Zdravím všechny. Na léto 2021 (pokud to bude možné) bych hledala jako jednu z možností brigádu u koní.
Je mi 15 let a jsem z Blížkovic u Znojma. Nejlepší by bylo, kdyby byla brigáda v okolí. Jsem schopná dojet ke Znojmu a i na druhou stranu, směr Moravské Budějovice.
Jsem spolehlivý člověk, co se práce týče.
Co bych si přála za práci, pokud s ní budete spokojeni? Byla bych ráda za menší finanční částku a jednou za čas se svézt na koni. Nejsem úplný profík, ale ani ne začátečník. Ráda jezdím s koňmi do terénu, pracuji ze země a i trénuji na jízdárně. U koní už se nějaký ten pátek pohybuji. Snažím se s koňmi pracovat zejména ze země a ke každému mít individuální přístup.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Leontýna Stehlíková
napsal(a):
Zdravím všechny. Na léto 2021 (pokud to bude možné) bych hledala jako jednu z možností brigádu u koní.
Je mi 15 let a jsem z Blížkovic u Znojma. Nejlepší by bylo, kdyby byla brigáda v okolí. Jsem schopná dojet ke Znojmu a i na druhou stranu, směr Moravské Budějovice.
Co bych si přála za práci, pokud s ní budete spokojeni? Byla bych ráda za menší finanční částku a jednou za čas se svézt na koni. Nejsem úplný profík, ale ani ne začátečník. Ráda jezdím s koňmi do terénu, pracuji ze země a i trénuji na jízdárně. U koní už se nějaký ten pátek pohybuji. Snažím se s koňmi pracovat zejména ze země a ke každému mít individuální přístup.
Třeba najdete, ale... znám to z druhé strany, když náš oddíl hledal brigádníky. Neplnoletí zájemci byli hned slušně odmítnuti, protože by potřebovali plnoletý dozor, který by to nedělal zadarmo. Neboli pro nás nevýhodné.

Leontýna Stehlíková
napsal(a):
Popisuješ, co bys ráda za tu práci "dostala" (ježdění, práce s koňmi...), ale zapomněla jsi napsat, jakou práci umíš a jsi ochotna a schopna dělat...
Leontýna Stehlíková
napsal(a):
Doplňuji že kydám (místuji), nastelu, zakrmím podle majitelů koně. V naší stáji kydám každý den, vymetu boxy, nastelu, dám seno i ječmennou slámu a oves. Jsem ochotná udělat všechnu tuto práci a i jinou, kterou budete chtít... ráda se přiučím novým věcem. Možná si teď říkáte, proč hledám brigádu, když ke koním chodím. Ano, chodím k našim koním a touhle formou bych si chtěla i přivydělat nějakou tu korunu.
Chápu, že u velkých zvířat mohou pracovat pouze plnoletí. Možná jsem to napsala méně pochopitelnou formou, než to myslím já. Brigádu jsem myslela jakožto výpomoc někomu s větším počtem koní. Lidé, co mají více koní třeba tolik nestíhají a nějaká ta pomocná ruka by se jim hodila. Uvidíme, třeba se na ně štěstí usměje a nebo ne.

Zkuste spíš pouvažovat o výpomoci na nějakých táborech s tím, že budete dělat pomocnou sílu třeba v kuchyni nebo pomocníka při vodění koní či jejich přípravě, a za to budete mít pobyt zadarmo. Vím, že takové možnosti existují, na léto by to mohla být i dobrá zkušenost. Podobné dotazy lze dohledat v diskusích a jednotlivé provozovatele táborů kontaktovat. Ale samozřejmě byla by velká náhoda, kdybyste našla něco v místě bydliště.
On je trochu problém s letní brigádou u koní, a to ten, že v létě jsou obvykle lidi nejmíň potřeba. Koně tráví více času venku, je méně hnoje i práce u koní, naopak děti mají prázdniny, tj jezdců a pomocníků je obvykle víc, než koní, a další nezletilou se nikomu platit chtít nebude.
Naopak teď v zimě a na podzim je ve stájích jak vymeteno - nadšení prázdninoví jezdci mizí jak pára nad hrncem s výmluvami o nedostatku času a přebytku školních povinností, koně chtě nechtě tráví více času na boxech a je tak víc práce. To je ideální čas, kdy by kdekdo byl ochoten za výpomoc i nějakou tu korunu dát a ježdění je taky víc než dost.
No a nebo v létě brigáda u nějakého pořadatele táborů - tam to ale nebývá tak horké s ježděním a tou prací u koní, spíše to bude nějaká ta výpomoc s úklidem, táborovou kuchyní a programem.
Děkuji moc za tip. Je pravda, že školních povinností je dost. On-line výuka tomu nijak moc nepomáhá... ale za tip na tábory moc děkuji. Dostala jsem místo praktikanta na táboře, co se koní netýká, ale můžu se zkusit poptat na koňských táborech. Nicméně jak jsem psala, bylo by lepší, kdyby to bylo v okolí mého bydliště a to by musela být opravdu veliká náhoda.