Základem každého molichaffu je sláma a melasa. Proto má relativně vysoký obsah cukrů. Veteran má asi nejzajímavější složení z Molichaffů, ale krmit procesovanou melasovanou slámu by mě nijak nelákalo ani tak. Vitmin dotace je spíš symbolická, pokud toho nebudete krmit kila, tak to rozdíl neudělá.
PUR Struktur je v základu vojtěška se slunečnicí a dalšími druhy trav. Obsah cukrů i škrobů je uveden a je relativně nízký.
Krmit různé druhy řezanky je trend, mě osobně to úplně neoslovilo, protože to praktické použití moc nevidím - jistě, hrubá vláknina navíc, ale cenově pytel řezanky vychází jako půl balíku sena a tu přidanou hodnotu pro mě ke krmení zdravého koně bez nějakých problémů např se zuby nemá. Pokud má kůň dostatek sena, nějaké 2 hrsti řezanky v krmné dávce rozdíl neudělají.
Pokud bych chtěla krmit jen tak pro zpestření, asi bych raději odměnila koně mrkví nebo vyměnila minvit přípravek v prášku za balancer, který doplní bílkoviny a dodá minerály a vitamíny.
Koni neuškodíte ani jedním z těch krmiv, jen prostě ten poměr cena - výkon mi u většiny řezanek přijde mimo.