dodržet pár základních podmínek (např. sekání nedopasků)
Dočasný ohradník by neměl vadit ani majiteli pozemku, ale raději bych se ho na to zeptala.
Jen nerozumím pojmu "máme pastevné".
Uživatel s deaktivovaným účtem

L.A.S.
napsal(a):
Pokud máte louku vedenou v LPISu jako TTP, neviděla bych problém. Na pastviny se dotace normálně pobírají, stačí dodržet pár základních podmínek (např. sekání nedopasků)
Dočasný ohradník by neměl vadit ani majiteli pozemku, ale raději bych se ho na to zeptala.
Já taky ne.
Dobrý den, dotace máme na to, že louku pravidelně 2x do roka sklízíme, ale jelikož máme koně, tak máme nárok prý i na nějaké pastevne, tak mi to bylo řečeno. Sama nevím,co přesně to znamená,ale pochopila jsem to tak,že můžeme i pást a ne jen sklízet seno. (Koně doposud byli na zahradě, která je momentálně v hrozném stavu, tak jsem je chtěla dát na tu louku.) Jelikož je i už po sezoně sena, tak jsem se domnívala, že je tam můžu dočasně umístit
L.A.S.
napsal(a):
Dobrý den, dotace máme na to, že louku pravidelně 2x do roka sklízíme, ale jelikož máme koně, tak máme nárok prý i na nějaké pastevne, tak mi to bylo řečeno. Sama nevím,co přesně to znamená,ale pochopila jsem to tak,že můžeme i pást a ne jen sklízet seno. (Koně doposud byli na zahradě, která je momentálně v hrozném stavu, tak jsem je chtěla dát na tu louku.) Jelikož je i už po sezoně sena, tak jsem se domnívala, že je tam můžu dočasně umístit.
Aniž bych musela na portálu farmáře louku zadat jako pastviny, když je to jen na pár měsíců
Pojem "pastevné" slyším prvně.
V praxi se příliš nerozlišuje, jestli máte trvalý travní porost jako louku na seno nebo pastvinu.
Podmínka je provést 2 seče, nebo provést pastvu a odstranit nedopasky. O jiných podmínkách nevím. Kombinovat seč a pastvu lze.
Na portál farmáře bych to ale zaznamenala (vedení pastevního deníku je povinné) - jednoduše v kartě DPB - nová pastva - data z IZR, upravit počet hodin. Obvykle se to zapisuje zpětně.
Pokud máte pochyby, obraťte se na místní pracoviště SZIF, tam obvykle ochotně poradí.