MinVit Reformin PUR Natur. Je kvalitní?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2020 08:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Krmím oves, ječmen a na ochucení trochu mysli. Plus vyvazovače mykotoxinů a řepkový olej.
Je tento MinVit vhodný?
Pro kobylu 25 roků, málo práce, velký výběh, režim 24/7. Zadekovaná. Teď v dobré výživové kondici. Foceno z jiného koně, tak má kratší nohy.
https://www.nenazranyponik.cz/9n4ckl43/Reformin-PUR-Natur-10-kg-kbelik-d963.htm?fbclid=IwAR1TMu7pKjH20xeMCX8G9PKA7-oPZ4mfm9SEjgBjtBaofDl1EOq06TkRoeQ

3.12.2020 08:35
liva

XXX.XXX.227.29

Reforminu jsem zkrmila 50kg.
Koně byli v dobré výživové kondici, bez zdravotních potíží. Při krmení jsem neviděla zlepšení ani zhoršení.
V 25letech se začal starší valach vizuálně horšit.
Na radu MVDr jsem přešla na vitamíny Perfect Equi.
Po krátké době byla vidět obrovská změna.
Staříkovi bude na jaře 27.
Už vůbec nepracuje, ale stále si perfektně drží osvaleni horní linie, má kvalitni rohovinu...

3.12.2020 09:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

liva napsal(a):
Koně byli v dobré výživové kondici, bez zdravotních potíží. Při krmení jsem neviděla zlepšení ani zhoršení.
Už vůbec nepracuje, ale stále si perfektně drží osvaleni horní linie, má kvalitni rohovinu...

.

3.12.2020 11:31
canka

XXX.XXX.249.200

liva napsal(a):

Také moc děkuji za tip,už jsem si objednala 3 kg balení na zkoušku Měla jsem Minvin od Dromy a bohužel jsem nezaregistrovala žádnou ,,změnu,,. Tady uvádí,že změna je po cca 1,5 - 2 měsících znát...tak snad..

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.12.2020 12:38

O Perfect Equi také už delší dobu vážně uvažuji. Spousta lidí na Výživa a krmení koní ho vynáší do oblak. Měla jsem teď pro našeho netlusťocha nějaký tuším MegaBase a žádný efekt to nemělo, tak až dobere Alavis, můžu ho zkusit nacpat zase tímhle, výhoda je, že to bude mít přímo v únoru, březnu, tak krásně uvidím, co to (ne)udělá.

3.12.2020 12:51
Arbora

XXX.XXX.233.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
O Perfect Equi také už delší dobu vážně uvažuji. Spousta lidí na Výživa a krmení koní ho vynáší do oblak. Měla jsem teď pro našeho netlusťocha nějaký tuším MegaBase a žádný efekt to nemělo, tak až dobere Alavis, můžu ho zkusit nacpat zase tímhle, výhoda je, že to bude mít přímo v únoru, březnu, tak krásně uvidím, co to (ne)udělá.

Tým by som sa ozaj neriadila, druhý najobľúbenejší produkt sú tam granule ADW a to žiadny zázrak nie je. 🙈

3.12.2020 13:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arbora napsal(a):
Tým by som sa ozaj neriadila, druhý najobľúbenejší produkt sú tam granule ADW a to žiadny zázrak nie je. 🙈

Hm, a jsem zase na začátku. Co dáváte vy?

3.12.2020 13:09

Arbora napsal(a):

Však to jen otestuju. O nic nejde. Kůň zatím vypadá pořád stejně ať se mu dává, co dává (či spíš nedává), takže to nějak neprožívám :-)

3.12.2020 13:32
Arbora

XXX.XXX.233.168

sisi58 napsal(a):

Tak som to vôbec nemyslela, veď vyskúšajte a uvidíte. Ja mám ľahko živiteľného koňa, ktorý je invalidný dôchodca, takže či je vitmin fajn, alebo nie, vôbec na koni nepoznám. Stále vyzerá dobre, občas viac obézne, občas menej, ale to s vitminom nesúvisí. A priznám sa, že teraz ani neviem, čo kôň dostáva, asi tiež reformin.

3.12.2020 13:36

Nehledě na to, že každému koni navíc může vyhovovat něco jiného :-)

3.12.2020 13:41
liva

XXX.XXX.227.29

sisi58 napsal(a):

Já jsem ohledně krmiva velmi konzervativni. Zásadně neopouštím to, co se osvědčilo.
Höveler jako značku mám ráda. Můj mladší kůň žere Pur.Sport a neměnila bych.
Stařík žere, mimo kašových komponentů, St. Hippolyt a taky bych neměnila.
A tak to mám i s Perfect Equi.
Byla jsem tak spokojena, že jsem při druhé objednávce objednala rovnou celý pytel.
Každý doporučuje to co se mu osvědčilo, někdo ADW, někdo Spillers, někdo směsi od Koňské bylinky.....
Co človek to názor, co vyhovuje jednomu koni, nemusí vyhovovat jinému.☺

3.12.2020 13:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Abych ozřejmila, proč najednou něco hledám.
Koupila jsem v září pro kobylu Dromy DHA 4 HORSES . Složení přímo pro ni, řešení všech jejích problémů nebo tedy alespoň podpora organizmu v jejím boji s problémy, jež ji sužují. Kůra na měsíc.
Žrala to měsíce tři. Zařekla jsem se, že to do ní prostě dostanu. A taky dostala. Taky se mi zdálo, že jí to pomáhá.
Ale na další boj s ní, prostě nemám nervy. Ten přípravek totiž smrdí po rybině, takže místo polévkové lžíce, dostávala stěží čajovou.
Podotýkám, že z celého ranče to žrala ochotně jen jedna kobyla. Ohrnovaly nad tím pysky všichni koně, co jsem jim to zkusila dát.
Doufala jsem, že někdo přijde se stejně schopným přípravkem, třeba s mátovou příchutí.

3.12.2020 13:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

liva napsal(a):
Já jsem ohledně krmiva velmi konzervativni. Zásadně neopouštím to, co se osvědčilo.
Höveler jako značku mám ráda. Můj mladší kůň žere Pur.Sport a neměnila bych.
Stařík žere, mimo kašových komponentů, St. Hippolyt a taky bych neměnila.
A tak to mám i s Perfect Equi.
Byla jsem tak spokojena, že jsem při druhé objednávce objednala rovnou celý pytel.
Každý doporučuje to co se mu osvědčilo, někdo ADW, někdo Spillers, někdo směsi od Koňské bylinky.....
Co človek to názor, co vyhovuje jednomu koni, nemusí vyhovovat jinému.☺

Je mi známo, že co kůň, to jiné požadavky.
Spíš mi jde o vyvážené složení vitamínů a minerálů pro starší koně, kteří dostavají statková krmiva a bohužel nepříliš kvalitní seno.
Přípravky pro dušnost, nebo lněné semínko, či kůra ostropestřce se nepočítá.

3.12.2020 14:01
liva

XXX.XXX.227.29

Já jsem Perfect Equi začala krmit na doporučení MVDr Thurnvaldové.
Vyzkoušela ho u svého koňského seniora a osvědčilo se.
Vzhledem k tomu, že cokoliv mi tahle ženská poradí funguje, šla jsem do toho.😀

3.12.2020 16:31
Pipilota

XXX.XXX.46.93

sisi58 napsal(a):
Je mi známo, že co kůň, to jiné požadavky.
Spíš mi jde o vyvážené složení vitamínů a minerálů pro starší koně, kteří dostavají statková krmiva a bohužel nepříliš kvalitní seno.
Přípravky pro dušnost, nebo lněné semínko, či kůra ostropestřce se nepočítá.

Hodně se mi osvědčil vit.C. Prostě dávám na střídačku vitmin (jako balancer, nebo Dromi). A když se něco vyvrbí rázně ještě přidám C - nadbytek se vyčůrá a s hojením a obranyschopností vážně pomáhá. Není to ale na podávání celou zimu ve vysokých dávkách. Zase ale je dobré vzít v potaz že nízká kvalita sena = málo uchovaného vit.C. A taky starší koně mívají sníženou schopnost ho využívat.
Zkusila bych...je tam výborný poměr cena/výkon... Třeba zrovna na tohle kobyla příznivě zareaguje.

3.12.2020 19:23
evcusik

XXX.XXX.145.236

Složením (a hlavně využitelností - cheláty) se mi líbí Vit/Min Od Dromy. Vybíravá arabka to žere (jen se musí najet pozvolně). Oproti mainstreamu jsou přidané aminokyseliny a selen.

A taky v kúrách hážu vit C - imunita, obranyschopnost. (a taky si to odebírám domů :D - bolí mě tělo, lupnu si čajovou lžičku a druhý den jsem jak jura)

3.12.2020 20:08
deauville

XXX.XXX.46.69

liva napsal(a):
Já jsem Perfect Equi začala krmit na doporučení MVDr Thurnvaldové.
Vyzkoušela ho u svého koňského seniora a osvědčilo se.
Vzhledem k tomu, že cokoliv mi tahle ženská poradí funguje, šla jsem do toho.😀

Teda vůbec nic proti MVDr. Thurnvaldové - ale též na její doporučení jsem začala krmit Perfect Equi, ale kůň mi na to hodil bobek, že to rozhodně jíst nebude - a že jsem za dva měsíce vyzkoušela různá krmiva, do kterých to míchám - samotný oves a asi pět druhů komerčních krmiv.

Taktéž nic proti Perfect Equi, složení asi OK, MVDr. Thurnvaldovou respektuji, ale tenhle přípravek poměrně dost voní/páchne (subjektivní záležitost:), takže pro koně citlivé na chuť/aroma krmné dávky tento přípravek teda fakt nedoporučuji. Ten můj hajzlik důchodce zkonzumuje maximálně čtvrtinu předepsané dávky denně, a to ho fakt musím hodně přemlouvat a uplácet...

3.12.2020 20:41
liva

XXX.XXX.227.29

deauville napsal(a):
Teda vůbec nic proti MVDr. Thurnvaldové - ale též na její doporučení jsem začala krmit Perfect Equi, ale kůň mi na to hodil bobek, že to rozhodně jíst nebude - a že jsem za dva měsíce vyzkoušela různá krmiva, do kterých to míchám - samotný oves a asi pět druhů komerčních krmiv.

Taktéž nic proti Perfect Equi, složení asi OK, MVDr. Thurnvaldovou respektuji, ale tenhle přípravek poměrně dost voní/páchne (subjektivní záležitost:), takže pro koně citlivé na chuť/aroma krmné dávky tento přípravek teda fakt nedoporučuji. Ten můj hajzlik důchodce zkonzumuje maximálně čtvrtinu předepsané dávky denně, a to ho fakt musím hodně přemlouvat a uplácet...

To je ta koňská individualita.
Můj mladší ho taky nežere. VitMin od Dromy nežral ani jeden.
Stařík Perfect žere, ale zase nežere pivovarské kvasnice.
Mladý nežere řepu, stařík ji má radši než mrkev.
A mužů pokračovat.....
Podtrženo, sečteno, staříkovi vyhovuje Perfect Equi více než Höveler Reformin.😀

4.12.2020 07:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

liva napsal(a):
To je ta koňská individualita.
Můj mladší ho taky nežere. VitMin od Dromy nežral ani jeden.
Stařík Perfect žere, ale zase nežere pivovarské kvasnice.
Mladý nežere řepu, stařík ji má radši než mrkev.
A mužů pokračovat.....
Podtrženo, sečteno, staříkovi vyhovuje Perfect Equi více než Höveler Reformin.😀

Tak jsem si myslela, že jediný zpovykaný kůň, je moje kobyla a koukám, že to není taková hrůza.

4.12.2020 11:31
canka

XXX.XXX.249.200

Tak teď mě s tím trochu děsíte Doufám,že to ty moje dvě fúrie budou žrát,protože nejsou moc ,,vitamínový,,...Dromy jsem do nich dostala tak,že míchám s vlažným průduškovým čajem...no uvidíme,jak jim to pojede,už mi psali,že je odesláno

4.12.2020 12:11
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jo vit C je přijímán bez potíží :,-)

4.12.2020 22:58
canka

XXX.XXX.215.5

Já samotné Céčko nedávám,ale v zimě dostávají sušené šípky..vždycky na podzim sbírám(mám jich za pozemkem fakt hodně),rozkrojím,vydloubnu vnitřek a suším na střeše přístřešku..dávám po malých kouskách a většinou to vydrží skoro až do jara...ale je s tím neskutečný piplání

Každopádně dodělávám teď tu Dromy a když jsem jim připravovala kyblíky s večeří,tak se mi přichomejtla koza k tomu skoro prázdnýmu kyblíku s tou minerálkou..na dně uviděla odměrku a asi to vypadalo jedle,protože tam zabořila nos a do odměrky se zakousla...okamžitě začala prskat,čumák vytáhla bílý jako nějaká feťačka šňupačka a utíkala od toho kyblíku,co jí nohy stačili

Přidejte reakci

Přidat smajlík