Kentaur s dobrou kostrou je dobrá volba... všem co si vybrat to vám nikdo neřekne. Jednomu vyhovuje Charon, jinému seneca, třetí bude stát za Jupiterem.
Máte dlouhé holeně či krátké, vyhovuje vám hlubší či mělčí posedlí? Máte ráda malé či výrazné opěrky, máte raději delší či krtší třmeny.... to prostě nikdo neřekne to musíte zjistit vy.
Antisgarcia
napsal(a):
Tak tohle je hodně špatný dotaz. Lidi vám tu můžou vyhodit x možnosti sedel a vy si jej pořídíte a pak přijdete na to že se v něm nemůžete poskládat a nevyhovuje vám. Nejlepší je zkusit si od kamarádek/ známých a podle toho vybírat. 🙃
Já chtěla spíše tipy, a na co je dané sedlo dobré. Prostě osobní zkušenosti s daným sedlem 😇. Osobně se mi líbí sedlo naxos, a jednou jsem v něm i jela. Ale nevím jaké je to sedlo když v něm jezdíte pravidelně, jestli je vhodné i na přiježďování nebo jen na skákání a tak
Ja mám osobne Kentaur Naxos, tento typ sediel necháva priestor pre nohu, takže s ňou môžete hýbať ako chcete, ale je lepšie pre jazdcov, ktorí vedia držať nohu na mieste a nepotrebujú na to opierky. Sedlo je veľmi kontaktné a dobre sa v ňom jazdí, ale s Kentaurami je ten problém, že zaspali dobu a také veci ako priestor pre lopatky nepoznajú. Je u nich veľmi dôležité nechať si sedlo napasovať sedlarom aby koňovi vyhovovalo. Ďalší problém s Kentaurami je ten, že sa v nich často šmíka a hlavne keď už nejaký ten rôčik majú. Týmto nechcem povedať, že sedlá Kentaur sú zlé, len ich treba dobre napasovať koňovi a jazdcovi. Ak by ste mali ešte nejaké otázky, tak sa pýtajte : )