Agresivita vůči ostatním koním

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maya115598

21.11.2020 16:48
Maya115598

XXX.XXX.110.217

Zdravím všechny. Mám mladého valacha, k lidem zprvu bojácný, ale jinak hodný a mazlivý, vůbec se někteří. Pod sedlem bez problému. Problém ale je jeho chování vůči ostatním koním, je poměrně dost agresivní. Aktuálně je se s valachem a mladými hřebci, se kterými nemá vůbec problém. Každopádně se mu hned na začátku pořídili. Občas se k němu zkusil dát nějaký nový kůň, dominantní i submisivni, někdy ho pár dní "jen" žene po pastvinách a kouše, bohužel ale to už párkrát skončilo totálním mordování toho druhého..posledně byl 5 dní klid a 6 den ho najednou málem zabil (vykousané slabiny, kůň od krve, všude kopance, kůň totálně uhnanej - vypadal, jak kdyby ho napadla smečka vlků). Zkusili jsme ho dát do stálého smíšeného stáda ale nepomohlo- rval všechny i kobyly, když se absolutně nepodřídili. S někým je relativně ok, ale někdy, když mu kůň nesedne, snad by ho zabil. Má někdo zkušenosti? Nenechá si líbit od nikoho nic, ale některé koně vyloženě honí a masakruje, biď i třeba až po skoro týdnu, co jsou spolu. Do svých 6 let to nedělal. Mám ho 2. Rokem, bohužel od lidí, co měli koně pouze boxovane. Na fotce s koněm, kterého předevčírem málem zmasakroval. Podotýkám, co se dětí, ježdění, ošetřování a ostatních zvířat je to naprosto skvělý kůň.

21.11.2020 18:07
Slon Indický

XXX.XXX.253.101

Mám kobylu s podobným chováním vůči koním. Chodí do samostatného výběhu, ostatní koně má přes pásku.
Je v nájemní stáji, tj jiné řešení není - opravdu nemůžu riskovat zranění koní jiných majitelů.

21.11.2020 21:18
koně

XXX.XXX.174.63

Nechala bych ho s těmi ,se kterými se snese a neměnila složení "jeho" stáda.Pokud to tedy jde .
Kdyby začal ubližovat i tak,dala bych ho vůbec bokem.Aby viděl na koně,ale víc nemohl.
Někdy se to prostě nedá jinak řešit.

Maya115598

21.11.2020 22:37
Maya115598

XXX.XXX.231.98

Slon Indický napsal(a):
Mám kobylu s podobným chováním vůči koním. Chodí do samostatného výběhu, ostatní koně má přes pásku.
Je v nájemní stáji, tj jiné řešení není - opravdu nemůžu riskovat zranění koní jiných majitelů.

Je zajímavé, že on přes pásku koně vůbec neřeší, ikdyby na něj doráželi a řechtali..Hodí prostě ignor..Asi to tak dopadne, majitelka stáje je velice schovívavá, ale bohužel bude asi se bude muset řešit samotka..asi nemá cenu doufat, že se to časem zlepší..

22.11.2020 08:13
Slon Indický

XXX.XXX.253.101

Maya115598 napsal(a):
Je zajímavé, že on přes pásku koně vůbec neřeší, ikdyby na něj doráželi a řechtali..Hodí prostě ignor..Asi to tak dopadne, majitelka stáje je velice schovívavá, ale bohužel bude asi se bude muset řešit samotka..asi nemá cenu doufat, že se to časem zlepší..

To ona taky - přes pásku vládne pohoda.
Já jiné řešení ani zkoušet nechci - v kůži majitele toho druhého koně bych taky nechtěla, aby kůň jako ona ve stádě byl a zkoušelo se, jestli se to zlepší. Prostě se chová jako psychopat, tak je na samotce, v rámci bezpečnosti.

22.11.2020 11:02
Arbora

XXX.XXX.233.168

Mali sme v stajni podobného koňa. Takýto kôň potrebuje vyrovnané stádo, minimálne zmeny v jeho zložení a ak, tak veeeľmi opatrné a postupné. Čím menej koní, tým lepšie. Nové kone zaradiť postupne, cez plot, pokojne aj týždeň, niekedy dva. Pomáha naložiť koňovi viac práce počas tohto obdobia, aby nemal silu riešiť blbosti vo voľnom, čase.

23.11.2020 12:37
jesie

XXX.XXX.224.171

Já jsem byla v situaci opačné...majitel masakrovaného koně. Valach,pozdě vykastrovaný WPB nám takhle šel po valachách a kobyly nechal být...viděla jsem několikrát dost hnusné bitky. Kůň se musel oddělit a nakonec se dal do jiného ustájení s hřebci,kde mu to náramně prospívalo a zklidnil se natolik,že za rok se vrátil do normálního ,smíšeného stáda už bez agrese. Abych tak řekla,hřebci ho vychovali.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2020 14:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ještě bych u valacha jukla, jestli je dobře vykastrovaný.... ale jinak souhlas s výše popsaným.

Maya115598

26.11.2020 14:20
Maya115598

XXX.XXX.5.189

Děkuji všem za info, nakonec se staví menší výběh vedle..využiji toho, že si za páskou koní nevšímá. Do té doby zůstává u koní, se kterými je v pohodě:) zkusím přidat větší zátěž...Je pravda, že na dominantního koně si netroufnul a byl klid, ale člověk nikdy neví..Pro klid můj i ostatních majitelů jsme se domluvili takhle. Každopádně vykastrovany dobře je, to bylo první, co jsem zjišťovala, toto chování se začalo projevovat až od 7 roku života, do té doby to byl spíš ,,otloukánek,,.

Přidejte reakci

Přidat smajlík