Ustájení v okolí Prahy 9

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Betttty

22.11.2020 19:48
Betttty

XXX.XXX.232.234

Zdravím, sháním ustájení v okolí Horních Počernic (Praha 9). Stáje s web stránkami mám okouknute, a celkem bída. Neznáte ještě nějaké stáje v okolí? Požadují box a minimálně jízdárnu se skokovým materiálem. Může být i pony box. Cenově do 6000Kč.

22.11.2020 20:52
Slon Indický

XXX.XXX.41.162

Záleží na tom, jak široké to okolí má být - přímo v Praze do 6.000 Kč box s jízdárnou je charita - to, co požadujete nepokryje ustajovateli ani náklady. Ceny sena, podestýlky a hlavně práce ošetřovatele (nebo ustajovatele) jsou už dávno jinde - podívejte se, jaká je minimální mzda.
Přímo v Praze navíc má každý kousek pozemku vysokou hodnotu, tj. takový ustajovatel by prodělával nejenom každý měsíc na nákladech, ale pokud by se na to vykašlal a prodal to, má na zbytek života vystaráno.

Betttty

22.11.2020 21:01
Betttty

XXX.XXX.232.234

V okruhu 20km od Prahy 9 - myslím si, že pony box do 6000Kč problém není. Mám rozjednane asi 3 stáje, ve kterých je cena max 6k, a to mají třeba i krytou halu, chtěla jsem jen vědět jestli tu není třeba nějaký soukromník, kterého jsem na internetu nenašla.

22.11.2020 22:28
Laila11

XXX.XXX.38.18

Jestli můžu napsat, tak já taky sháním na Praze 9 a okolí (může být i dále, pokud tam jede vlak😊)

Chtěla bych ale spíše pastevko nebo sezónní pastevko (zima na noc box, v lété 24 hodin na pastvině)

Nejdůležitější jsou velké různorodé pastviny a výběhy (různé povrchy, stromy, nejlépe i nějaký lesík a menší kopečky)
Pak požaduji přátelský a spolehlivý přístup jak ke koním, tak k majitelům.
Byla bych ráda za jízdárnu, kruhovku a nejlépe i halu (pokud budou krásné výbavy a super přístup ke koním, tak ani hala být nemusí, ale s halou nebo krytou kruhovkou by to bylo lepší)
Pak ještě místo, kam si můžu dát věci na koně.

Jsem asi náročná, ale věřím, že něco takového existuje. Na ceně mi ani tak nezáleží, ale čím levnější, tím lepší (samozřejmě vím, kolik kůň stojí, ale aby cena odpovídala službám stáje. Ne 6 000/7 000 Kč za pastevko bez jezdeckého zázemí)

Zatím se jen tak prohlížím po ustájení, koníka zatím nemám. Moc jsem toho nenašla a když už něco, tak byl jenom box nebo to bylo daleko. Našla jsem jenom stáj U sepíka a minifarmička u Čika. Ty ale nemají halu. S koněm se budu věnovat přirozené komunikaci a u Čika se jí věnují také, tudíž je to plus. Mohla bych si třeba zaplatit trénink :) (tohle rozhodně není podmínka stáje)

Díky za tipy 😀

23.11.2020 03:47
Slon Indický

XXX.XXX.41.162

Betttty napsal(a):
V okruhu 20km od Prahy 9 - myslím si, že pony box do 6000Kč problém není. Mám rozjednane asi 3 stáje, ve kterých je cena max 6k, a to mají třeba i krytou halu, chtěla jsem jen vědět jestli tu není třeba nějaký soukromník, kterého jsem na internetu nenašla.

No, já si pohrávala s myšlenkou provozovat ustájení, jelikož najít kvalitní stáj u Prahy je problém. Když jsem vzala do úvahy stáj o 20 koních, to, že koně dostanou 15 kg sena denně, dostatek podestýlky (piliny, ne granofyt), každý kůň dostane kilo ovsa denně, stájník bude mít plat alespoň prodavače v Lidlu, na víkend musím sehnat člověka na péči o koně a zaplatit ho, a ještě zaplatím elektřinu a vodu, tak už v ten moment těch 6.000 Kč přesahuje náklady - a to ještě není započtený případný nájem stáje, nafta do traktoru na úpravu jízdárny, vyvážení hnoje atd, jakékoli opravy a dalších x věcí, které jsou potřeba zaplatit a zrovna jsem si nevzpomněla. O uhrazení nákladů se dalo mluvit při ceně ustájení asi 7.600 Kč, a to v případě plné stáje, a rozhodně to nebyl nějaký výnosný business plán.
Takže kdo provozuje ustájení za tuhle cenu to buď dotuje a je blázen, nebo šetří na vstupech - seno, podestýlka a nebo personál. Proto má taky většina nájemních stájí takové zásadní neduhy - nekrmí se, nepodestýlá, o koně se starají děti z oddílu a nebo vyhořelý alkoholik.

Přidejte reakci

Přidat smajlík