Shar_Kouck
napsal(a):
Ahoj je mi 18 let a jsem v posledním ročníku Obchodní akademie. Chci se zeptat chtěla bych pracovat se zvířaty například v zoo a pokud nevíte o nějaké škole, která je dálková a mohla bych u toho pracovat?
Na ČZU je obor Chov exotických zvířat.
Ale upřímně, bývá to ne moc dobře placená práce. Pokud tedy netoužíte vyloženě po slonech, šelmách apod., kt. jsou širší veřejnosti nedostupné, ale stačí vám běžnější zvířata, chovala bych je zájmově a dělala něco výdělečnějšího.
https://www.af.czu.cz/cs/r-6780-studium/r-6793-studijni-programy/r-7841-bakalarske-programy/r-15135-zajmove-chovy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
Do zoo berou lidi se skolou ci kurzama zamerenou na zver spis exoty. Nebo lido s velkou praxi. Typu ja bych tam uplatneni u plazu a hadu asi mozna i nasla. Neb jich doma mam de facto par set.
Shar_Kouck
napsal(a):
Ahoj je mi 18 let a jsem v posledním ročníku Obchodní akademie. Chci se zeptat chtěla bych pracovat se zvířaty například v zoo a pokud nevíte o nějaké škole, která je dálková a mohla bych u toho pracovat?
Myslím,kdybyste s jakýmkoli maturitním vysvědčením přišla do ZOO,chtivá práce ,tak vás tam na místě někdo zaškolí .A kydat pak už zvládnete
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
koně
napsal(a):
Myslím,kdybyste s jakýmkoli maturitním vysvědčením přišla do ZOO,chtivá práce ,tak vás tam na místě někdo zaškolí .A kydat pak už zvládnete
No pustej ji možná tak na statek ke slepicim. Nikdo soudnej nezaskoli totalbiho laika k jakejnkoli drahejm exotum nebo velky bezny zveri. To je o hubu a zaskoleni fakt neni zalezitost mesice.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No pustej ji možná tak na statek ke slepicim. Nikdo soudnej nezaskoli totalbiho laika k jakejnkoli drahejm exotum nebo velky bezny zveri. To je o hubu a zaskoleni fakt neni zalezitost mesice.
Mozna ji tak nechaj krajet zeleninu a maso ale tim to skonci.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, ale bude pracovat v ZOO a to si přeje
Má ráda všechna zvířata ,nespecifikuje plazy ,ani jiné exoty .
Velká zvířata asi obsluhují spíš chlapi,tak je to fyzicky náročnější .Hromady žrádla,a hromady hnoje,skorem jak u koní
Dětský koutek s poníky,ovcemi či kozami a morčaty v ZOO je taky ,a taky žerou,ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
koně
napsal(a):
No, ale bude pracovat v ZOO a to si přeje
Má ráda všechna zvířata ,nespecifikuje plazy ,ani jiné exoty .
Velká zvířata asi obsluhují spíš chlapi,tak je to fyzicky náročnější .Hromady žrádla,a hromady hnoje,skorem jak u koní
Dětský koutek s poníky,ovcemi či kozami a morčaty v ZOO je taky ,a taky žerou,ne?
Bez zkušenosti ji nechaj na ptiprave zradla. A to vetsinou delaj ti co i to ostatni. Ale komu neni rady. Laika ale nevemou nikam. Nedavno jsem na to cetla rozhovor s reditelem pražské zoo koho k nim berou. A bud absolventy naky školy odborny na tohle nebo lidi se zkusebostmi. Rozhodne ne nikoho z ulice s tim ze se zauci.
Slecno jdete tam makat. Ale pocitejte s nulovym casem na partnera, konicky a rodinu. A penezma budete rada kdyz uzivite sama sebe. Jakz takz
Co tedy bylo u nás v zoo, tak někteří školu měli (dělali s šelmami, exotičtějšími zvířaty). Na statku, kde jsou jen česká domácí zvířata, pracovali lidi bez tohoto vzdělání, ale zase uměli na traktoru, byli to lidi ze zemědělství apod. Ale platy, mimo vedení, byly opravdu mizerné, často nedosáhli za plný úvazek na 14 000 čistého v sezóně, v zimě se zkrácenou otevírací dobou to ještě pokleslo. Když máte doma hospodářství, které vás živí, tak ok, ale bydlet za to v bytě v paneláku, tak to ve větším městě neuplatíte.
Shar_Kouck
napsal(a):
To máte asi z té online výuky😉 Na vyhoření v oboru je ještě brzy.
Jestli máte ráda zvířata, tak do práce se chodí kvůli prachům a aby zbylo volného času. Pak si to zvíře pořiďte a nebudete se muset koukat, že je něco špatně a nemůžete s tím nic dělat jako nemajitel. Práci v zoo si nechte v záloze, ať máte o čem snít v práci 😀
Já bych hrozně chtěla dělat pracovního jezdce a krmiče a ošku. Místo toho mám vystudovanou medicínu. Až mě to v práci fakt na...., jednoho dne vystoupím ráno z vlaku už v Chuchli. Tahle představa je super psychopomůcka , když se zrovna nedaří😁
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Od nás ze školy z oborů zoologie jezdili študáci normálně na praxe do ZOO. Ano, připravovali krmení, zametali chodníky, ale zaměstnanci je měli čas vzít čumákovat i ke krmení. A nás na exkurzích brali do krmíren a ubikací, mohli jsme si krmit a hladit různé tvory. Myslím, že pokud by slečna měla zájem, zametla dost chodníků a projevila trochu zodpovědnosti a snahy, mohla by se dostat k pěkné práci. Nebude to za týden, to je jasné. Ale jde to i bez praxe. Ostatně když můžou v létě brát študáky na kukačku ke krmení, ošetřování, koupání, líhnutí, tak přibrat k tomu zaměstnankyni nebude zas takový problém.
Shar_Kouck: Nicméně všemi hrstmi hlasuji pro, najít si nějakou lepší práci, ideálně práci hlavou, kterou budete moci dělat do vysokého věku i s bolestí kloubů a srdeční nedostatečností. Důchod totiž nebude. Padnout vedrem v gorilí ubikaci nebo se utopit v lachtaním bazénku za ty "prachy" nestojí.
V ZOO uvítají i zapáleného dobrovolníka, který jim tam bude chodit dělat zadáčo nebo i vím, že brali na brigády - takové to klasické sbírání nedopalků, rozdávání letáků, služba u kontaktních koutků, čištění klecí ptákům, hrabání sněhu a listí na schodech, rovnání hnoje na kontejneru, údržba zeleně a pod. Když budete pilná a zapálená, věřím, že i s rozumnou hlavní prací se ke zvířatům dostanete. A to nemluvím o dobrovolničení v zimovištích cirkusů, kde bude teď lidí zadáčo potřeba jako soli. A tam nějaké exoty také mají (ale o podmínkách bezpečnosti práce bych asi dost pochybovala).