Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Farkos

12.12.2020 21:53
Farkos

XXX.XXX.34.200

Dobrý večer,
může mi prosím někdo vysvětlit obsah minerálů u těchto musli? Rozhodla jsem se na ně přejít a ráda bych si vypočítala KD, abych měla jistotu, že koni nic nechybí. Najela jsem proto na tyto stránky a zjistila nutriční hodnoty jednotlivých minerálů.

https://www.novaequi.cz/katalog-produktu/produkt/novaequi-muscle

Dokud jde o procenta, tak to chápu, nemám problém s výpočtem. Ale co u těch dalších minerálů? Běžně se udává množství na 1kg, ale to by bylo absolutně titěrné množství, na 100g to ale u některých prvků taky neodpovídá.
Asi jsem holt opravdu blondýna, může mi to prosím někdo objasnit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2020 19:03

Myslím že zbytečně KD hrotíte(sobě jí taky spočiítáte? myslím, že by jsme se divili , kolik čeho obecně lidem chybí a nehrotí se to, ba se o tom ani neví) .....minerály a vitamíny se stejně vstřebávají různě -je to moc proměnných, k tomu roznozbor sena, slámy, vody....teď dáte jiný měsíc jinou várku sena a máte něco úplně jiného....pokud je seno horší a lepší...
Řiďte se jak koník vypadá, jaký má temperament, a kupte koníkovi minerálku-balancer a bude vystaráno, pokud budete mít stále obavy, udělejte odběr krve.

14.12.2020 12:14

To budou skutečně všechno údaje vztažené na 1 kg krmiva.
Ty obsahy mohou krásně odpovídat skutečně pouze oholené hmotnosti dotyčných iontů, nikoli celých sloučenin, ve kterých jsou zastoupené. Těžko říct, jak to výrobce nechával analyzovat a dále počítal, to by bylo asi na dotaz na něj.

A zbytek souhlas s tím, co píše verun. Spíš než absolutní zastoupení prvků, bych řešila, v jaké formě a jakých poměrech jsou zastoupené. Pokud výrobce krmivo nedeklaruje jako kompletní, případně pokud nebudete krmit doporučenou denní dávku, vyřešíte, jak zmíněno, doplňkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík