Felli9

XXX.XXX.252.131
Ahoj!
Pročetla jsem spousty diskuzí na téma dostihy neregistrovaných koní, hledala i na netu, ale nenašla jsem to, co bych potřebovala vědět.
Mé otázky tedy jsou - kdybych se vypravila na dostih neregistrovaných koní, tak kůň nesmí být registrován jako dostihový a být v tréninku trenéra, ale nevadí, když bude na JC ČR registrován jen jako odchov? Pri startu - musím mít založenou svou stáj v JC ČR a použít svůj dres?
Kdybyste kdokoli cokoli věděl, sem s tím, budu moc ráda. Případně má cenu se s těmito dotazy obracet přímo na JC ČR?
Kdyby někdo věděl, kde se o tom píše podrobněji budu ráda za odkaz, děkuju
Každý A1/1 je na JCČR registrovaný jako odchov, takže to pro neregistrované dostihy nevadí. Nesmí být jen na tréninkové listině nějakého trenéra.
Staj žádnou registrovanou mit nemusíte (to je mimochodem docela drahá sranda).
Pokud máte nějaké dotazy, tak se obraťte raději na pořadatele, protože JCČR s tím nemá nic společného, a viceméně se od toho distancuje (je to jen kulturní vložka pořadatele, stejně jako třeba ukázka voltiže, nebo seskok padákem)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Smím se zeptat, kde to píšou?
zcela dole na stránce vyjádření JCČR https://www.dostihyslusovice.cz/pro-staje-a-jezdce/ponici-a-neregistrovani/
napsal(a):
zcela dole na stránce vyjádření JCČR https://www.dostihyslusovice.cz/pro-staje-a-jezdce/ponici-a-neregistrovani/
Díky.
A opravdu někdo neregistrovaným někdy dělal kontrolu identity?
Dřív taky registrovaní dostihoví koně a jezdci nesměli neregi jezdit, a celkem často je jezdili, a nikdo se v tom nehrabal (i já jsem jich asi 15 jela s profesionální licencí - stačilo do programu nahlásit jiné jméno jezdce).
To by mě zajimalo, jak se to řeší v případě, že někdo nevědomky takto distancovaného koně koupí - to musí být dobrá haluz😱

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Díky.
A opravdu někdo neregistrovaným někdy dělal kontrolu identity?
Dřív taky registrovaní dostihoví koně a jezdci nesměli neregi jezdit, a celkem často je jezdili, a nikdo se v tom nehrabal (i já jsem jich asi 15 jela s profesionální licencí - stačilo do programu nahlásit jiné jméno jezdce).
To by mě zajimalo, jak se to řeší v případě, že někdo nevědomky takto distancovaného koně koupí - to musí být dobrá haluz😱
V každém případě musejí zapisovat koně a číslo hospodářství do vet. záznamů, protože je to oficiální svod. Takže dohledat to asi není těžké. Jestli to někdo z ještě zbývajících pořádajících vůbec dodržuje, to nevím, od 2018 jsem nestartovala, měla jsem dokonce za to, že už je nikdo nepořádá, v našem okruhu s tím hbitě skončili....
Myslím si, že starty před rokem 2018 nikdo v tuhle chvíli neřeší, a aplikuje se to až od toho vyjádření. Čímže klesl zájem o neregistry na nulu a tím byly většinově zrušeny, aspoň co se Mimoně, Pardubek a Lysé týče, víc jsem toho nesledovala. A tak teď moc nehrozí riziko, že by někdo koupil takto vyřazeného koně.
Navíc kdo si kupuje běhajícího koně do dostihů, jukne na kariéry, a tam to bude hádám zanesené.
Moyda
napsal(a):
Teď se všude kontrolují čipy, tak si to nikdo nelajzne. Neregi dostihy úplně vymizely, může se jich účastnit pouze A1/1 trvale vyřazen z dostihového provozu.
Tak oni ty neregi stejně běhali koně, co už byli za zenitem a různí provozáci - nikdo normální si nenechal zagalupovat dosthoveho koně.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak oni ty neregi stejně běhali koně, co už byli za zenitem a různí provozáci - nikdo normální si nenechal zagalupovat dosthoveho koně.
běhali i dvouletci, aby si to "ošahali" :-)

Moyda
napsal(a):
Teď se všude kontrolují čipy, tak si to nikdo nelajzne. Neregi dostihy úplně vymizely, může se jich účastnit pouze A1/1 trvale vyřazen z dostihového provozu.
Vlastně se jich může zúčastnit jakýkoli kůň, nemusí to být plnokrevník :-) alespoň v Lysé jsem se na to konkrétně dotazovala, ale na jiných závodištích to bude podobné. V Pardubkách se několik let pořádaly mače "angličani proti Američanům" :-)
napsal(a):
běhali i dvouletci, aby si to "ošahali" :-)
To bylo ale jen od nějakých hurá trenérů, kde bylo jedno, jestli ho zagalupuje dorostenka, co o něj se smrtí v očích bude před zatáčkou brzdit, nebo mu urvou nohy doma při nějaké jechačce na poli🙄
Normální trenér by dostihového koně do neregi neposlal

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To bylo ale jen od nějakých hurá trenérů, kde bylo jedno, jestli ho zagalupuje dorostenka, co o něj se smrtí v očích bude před zatáčkou brzdit, nebo mu urvou nohy doma při nějaké jechačce na poli🙄
Normální trenér by dostihového koně do neregi neposlal
Fakt je, že oni nezávodili. Jeli si to pro sebe, celkem se i domlouvali, jak kdo pojede, a ty, kdo chtěli trochu jet, nechali na vnitřní stopě. Fakt tam byli kvůli těm hříbatům, a ani bych se nedivila, kdyby to taky byli profi jezdci. Od jakých trenérů byla hříbátka, to skutečně netuším.