Opravdu teplé kalhoty na ježdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.11.2020 17:49
canka

XXX.XXX.215.5

Už se tu několikrát probíraly teplé ponožky a teplé boty....Ponožky snad již dostatečně teplé mám,termo boty,ve kterých mě nezebou konečně nohy už taky..zimní bundu určenou do velkých mrazů taky....ale...
Co mi ještě do výbavy chybí,tak jsou opravdu,ale OPRAVDU teplé jezdecké kalhoty..nemusí být primárně určené k ježdění,ale musí být pro tuto funkci použitelné..to znamená musí se v nich dát hýbat a fungovat kolem koní a nesmí klouzat v sedle..zároveň opravdu potřebuji,aby vnitřek byl z opravdu hřejivého materiálu...
Trpím chladovou alergií,která se při ježdění objevuje při prvních mrazech a to hlavně na stehnech..vždy mi promrznou...vždy mám termoprádlo a na tom teplé kalhoty nebo legíny,ale zatím se mi nic ze zkoušeného neosvědčilo Vždy dojdu domů s totálně studenými stehny a vyrážkou..

Proto se chci zeptat hlavně těch,který mají třeba stejný problém,ale dokázali najít kalhoty,které jim vyhovují a funguje to..na ceně úplně nelpím,ale zase úplně nemusí stát 5000,-kč

28.11.2020 18:20
lenacia

XXX.XXX.173.31

canka napsal(a):
Už se tu několikrát probíraly teplé ponožky a teplé boty....Ponožky snad již dostatečně teplé mám,termo boty,ve kterých mě nezebou konečně nohy už taky..zimní bundu určenou do velkých mrazů taky....ale...
Co mi ještě do výbavy chybí,tak jsou opravdu,ale OPRAVDU teplé jezdecké kalhoty..nemusí být primárně určené k ježdění,ale musí být pro tuto funkci použitelné..to znamená musí se v nich dát hýbat a fungovat kolem koní a nesmí klouzat v sedle..zároveň opravdu potřebuji,aby vnitřek byl z opravdu hřejivého materiálu...
Trpím chladovou alergií,která se při ježdění objevuje při prvních mrazech a to hlavně na stehnech..vždy mi promrznou...vždy mám termoprádlo a na tom teplé kalhoty nebo legíny,ale zatím se mi nic ze zkoušeného neosvědčilo Vždy dojdu domů s totálně studenými stehny a vyrážkou..

Proto se chci zeptat hlavně těch,který mají třeba stejný problém,ale dokázali najít kalhoty,které jim vyhovují a funguje to..na ceně úplně nelpím,ale zase úplně nemusí stát 5000,-kč

No... Možná vám to nepomůže, vzhledem k tomu že já na tohle netrpím, ale letos mi hodně v těch momentálních mrazech vyhovujou moje rajty "ELT" Two tone (nevím zda je ještě mají, mám je asi 15 let), a pod ně zimní podkolenky a thermo legíny, mám i thermo punčochy ale víc mi vyhovují ty podkolenky extra

28.11.2020 18:22
Arkarian

XXX.XXX.60.134

Velmi doporučuji dlouhé westernové chapsy. Jezdím s nimi i v anglickém sedle celou zimu, investice se mi již mnohokrát vyplatila. Pod ně klasické rajtky, případně jakékoliv jiné kalhoty dle vlastní volby.

28.11.2020 18:29
koně

XXX.XXX.174.63

https://www.mamekone.cz/produkt/Zimni-termo-rajtky-VENTerma-viaEQ-zateplene-46-564/
Nemám tedy chladovou alergii,ale letos mi předčasně Ježíšek nadělil tyhle rajtky.
Jsou super ,vevnitř fleece ,dcera je má od loňska a jsme teď už obě ,spokojené
Klidně byste si pod ně mohla vzít i thermoprádlo,když byste měla dojem že fleece je málo

28.11.2020 18:29
kallisto

XXX.XXX.168.138

Co bederku přes stehna?

28.11.2020 18:52
bongani

XXX.XXX.45.91

Mám to samé, co Vy. Bohužel jsem za celá léta nic vhodného nenašla, takže v zimě jezdím v manšestrákách a pod nima mám teplé punčocháče. Na to moje lesoježdění to stačí. :-) Letos jsem chtěla zkusit zimní rajtky, tak jsem si objednala tyto: https://www.raj-ohlavek.cz/produkt/zimni-damske-rajtky-waldhausen-cerne#popis
Bohužel jsem zklamaná, jsou asi tak teplé jako džíny a ještě do nich těma gripama fouká. Takže to je spíš můj příspěvek, co nedoporučuji.

28.11.2020 19:20
Naďa3

XXX.XXX.168.69

Já mám taky rajtky s fleecem a stačí mi to. Kamarádka si na rajtky bere dlouhé kožené chapsy jako tady Arkarian, i když nejsme westerňačky. A ty opravdu neprofoukne nic.

28.11.2020 20:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Slyšela jsem dobré recenze na Back on Track - mají veškeré vybavení a třeba ty podvlíkačky by nemusely být marná investice, prý to fakt hřeje.
Já moc zmrzlá nejsem, ale dcera je bude letos zřejmě testovat
https://eshop.mushgo.cz/back-on-track-podvlikacky-dlouhe-damske-1740/

28.11.2020 20:53
canka

XXX.XXX.215.5

Všem děkuji...

Jezdím western,ale už jsme dlouho jen takový vyjížďkový typy po okolí...takže je mi jedno,v jakém stylu to bude,na to fakt nehraju Ale stačí mi třeba půl hodina,co jsme venku a už cítím,jak mi stehna chladnou..no a po hodince se zpravidla vracím s totálně zmrzlýma stehnama ...
Pravda je,že třeba westernový chapsy mě prostě nenapadli,protože nehřejou...není to spíš ochrana před větrem a promoknutím??Než jako ochrana před zimou?Budu ráda za postřehy,protože pokud by to vážně fungovalo a stačilo by vždy na ježdění jen nandat,byla by to paráda.....objednala bych co nejdříve,když tuto funkci budou plnit..

Koně: Děkuji za tip,zkusím je rovnou objednat..určitě pod to budu muset vzít termolegíny,samotné pro mě určitě budou málo,bohužel..ale vyzkouším je...

Kallisto: Z tohoto obchodu jsem nikdy neobjednávala Z Německa nemám zkušenost,jak je to s doručením..

Bongani: Děkuji i za tip na to,co nefunguje Mě nepomáhá zatím opravdu nic a to jsem taky jen lesojezdec..v našem případě spíš polejezdec,lesy tu bohužel nemáme

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2020 21:13

canka napsal(a):
Všem děkuji...

Jezdím western,ale už jsme dlouho jen takový vyjížďkový typy po okolí...takže je mi jedno,v jakém stylu to bude,na to fakt nehraju Ale stačí mi třeba půl hodina,co jsme venku a už cítím,jak mi stehna chladnou..no a po hodince se zpravidla vracím s totálně zmrzlýma stehnama ...
Pravda je,že třeba westernový chapsy mě prostě nenapadli,protože nehřejou...není to spíš ochrana před větrem a promoknutím??Než jako ochrana před zimou?Budu ráda za postřehy,protože pokud by to vážně fungovalo a stačilo by vždy na ježdění jen nandat,byla by to paráda.....objednala bych co nejdříve,když tuto funkci budou plnit..

Koně: Děkuji za tip,zkusím je rovnou objednat..určitě pod to budu muset vzít termolegíny,samotné pro mě určitě budou málo,bohužel..ale vyzkouším je...

Kallisto: Z tohoto obchodu jsem nikdy neobjednávala Z Německa nemám zkušenost,jak je to s doručením..

Bongani: Děkuji i za tip na to,co nefunguje Mě nepomáhá zatím opravdu nic a to jsem taky jen lesojezdec..v našem případě spíš polejezdec,lesy tu bohužel nemáme

Já taky doporučuji jezdecké pantalony.

28.11.2020 21:55
bongani

XXX.XXX.45.91

Ještě mě napadá, někde jsem četla, že někdo doporučoval jezdeckou sukni. Sice si moc nedokážu představit, jak se v tom jezdí, ale hřát by mohla.

28.11.2020 22:43

canka napsal(a):
Všem děkuji...

Dlouhé kožené chapsy zahřívají, je to další vrstva. Navíc pod ně můžete dát klidně kalhoty na sjezdové lyžování :-) Bude teplo, nebude nic klouzat po sedle. Chce to teda ještě beránka na sedlo, kvůli chapsami nekrytému zadku.

28.11.2020 23:06
canka

XXX.XXX.215.5

koně napsal(a):
https://www.mamekone.cz/produkt/Zimni-termo-rajtky-VENTerma-viaEQ-zateplene-46-564/
Nemám tedy chladovou alergii,ale letos mi předčasně Ježíšek nadělil tyhle rajtky.
Jsou super ,vevnitř fleece ,dcera je má od loňska a jsme teď už obě ,spokojené
Klidně byste si pod ně mohla vzít i thermoprádlo,když byste měla dojem že fleece je málo

Koně a kde jste je prosím objednala?Je tam jen velikost 46 a v to bych opravdu plavala a jinde nemohu najít

28.11.2020 23:08
canka

XXX.XXX.215.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dlouhé kožené chapsy zahřívají, je to další vrstva. Navíc pod ně můžete dát klidně kalhoty na sjezdové lyžování :-) Bude teplo, nebude nic klouzat po sedle. Chce to teda ještě beránka na sedlo, kvůli chapsami nekrytému zadku.

Beránek na sedle mám už nasazený,ten už na sedlo strkám na podzim a sundávám až pomalu před létem
Děkuji,chapsy také tedy vyzkouším..Ježíšek se blíží,tak si musí připravit naditou peněženku

28.11.2020 23:27
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nešla by ta stehna zahřát jezdeckou sukní, nebo bundou, co sahá až po kolena?

29.11.2020 01:05
helas

XXX.XXX.116.228

Canka, moje zkušenost: Zjistila jsem, že aby jednomu fakt nebyla zima, musí mít v teple tyhlety části těla: krk, zápěstí, kolena a kotníky (lještě lépe celé nohy dole).
Protože často mrznu v práci (účetní, i 14 hodin v blbě vytopeném kanclu, navíc větraném (hnusný kuřák já!) - používím back on rack nátepníčky, které jsou boží. Jsouce na rukou, i tak mám nohy teplé!
Nicméně na koně se mi osvědčily boty i oděv ta místa respektující. Čili pořádné, vysoké boty s beránkem, šátek na krk a kabát. No. Šátky maj všude, boty mám, z Krameru (v EQS stojí podobné přes 7 tis., u Vídně jsme pořídila za cca 3800,-) tady:
https://www.kraemer.at/Reitbekleidung/Reitschuhe-Reitstiefel/Winterstiefel-Roughlander-CXa . To už skoro stojí za tu cestu tam, nebo dobírku :-) Kupovala jsem o půl čísla větší a dala si do nich ještě ortopedké teplé vložky. Báječně se v nich chodí i jezdí a každej rok se těším, kdy si je zas udu moct vzít :-)

Vhodný kabát holt mám na koně i na běžné nošení, ještě jsem se mezmohla na dvakrát totéž, takže zatím to řeší pračka.
Tenhle: https://www.equiservis.cz/kabat-eqs-lux-xl-tm-modry-67520cz1155/

Ale mám doma jeden z Krameru, co mi je už bohužel malej a sahá níž, než jen ke kolenům. Pro ježdění má potřebné vychytávky a splňuje potřebné - kapuce, pásky na přípevnění ke stehnům, pletené nátepníčky, teploučko u krku.... a vypadá hodně dobře; dá se vzít i normálně na ven. M8 takovou jemně fialovou barvu. Už jsem uvažovala, že ho prodám, ale nějak se mi nechce (třeba zas zhubnu? hehe!!) No jestli chceš, nafotím ti ho a nechám za 2 tis. Je opravdu boží. A taky je pravda, že jsem ho stejně využila někdy před několika lety, kdy byla fakt zima zimou. Od té doby mi visí ve skříni.
Jen si pamatuju, jak to teplo na kolenou bylo fajn - a jak bylo fajn, že jsem se pod něj nemusela nijak obzvlášť navlíkat - stačilo si vzít rukavice, teplý boty a hotovo. Je to velikst XL (48?)
No... možná radši zhubnu, než bych prodala tenhle úžasnej kabát! Jasně :-D Nicméně právě on mi ukázal, jak důležité je mít v teple ty výše uvedené kousky těla :-)
Vy

29.11.2020 09:14
koně

XXX.XXX.174.63

canka napsal(a):
Koně a kde jste je prosím objednala?Je tam jen velikost 46 a v to bych opravdu plavala a jinde nemohu najít

Dcera říká,že od "mamekone" mi je objednávala ,pro mě je 46 akorát
Co tyhle,taky mají fleece,jako jedny z mála https://www.jezdeckyraj.cz/potreby-jezdec/rajtky/zimni-rajtky/damske-termo-rajtky-fun-sport-silicone-elt-tmave-modra.htm ale s těmi zkušenost nemám,.
Jinak klidně vsaďte na dlouhé chapsy jsou skutečně spolehlivé ,muž na ně nedá dopustit a kamarádky v nich taky v zimě jezdily,a byly spokojeny .Já mám dojem,že mé prostorově výrazné pozadí by mi v té díře pod páskem řádně vyniklo a omrzlo,tak jsem vsadila na rajtky

29.11.2020 11:00
Arbora

XXX.XXX.233.168

canka napsal(a):

A čo bežecké zateplené? Mám na lyžovanie z Craftu, stehná su normálne zateplené dvojvrstou, ináč je vnútro takým tým teplým materiálom podšité. Keďže sú to “elasťáky”, tak do sedla fajn. Keď je veľká zima, dávam aj spodky, termoprádlo. A nehcem roviť reklamu, ale dnes majú ešte blacky friday a 10% zľavu v craft store

29.11.2020 11:09
etnies86

XXX.XXX.245.26

v decathlonu prodávali zateplené rajtky, uvnitř fleece, zvenku takove pogumovane, neprofouknout. mám je doma, ale popravdě jsem je ještě uplně neotestovala. Zima byla mírná a nebyla jsem jezdit když byla zima větší. Ale jinak se mi zdají fajn.
Když jsem kdysi hledala co za kalhoty na koně, aby nebyla zima hodně doporučovali kožené chapsy. Ty jsem si taky koupila, ale ještě neměla ani jednou na sobě :)
Co termo punčocháče zkoušela jste?

29.11.2020 11:13
Naďa3

XXX.XXX.168.69

Na obzvlášť mrazivé dny mám ještě termoprádlo z Tchiba. To staré bylo podšité fleecem na stehnech a na zádech. Mám ho asi 10 let, nepoužívám ho tak často.
Našla jsem podobné, na stehnech už zesílení nemá, ale na zádech ano:
https://www.tchibo.cz/funkcni-termopradlo-p400158658.html

29.11.2020 11:32
stepak

XXX.XXX.0.250

mám tady zimní jezdecké kalhoty Loesdau. Mají celokožený sed, jinak vypadají jako lyžařské oteplovačky. Jsou naprosto super. Vypadají jako nové. Jen jsem z nich bohužel vytloustla - jsou velikost L a já mám XL. prodám je, ať někomu ještě slouží.

29.11.2020 11:33
petraaart

XXX.XXX.1.251

Můžu také přidat svůj postřeh, protože mám vyzkoušeno více věcí. Je fakt, že se musí přizpůsobit oblečení jinak na vyjíždku venku a jinak na trénink, také záleží na počasí, zda fouká vítr, má sněžit, svítí sluníčko atd. Od podzimu také samozřejmě pravý beránek na sedlo, to udělá hodně. Mám zateplené softshellové rajtky podšité fleecem s grip sedem a vyvýšeným pasem, ty jsou fajn dejme tomu kolem 5 stupnů. Pokud je více zima, chce to pod ně podvlíkačky. Dále mám zkušenost s jezdeckou sukní sahající mírně pod kolena, toto je fajn v zimě na práci kolem koní, ale na ježdění se mi moc neosvědčilo při rychlejším tempu, i když to má poutka pro upevnění kolem stehem, při naklusání to odvlává od stehen. Tudíž na krokovky super, je mírně zateplená a nepromoková, ale na rychlejší tempo nic moc. To samé s jezdeckým kabátem, při rychlejších chodem prostě od noh vlaje. Mojí nejoblíběnejší kombinací na ted na vyjíždky jsou zateplené rajtky z Decathlonu, stojí do 500, jsou podšité fleecem, nemají tedy ani grip sed, nic, je pravda, že v samotném sedle by klouzaly, což mě nedělají na beránku, ale hlavně opravdu jsou fajn dlouhé kožené chapsy přes ně, do těch bych opravdu šla. Oni sami o sobě nehřejí, ale výborně izolují, tudíž pokud pod ně dáte něco teplého, o to teplo nepřijdete. Mírný dešt nebo sněžení také snesou. K nic nosím jezdecká perka zateplená pravým beranem. Jinak ještě poradím opravdu funkční triko, co dobře odvádí pot, to samé mikina i nejlépe i bunda. Výborné zkušenosti mám s věcmi od Horse Pilot, to oblečení je fakt super, na to nedám dopustit. Samo od sebe je drahé, já kupuji vždy starší kolekce se slevou. Jinak hodně záleží i na těch botech, moc se mi neosvědčil umělý beran, ale chce to fakt pravý, má uplně jiné vlastnosti. No a nejlepší věc jsou vyhřívané vložky do bot, mám z Lidlu za 699 tuším, dají se použít i na vysoké boty, nebo druhá varianta jednorázové vyhřívací vložky, když fakt hodně mrzne. Jak jsou nohy fakt v teple, je to hned znát.

29.11.2020 19:18
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Také mám zimní rajtky z Decathlonu. Ty nejlevnější, jen látka (zevnitř fleece). Jsou velmi příjemné, je v nich příjemně do -5°C. Míň jsme u nás letos ještě na ježdění neměli. Jezdím pouze venku, žádná hala. Jen bych poopravila názor někoho nahoře. Rozhodně v sedle nekloužou, i když nemají gripy, ani když nemám beránka.

Myslela bych si, že v kombinaci s termo legínami by snad mohly být dost teplé, i když máte chladovou alergii.

29.11.2020 19:40
canka

XXX.XXX.215.5

Děkuji všem moc za postřehy...takže sukni a kabát tedy rovnou vyřazuji,pokud se v rychlejším chodu nadzvedávají....

Chapsy jsem si objednala,uvidíme,co to udělá..opravdu mi jde primárně jen o zahřátí stehen..vše ostatní mám v teple...takže stejně kromě chapsů si přeci jen chci pořídit i ty kalhoty...nejvíc se tu shodujete na rajtkách s Decathlonu...můžu poprosit o odkaz??

29.11.2020 19:42
canka

XXX.XXX.215.5

stepak napsal(a):
mám tady zimní jezdecké kalhoty Loesdau. Mají celokožený sed, jinak vypadají jako lyžařské oteplovačky. Jsou naprosto super. Vypadají jako nové. Jen jsem z nich bohužel vytloustla - jsou velikost L a já mám XL. prodám je, ať někomu ještě slouží.

Dá se v nich normálně hýbat?Fungovat?Na ježdění nekloužou?Nohy jste měla tedy v teple?Cena,jakou si představujete?Klidně do SZ

29.11.2020 19:47
canka

XXX.XXX.215.5

Co se týče termoprádla či termopunčoch..vše odzkoušeno,opravdu..nosím vždy,když se teploty začnou blížit k nule...bohužel jak začnou jít teploty pod nulu,vracím se domů s úplně studenými stehny..a to jsem zkoušela několik druhů a značek...bez úspěchu..

29.11.2020 19:53
bongani

XXX.XXX.45.91

Daniela Lipová napsal(a):
Toto ty rajtky z Decathlonu: https://www.decathlon.cz/damske-rajtky-100-warm-vinove-id_8547862.html

Můžu se zeptat, jaký mají rajtky pas? Jestli vyšší nebo jsou to spíš bokovky? Mám problém, že ať si koupím jakékoli rajtky, končí mi někde uprostřed břicha a při ježdění mi táhne na záda.

29.11.2020 21:17
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

bongani napsal(a):
Můžu se zeptat, jaký mají rajtky pas? Jestli vyšší nebo jsou to spíš bokovky? Mám problém, že ať si koupím jakékoli rajtky, končí mi někde uprostřed břicha a při ježdění mi táhne na záda.

Řekla bych tak střední. Ale pokud si tričko zastračím za kalhoty, není problém.

29.11.2020 22:48
lenacia

XXX.XXX.173.31

bongani napsal(a):

na to vřele doporučuji bodíčko

29.11.2020 23:24
stepak

XXX.XXX.0.250

canka napsal(a):
Dá se v nich normálně hýbat?Fungovat?Na ježdění nekloužou?Nohy jste měla tedy v teple?Cena,jakou si představujete?Klidně do SZ

jj, jsou na pohyb asi právě jako oteplováky na lyže. nekloužou v sedle a teplo mi v nich bylo. akorát figuru teda nevykouzlej.... opravdu nelichotí postavě. cenu si představuju 1000 kč.

29.11.2020 23:28
etnies86

XXX.XXX.245.26

já tyhle :)
https://www.decathlon.cz/hrejive-rajtky-kipwarm-cerne-id_962135.html, mají vyšší zadní pas a jsou omyvatelné, což je praktické

30.11.2020 09:01

Včera jsem jela ve vánici, jezdím v legínách od vietnamců (takových těch jakoby pletených) a punčochách (takových těch jakoby pletených :-) Když foukalo, tak to samozřejmě profouklo. Měla jsem naštěstí svou oblíbenou nádražáckou bundu (oranžová s reflex prvky, vepředu mám vypáraný zip od spodu tak, aby vznikl rozparek), a cípy bundy mi leží přes stehna. Je to dobré, ale kolena pořád čouhají (i proto, že jsou pokrčená, a prostě ta bunda na ně nedolehne) - stehna jsem teda měla v teplíčku a chráněná, o tom žádná. Ale já zase trpívám občas na kolena (když jedu delší dobu v sedle nehybně. Když vysedávám nebo postávám ve třmenech v rychlém klusu a cvalu, tak bez problému). Mám normálně na stehna domádo návleky z larisy (obdélníkové kusy larisy chycené na pásek a jedním provázkem nad kolenem, druhým pod kolenem - aby obepínaly právě koleno). Moje domádo návleky na stehna se nezvedají při rychlejší jízdě (upravím si je vždy, aby je naopak protivítr připlácl ke stehnům), jenže když foukne zboku, tak mi pod ně podfoukne (asi by se dalo řešit rozšířením toho obdélníku, aby obepínal větší vnější plochu stehen). Ale jak to tady tak čtu, asi vytáhnu svoje staré kožené kalhoty na dřevárny a na delší štreky (včera 4 hodiny v sedle) si budu brát je Ty fakt neprofouknou, je to obdoba těch dlouhých chapsů. Jen jsou skutečně hodně široké, takže do nich schovám i holinky, případně pořádné oteplováky, kdybych chtěla, aby mi bylo v sedle fakt vedro. Mám to vyzkoušené, takže hlasuju v podstatě taky pro ty kožené chapsy, a možná u toho pořizování pouvažovat o tom, že pod ně budete cpát víc vrstev, tak třeba nějaké volnější? Nechám na zvážení :-)

30.11.2020 09:06

Ty návleky na stehna se asi deset let poté, co jsme je vymysleli, začaly vyrábět komerčně (samozřejmě daleko anatomičtější). Vypadají takto. Ale jsou nezateplené, fakt jen takové šlupičky. Já jsem si na své larisové návleky našila šusťák... Ty kožené dlouhé chapsy budou lepší :-)

30.11.2020 10:44

Chladovou alergii mám taky, jen mě nejvíc trápí už když jsou teploty nad nulou, ale je taková ta vlhká zima. Mně se osypou stehna, hřbety rukou, obličej a zadek - na kterém sedím. Za ty roky jsem bohužel nenašla NIC, co by tomu zabránilo. Nefungujou ani kvalitní lyžařské kalhoty (jako fakt ty oteplováky) a pod nima spodky. Tak nějak jsem se s tím smířila...

30.11.2020 11:28
bongani

XXX.XXX.45.91

Chladovou alergii mám taky, jen mě nejvíc trápí už když jsou teploty nad nulou, ale je taková ta vlhká zima. Mně se osypou stehna, hřbety rukou, obličej a zadek - na kterém sedím. Za ty roky jsem bohužel nenašla NIC, co by tomu zabránilo. Nefungujou ani kvalitní lyžařské kalhoty (jako fakt ty oteplováky) a pod nima spodky. Tak nějak jsem se s tím smířila...

Taky bych řekla, že se s tím nedá nic dělat. :-( Já to mám tedy jenom na stehnech, ale ať si vezmu jakékoli kalhoty (plus punčocháče pod ně), nefunguje to. Nejlíp se mi v běžném životě osvědčila kombinace sukně, kozačky po kolena a teplý kabát také po kolena, pod ten se zima nedostane. Ale u koní jsem zatím nic nevymyslela, prostě to vždycky nějak vydržím. Ale aspoň jsem nedávno zjistila, co mi funguje po příchodu do tepla. V Kauflandu jsem koupila konopnou mast (nebo on je to spíš gel), tím se namažu ihned po příchodu domů, pořádně promasíruju a pupínky se zmenší a přestane to svědit. Bez ní jsem se vždycky málem udrbala k smrti.

30.11.2020 11:39

bongani napsal(a):
Taky bych řekla, že se s tím nedá nic dělat. :-( Já to mám tedy jenom na stehnech, ale ať si vezmu jakékoli kalhoty (plus punčocháče pod ně), nefunguje to. Nejlíp se mi v běžném životě osvědčila kombinace sukně, kozačky po kolena a teplý kabát také po kolena, pod ten se zima nedostane. Ale u koní jsem zatím nic nevymyslela, prostě to vždycky nějak vydržím. Ale aspoň jsem nedávno zjistila, co mi funguje po příchodu do tepla. V Kauflandu jsem koupila konopnou mast (nebo on je to spíš gel), tím se namažu ihned po příchodu domů, pořádně promasíruju a pupínky se zmenší a přestane to svědit. Bez ní jsem se vždycky málem udrbala k smrti.

Dík za tip na mazání, zkusím.

Ono je to fakt na prdlačku, protože i když je člověku venku teplo, ta vyrážka se stejně udělá po příchodu do tepla. Jo a svědí to strašně.

30.11.2020 12:52
Annacecilie

XXX.XXX.253.89

Já řeším tento problém volnějšími rajtkami a pod ně dávám teroprádlo

30.11.2020 19:42
canka

XXX.XXX.215.5

Bongani,Efe: Úplně mi mluvíte z duše s tím svěděním Jak vlezu do tepla,hned si ty nohy začínám drbat..já teda také vždy mažu,ale heřmánkovou mastí,ta mi vždycky pomůže....jednou jsem zkoušela i hned vlézt do úplně horké vany,hned jak jsem přišla domů..to byla ta největší chyba Myslela jsem,že mi ty nohy umřou a osypalo se mi snad úplně všechno

30.11.2020 19:44
canka

XXX.XXX.215.5

etnies86 napsal(a):
https://www.horseandme.eu/zimni-navlek-na-rajtky-pfiff--black/?variantId=197265&gclid=Cj0KCQiAzZL-BRDnARIsAPCJs71_oKPtpcFNPKHbbkto9M7vBRfeVVo299NGFxazIw7px9P8tFTeCN4aAgCbEALw_wcB

mě se líbí tohle, ale ta cena

levnější varianta https://www.horseandme.eu/navlek-na-rajtky-qhp--cerny/

Taky jsem ten návlek našla a líbil se mi,ale když srovnám cenu tohohle a westernových chapsů,tak jsem si právě radši objednala ty chapsy..a uvidíme,co to udělá...

30.11.2020 20:03
Terven

XXX.XXX.110.191

Řekla bych, že mám přesně totéž, s oblečením na ven a jeho funkčností či nefunkčností to nesouvisí. Ani to není podmíněný tím, že by mi venku musela být zima.
V teple pak musím mazat veškerý kontaktní plochy něčím mastným, jinak se můžu udrbat, imrvére mám vedle postele vazelínu.
Nicméně, co se týče toho chladu venku, tohle jsi nezkoušela?

30.11.2020 20:15
Dotaz

XXX.XXX.235.225

K tomu tričku, co leze nahoru - dobrý jsou cyklistický trika, ty s tím počítají a mají zadní díl vždycky delší. :)

EDIT: Jen otázka na "postižené". Pomáhají na to antihistaminika (léky na alergii)?

30.11.2020 21:14
bongani

XXX.XXX.45.91

Dotaz napsal(a):
K tomu tričku, co leze nahoru - dobrý jsou cyklistický trika, ty s tím počítají a mají zadní díl vždycky delší. :)

EDIT: Jen otázka na "postižené". Pomáhají na to antihistaminika (léky na alergii)?

Nepomáhá na to nic. Beru antihistaminika pravidelně (alergie např. na seno, prach), ale pupínky při chladu mám i tak.

30.11.2020 22:21

canka napsal(a):
Co se týče termoprádla či termopunčoch..vše odzkoušeno,opravdu..nosím vždy,když se teploty začnou blížit k nule...bohužel jak začnou jít teploty pod nulu,vracím se domů s úplně studenými stehny..a to jsem zkoušela několik druhů a značek...bez úspěchu..

Zkoušela jste podvlíkačky-spodky pro myslivce nebo rybáře? na stehnech a hýždích mají vyteplení ...cena není příjemná, ale bude Ježíšek
https://www.zedfish.cz/termopradlo/hrejive-spodky-termovel/?variantId=9863&gclid=EAIaIQobChMIjOr_gZmr7QIVj7LVCh3iVA4tEAQYAyABEgKi0vD_BwE

1.12.2020 07:29

Holky, teď jak o tom mluvíte.... trkla mě hlavně ta horká vana... A né že bych si podle literatury nějak na sobě diagnostikovala normálně nemoce… Ale tyjo, já mám tuhle vyrážku občas asi taky! Sice to už musí bejt mráz jako hovado, ale jak tak pátrám ve vzpomínkách... A hlavně si pamatuji tu horkou sprchu a okamžité zarudnutí stehen a vyskákání kopřivky. Považovala jsem to za reakci kůže na vysušení nebo prostě husí kůži, nevěnovala jsem tomu pozornost. A nijak extra to nesvědilo. Zaplaťbůh. No snad se to nebude s věkem zhoršovat Jenže jak řečeno, jezdím v teplácích s punčochama, a to zřejmě už v dnešní době není normální Tak s tím něco udělám.....

Akorát tedy dotaz - zhoršují se vám tyhle projevy s věkem? Děkuji!

1.12.2020 09:55

Terven napsal(a):
Řekla bych, že mám přesně totéž, s oblečením na ven a jeho funkčností či nefunkčností to nesouvisí. Ani to není podmíněný tím, že by mi venku musela být zima.
V teple pak musím mazat veškerý kontaktní plochy něčím mastným, jinak se můžu udrbat, imrvére mám vedle postele vazelínu.
Nicméně, co se týče toho chladu venku, tohle jsi nezkoušela?

Nezkoušela, ale pochybuju, že by fungovaly. Je to totiž přesně, jak píšeš - nezáleží na tom, zda je ti venku zima anebo jsi krásně v teplíčku, ta vyrážka naskočí i tak.
Jinak já mám BoT vnitřní rukavice, nosím je do kožených vrchních rukavic a ruce se mi osypou stejně. Prostě to s tepelným komfortem nijak nesouvisí.

1.12.2020 09:56

Buggyra: ano, věkem se zhoršují. U mě tento problém (a i další) nastoupily po třicítce a teď, když se blížím k další dekádě, se každoročně už jen zhoršují. Je na co se těšit

1.12.2020 10:35
Terven

XXX.XXX.103.178

Nezkoušela, ale pochybuju, že by fungovaly. Je to totiž přesně, jak píšeš - nezáleží na tom, zda je ti venku zima anebo jsi krásně v teplíčku, ta vyrážka naskočí i tak.
Jinak já mám BoT vnitřní rukavice, nosím je do kožených vrchních rukavic a ruce se mi osypou stejně. Prostě to s tepelným komfortem nijak nesouvisí.

Diky, jasny, svedeni s oblecenim nesouvisi... zajimalo me ciste, jestli nemas zkusenost s BOT oblecenim pro lidi, jestli je venku clovek tepelne OK 🙂

1.12.2020 10:56
bassrock

XXX.XXX.251.2

Terven napsal(a):
Diky, jasny, svedeni s oblecenim nesouvisi... zajimalo me ciste, jestli nemas zkusenost s BOT oblecenim pro lidi, jestli je venku clovek tepelne OK 🙂

Kamarádka si koupila ty jégry BOT a je jí v nich zima
Já mám obyčejné z Decathlonu a je mi teplo. Ony ty BOT jsou takové tenké, spíš na použití na kolo, běžky ... prostě kde se člověk více hýbá a sám vytváří teplo. Pokud je měla na pomalejší vyjížďce v teplotě minus 1-2 (teď o víkendu) pěkně zmrzla.
Jinak mám návlek na loket BOT a ten límec na krk a ty jsou fajn, ale oproti těm spodkům jsou opravdu silnější materiál.
Když jsem viděla ty spodky v krámě, tak jsem už od pohledu říkala, že v nich bude zima, pokud se nebudeš hýbat a ukázalo se, že mám dobrý odhad

1.12.2020 11:47

bassrock napsal(a):
Já mám obyčejné z Decathlonu a je mi teplo. Ony ty BOT jsou takové tenké, spíš na použití na kolo, běžky ... prostě kde se člověk více hýbá a sám vytváří teplo. Pokud je měla na pomalejší vyjížďce v teplotě minus 1-2 (teď o víkendu) pěkně zmrzla.
Jinak mám návlek na loket BOT a ten límec na krk a ty jsou fajn, ale oproti těm spodkům jsou opravdu silnější materiál.
Když jsem viděla ty spodky v krámě, tak jsem už od pohledu říkala, že v nich bude zima, pokud se nebudeš hýbat a ukázalo se, že mám dobrý odhad

Stejná zkušenost s těma rukavicema. Ale ona je to podstata těch výrobků - samy teplo neprodukují, pouze odrážejí teplo z těla. Takže když nemám prokrvené prsty na rukou, tak jaksi nemají co vracet - jak logické

1.12.2020 19:06
canka

XXX.XXX.215.5

Já třeba zase sama za sebe musím říct,že mě se to věkem nezhoršuje..mám to stále na stejné úrovni..nezhoršuje se to..
Ale myslím si,že už asi nepomůže nic..ale když to půjde alespoň částečně nějak ,,zachránit,, budu jedině ráda..ještě jsem dostala tip na nějaké legíny,které mají vnitřek z ovčí vlny,ale prý se to dělá jen nějak na zakázku a jsou opravdu drahé..zvláštní,protože pokud vím,cena výkupu ovčí vlny je opravdu směšná...

1.12.2020 19:12
Terven

XXX.XXX.110.191

bassrock napsal(a):

Jo, jo, díky...já to neposoudím, jégry nenosím nebo úplně výjimečně, mně by asi cokoli pod svrchní kalhoty přišlo až až
Dcera je zmrzlejší a slyšela jsem od zmrzlíků na BOT dobrý reference - je fakt, že nevím, zda šlo zrovna o jégry.

1.12.2020 19:21
eenika

XXX.XXX.68.102

stepak napsal(a):

Muzu se zeptat, kde jste je prosim koupila? Neco takoveho uz delsi dobu shanim (ve velikosti S), ale jeste jsem na ne nenarazila....

1.12.2020 19:26
kallisto

XXX.XXX.134.12

eenika napsal(a):
Muzu se zeptat, kde jste je prosim koupila? Neco takoveho uz delsi dobu shanim (ve velikosti S), ale jeste jsem na ne nenarazila....

https://www.jazdectvo.eu/Jazdecke-termo-nohavice-EDMONTON-dopredaj-d1676.htm

1.12.2020 19:53
canka

XXX.XXX.215.5

Zkoušela jste podvlíkačky-spodky pro myslivce nebo rybáře? na stehnech a hýždích mají vyteplení ...cena není příjemná, ale bude Ježíšek
https://www.zedfish.cz/termopradlo/hrejive-spodky-termovel/?variantId=9863&gclid=EAIaIQobChMIjOr_gZmr7QIVj7LVCh3iVA4tEAQYAyABEgKi0vD_BwE

Verun děkuji vám za tip,už jsem Ježíškovi napsala do seznamu

1.12.2020 20:29

Terven napsal(a):
Jo, jo, díky...já to neposoudím, jégry nenosím nebo úplně výjimečně, mně by asi cokoli pod svrchní kalhoty přišlo až až
Dcera je zmrzlejší a slyšela jsem od zmrzlíků na BOT dobrý reference - je fakt, že nevím, zda šlo zrovna o jégry.

Hele jestli ta chladová vyrážka není z toho, že vám pod kalhotama stojí chlupy ziimou-husina a kalhotama si je dráždíte.....
Kdysi moje mamka také měla něco podobného, svědilo to ...došlsa k lékaři a dostala na to mastičku- voněla jako ondřejovka a přestala v zimě jezdit na kole.....

1.12.2020 20:36
Terven

XXX.XXX.110.191

Hele jestli ta chladová vyrážka není z toho, že vám pod kalhotama stojí chlupy ziimou-husina a kalhotama si je dráždíte.....
Kdysi moje mamka také měla něco podobného, svědilo to ...došlsa k lékaři a dostala na to mastičku- voněla jako ondřejovka a přestala v zimě jezdit na kole.....

To asi ne, mně venku zima na nohy nebejvá, tudíž chlupy nestojí já nejsem moc velkej zmrzlík.
Ale prostě - v ročních obdobích, kdy je velkej rozdíl mezi teplotou venku a vevnitř, se vevnitř drbu. Drbu se pouze na kontaktních plochách - tj. když si třeba lehnu na pravej bok, tak si musím pravou stranu zmatlat vazelínou, aby mi z toho nehráblo

2.12.2020 07:53

Canka: Co s týče té ovčí vlny - ona to bude asi merino. Jednak spešl ovce, za druhé spešl zpracování, a pokud je z Australie, tak ještě spešl doprava. Proto ty částky.

2.12.2020 18:02
canka

XXX.XXX.215.5

Buggyra: Možná to bude tím,ale cena se prý pohybuje okolo 2500 kč

Každopádně westernové chapsy jsou objednané,dále mám objednané tyto kalhoty z Decathlonu:
https://www.decathlon.cz/hrejive-rajtky-kipwarm-cerne-id_962135.html

A dále jsem si Ježíškovi napsala o tyto spodky,co mi doporučila Verun:

A to by sakra bylo,aby nebylo. Když to všechno zkombinuji Budu asi vypadat jak sněhulák,ale nevadí

2.12.2020 18:29

Já na ty spodky šahala, fakt je to huňatý, mají k tomu i takto vytuněný vršek....ale doufám že jste to objednala z jiných , levnějších, stránek...

15.2.2021 17:18
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Vyskočilo na mne tohle. Třeba to někomu, i jako nápad na samodomo, pomůže.

16.2.2021 08:05

Za tři litry? No ufff.. A proč sakra dneska všude cpou ty příšerný silikonový gripy? Sehnat rajtky bez nich je teda fakt zázrak...

Přidejte reakci

Přidat smajlík