Mollichaff Veteran nebo HÖVELER PUR Struktur

Welsh part-bred
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2020 18:26
Lara898

XXX.XXX.215.142

Dobrý den,
zvolily by jste spíš Mollichaff Veteran nebo HÖVELER PUR Struktur? Jako zpestření mladému (4 letý) valachovi. Ráda bych slyšela názory na toto krmivo, vaše zkušenosti.
Děkuji za všechny reakce.

21.11.2020 20:40
Slon Indický

XXX.XXX.253.101

Základem každého molichaffu je sláma a melasa. Proto má relativně vysoký obsah cukrů. Veteran má asi nejzajímavější složení z Molichaffů, ale krmit procesovanou melasovanou slámu by mě nijak nelákalo ani tak. Vitmin dotace je spíš symbolická, pokud toho nebudete krmit kila, tak to rozdíl neudělá.
PUR Struktur je v základu vojtěška se slunečnicí a dalšími druhy trav. Obsah cukrů i škrobů je uveden a je relativně nízký.
Krmit různé druhy řezanky je trend, mě osobně to úplně neoslovilo, protože to praktické použití moc nevidím - jistě, hrubá vláknina navíc, ale cenově pytel řezanky vychází jako půl balíku sena a tu přidanou hodnotu pro mě ke krmení zdravého koně bez nějakých problémů např se zuby nemá. Pokud má kůň dostatek sena, nějaké 2 hrsti řezanky v krmné dávce rozdíl neudělají.
Pokud bych chtěla krmit jen tak pro zpestření, asi bych raději odměnila koně mrkví nebo vyměnila minvit přípravek v prášku za balancer, který doplní bílkoviny a dodá minerály a vitamíny.
Koni neuškodíte ani jedním z těch krmiv, jen prostě ten poměr cena - výkon mi u většiny řezanek přijde mimo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík