Komplikace při porodu - jak jsou časté?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mmm.mmm.123

10.12.2020 23:02
mmm.mmm.123

XXX.XXX.174.41

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, zda jsou komplikace při porodu klisen časté? Docela mě zajímá toto téma.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2020 00:19

je na to určitě celá kniha,,,když zapátráte, nějakou určitě najdete.

11.12.2020 06:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.28.12

mmm.mmm.123 napsal(a):
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, zda jsou komplikace při porodu klisen časté? Docela mě zajímá toto téma.

Záleží na mnoha faktorech včetně managementu kobyly i odbornosti porodníka (ten toho dokáže dost zachránit pokud umí).
Další věcí je, že mnoho hříbat pak nepřežije laickou poporodní péči.

11.12.2020 07:03
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Záleží na mnoha faktorech včetně managementu kobyly i odbornosti porodníka (ten toho dokáže dost zachránit pokud umí).
Další věcí je, že mnoho hříbat pak nepřežije laickou poporodní péči.

Ani laická " pomoc " při porodu není žádné terno.....

11.12.2020 08:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.8.146

MajkaP napsal(a):
Ani laická " pomoc " při porodu není žádné terno.....

Laik to většinou buď prošvihne, protože kobylu furt proudí tím že ji už dlouho dopředu hlídá, a ona si počká, až na chvilku vypadne, nebo usne, a ohřebí se v poločase, aniž by jí někdo "pomáhal" 🤭

11.12.2020 08:29
MajkaP

XXX.XXX.21.249

Laik to většinou buď prošvihne, protože kobylu furt proudí tím že ji už dlouho dopředu hlídá, a ona si počká, až na chvilku vypadne, nebo usne, a ohřebí se v poločase, aniž by jí někdo "pomáhal" 🤭

To jsou ty stastnejsí pripady. Pak jsou bohuzel trotlové, co to stihnou a hned jak uvidí kopýtko, tak musí hříbě z kobyly tahat, ptotože to viděli v TV...

11.12.2020 08:31

MajkaP napsal(a):
To jsou ty stastnejsí pripady. Pak jsou bohuzel trotlové, co to stihnou a hned jak uvidí kopýtko, tak musí hříbě z kobyly tahat, ptotože to viděli v TV...

to snad ne

11.12.2020 08:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

MajkaP napsal(a):

Tak ono i to lze, a u zadní polohy plodu to je docela na místě, protože v době přerušení pupeční šňůry má hříbě hlavu ve vodě, ale musí se vědět KDE ty nohy chytnout, a KDY a jak tahat.

11.12.2020 09:19
lenacia

XXX.XXX.173.31

takhle... teoreticky vzato to tak časté není, ale je o tom nejvíce slyšet, když se to stane je velkej problém a zákon schválnosti říká, že když se to může podělat podělá se to zrovna vám.

11.12.2020 12:40

mmm.mmm.123 napsal(a):

Nejsou. Ale když už se objeví, je to velký problém a pomoc musí být rychlá.

11.12.2020 13:47

Tak ono i to lze, a u zadní polohy plodu to je docela na místě, protože v době přerušení pupeční šňůry má hříbě hlavu ve vodě, ale musí se vědět KDE ty nohy chytnout, a KDY a jak tahat.

A pozná se to podle kopýtek....jsou otočená nahoru....

11.12.2020 14:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A pozná se to podle kopýtek....jsou otočená nahoru....

Ano ano😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík