Ahoj,
kolem koní se motám už hezkých pár let, ale vzhledem k podmínkám které mám (jízda u strejdy, který mě v jeden čas učil jezdit) jsem nikdy nejezdila v JK nebo pod trenérem. ....mimochodem někdy když si čtu diskuze tak mám pocit že jsem jediná co neměla vedení certifikovaným trenérem a i když mám teď vlastní hříbě tak pro mě chození ke koním stále znamená ukázat se u koně 3x do týdne a myslím že to tak bude i dál....No ale když se vrátím zpátky k dotazu. Chtěla bych zeptat jestli byste mi doporučili nějakého trenéra v okolí. Jsme kousek od Dačic takže klidně i někdo na tuhle stranu.
Předem dík za jakoukoliv radu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nespecifikujete trenéra "na co" ...
V tuto dobu je vhodné hledat stáje s halou,, jinak se trénovat nedá, nepíšete, , zda máte vlastního koně na ježdění + hengr na dojíždění do haly nebo trenér poskytne koně vlastního v místě nebo by trenoval u vás....
No vidíte to mě nenapadlo. Hengr ani halu nemám. Koně sice ne vlastního ale teoreticky mám. Problém je tedy, že on sám nic nedělá tak bych byla radši kdyby trenér koně poskytnul, ale na všem se dá domluvit. Jde mi hlavně o to, že bych potřebovala aby si mě někdo vzal do parády. Koukl na mě a doučil mě základy.
V lokalitě nevím, ale obecně bych se pooohledla v nejbližší stáji, kde mají halu se slušným povrchem a zeptala se na tréninky - pravděpodobně jim tam buď někdo dojíždí nebo trénuje někdo místní. Pokud mají místního trenéra, pravděpodobně bude vědět i o koni na zapůjčení - obvykle souhlasí někdo z majitelů soukromých koní, že se pod dohledem trenéra kůň půjčuje. Je to ale dražší varianta - nevím, jak ve vaší lokalitě, v okolí Prahy obvykle 500 Kč/hod bere trenér, a pak se platí 100-400 Kč za pronájem haly s vlastním koněm, případně podobná částka za zapůjčení koně.
Levněji vychází jezdecká škola - těch dobrých je ale málo. Ideálně takovou, kde nedělají agroturistiku typu "posadíme začátečníka do vláčku za ostatní a jedeme ven". Provozní koně by měli mít vlastní výkonnost nebo aspoň obrážet hobby závody - to by mělo zaručit, že jsou alespoň přiměřeně přiježdění. Bohužel v jezdeckých školách ne vždy vede placené výcviky trenér nebo cvičitel, často jsou tam jen členky oddílu, které samy nejsou ani na úrovni ZZVJ.