Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

verčaaaa

23.11.2020 08:08
verčaaaa

XXX.XXX.168.227

Dobrý den.
Vyskytl se mi problém. Jezdím v JK, respektive u soukromníka. Jsem student, v posledním ročníku ZŠ a hraje u mě čas.
Mým problémem je, že jsem našla pro mě ideálnější místo k ježdění, tedy koně do pronájmu, lepší cesta busem= ušetřím více času, je to blíž.
Jenže majitel toho původního klubu mě pravděpodobně nebude chtít pustit jít někam jinam.
A nevím, jak mu to mám říct, jelikož nakráčet si tam, říct: ,,Hele, mám něco pro mě lepšího, zdar." a odejít mi nepřijde ok. Nemáte pro mě nějaké vaše rady, jak to nějak obejít?
Vím, že to cele působí divně, ale už jsem zoufalá..

23.11.2020 08:25
Slon Indický

XXX.XXX.253.215

No, prostě tam nakráčím s bonboniérou/ flaškou - podle gusta toho majitele, poděkuju, že jsem mohla docházet a že se mi věnoval, vysvětlím, že mám ježdění blíž bydlišti a že už docházet nebudu - ideálně tohle neříkat těsně před odchodem, ale s nějakou časovou rezervou. To platí dvojnásob, pokud je tam nějaký systém služeb k péči o koně a pokud odejdu, nemá tam krátkodobě kdo vypomoct. Prostě tak, aby si to majitel mohl zařídit s náhradou. Pak by neměl vzniknout žádný spor.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2020 08:38

V zásadě byste jim ani odchod nemusela vysvětlovat, ani to, že budete chodit jinam. Velice slušně a uctivě se poděkovat za čas a výuku.

A možná bych si nechala zadní vrátka, kdybych se chtěla vrátit, tj. zeptat se, zda to bude možné třeba pokud se situace zase zlepší. (Nová stáj může být fajn zpočátku, ale pak může jít kvalita služeb dolů...)

23.11.2020 20:31
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Taky jsem toto řešila. Chce to se zamyslet, proč vás tam ten trenér tolik chce a proč vás nechce pustit. U mě šlo o to, že se trenér bál, že spolu se mnou mu odejde víc starších holek, které mu tam chodí a pomáhají (trénují, jezdí s dětma na vyjíždky a tam). Stačilo poděkovat za to co mě naučil, a říct, že tam kam jdu zo je skoro pronájem je tam jen pár koní a vše bylo bez problému.

Naopak před pár lety odcházely společně 2 holky, a když mu to řekly, pořád se jich ptal, proč chtějí odejít a snažil se udělat vše proto aby zůstaly. Potom mě (ač já vůbec neměla zájem někam jít) několikrát týdně volal, proč to udělaly a jestli se k nim nepridam.

Tak jsem byla dost vyklepana, co mi řekne na to, že odcházím (bylo to rok po odchodu holek). Vychytala jsem dobrý moment i vhodná slova a vše bylo zařízené během 5 minut

23.11.2020 23:00
koně

XXX.XXX.174.63

verčaaaa napsal(a):
Dobrý den.
Vyskytl se mi problém. Jezdím v JK, respektive u soukromníka. Jsem student, v posledním ročníku ZŠ a hraje u mě čas.
Mým problémem je, že jsem našla pro mě ideálnější místo k ježdění, tedy koně do pronájmu, lepší cesta busem= ušetřím více času, je to blíž.
Jenže majitel toho původního klubu mě pravděpodobně nebude chtít pustit jít někam jinam.
A nevím, jak mu to mám říct, jelikož nakráčet si tam, říct: ,,Hele, mám něco pro mě lepšího, zdar." a odejít mi nepřijde ok. Nemáte pro mě nějaké vaše rady, jak to nějak obejít?
Vím, že to cele působí divně, ale už jsem zoufalá..

Podle čeho usuzujete,že vás bude dosavadní majitel držet a zdržovat ?
Možná si připadáte nějak zdatná a nepostradatelná,ale třeba je to jen ve vaší hlavě
Každopádně se to všecko dozvíte ,jedině když za tím člověkem přijdete a normálně slušně mu řeknete,že jdete jinam .
Fakt váš dotaz působí divně.
Neviděla bych žádný důvod ,proč normální komunikaci nějak "obcházet"

24.11.2020 15:46

Dospělé a férové řešení situace už popsala Slon. Obecně nikdy nemůžete udělat chybu, když se budete chovat slušně a lidem taktně říkat pravdu ... že to čím dál více lidí nechápe a radši ze dne na den zmizí, přestanou brát telefon, vymyslí si nějakou nesmyslně přemrštěnou výmluvu, to je věc druhá. Ale nebuďte ten druhý případ.

25.11.2020 08:02

Mě opouštěly před nějakou dobou dvě holčičky. Jednu to přestalo bavit. Přišla osobně, na rovinu řekla co a jak, poděkovala za příležitost a že si váží toho, co se naučila. Poděkovala jsem jí a povídám, kdyby zase pocítila touhu se zastavit, ať se mi ozve.

Druhá byla ambicioznější, našla si ježdění jinde, kde si myslela, že je tráva zelenější. Vyřešila to tak, že její maminka mi napsala sms. SMS byla stručná, místo pro zhodnocení docházky, nedejbože poděkování, se nenašlo. Tak jsem slečně taktéž stručně napsala, ať si dojde pro věci, že jí je nechám pověšené na plotě. (posléze jsem se dozvídala věci jako že si v nové stáji bez dovolení vzala koně a cajky a odjela si prostovlasá na vyjížďku a tak.... tak zaplaťpánbůh, že šla včas, než ji tohle napadlo u nás, protože to by asi neodešla po svých, ale to je mimo téma)

Záleží samozřejmě na povaze majitele stáje/trenéra, ale zpravidla jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. S člověkem, který ukáže, že si váží vaší práce, trochu "namaže med kolem huby", se hned líp jedná

Přidejte reakci

Přidat smajlík