Jetotak

XXX.XXX.9.13
Ahojte,
chtěla jsem se jen zeptat jak se starat o HODNĚ hustý ocas u koníka. Můj koňouš má hodně hustý ocas, ale mám problém s rozčesáním a taky ho má dost potrhaný a zničený.
Nemáte nejake zkušenosti? :D
Uživatel s deaktivovaným účtem

To husté protrhat nebo prostříhat (můžete darovat celé prameny koním, kteří mají málo žíní, tuším na to existuje nějaká skupina na FB, příčesky jsou pěkně drahé - možná někdo žíně i vykupuje :-)
To oškubané zakrátit, to nemá cenu zachraňovat, klidně zkraťte k hleznům, půl roku to bude vypadat divně, půl roku to bude vypadat zastřiženě a za rok už zase budete muset stříhat, aby si po tom nešlapal :-)
Pokud by se problémy kvůli ustájení, ostatním koním nebo jiným vnějším okolnostem pořád vracely, budete muset asi začít zaplétat...
Jsou přípravky na rozčesávání žíní ocasu a hřívy. A světe div se, fungují. Máme ten na fotce.
Máme koně v pastevním ustájení a těm, co měli dlouhé ocasy, jsme vždy na podzim kus ustřihli. Podle délky ta cca 10 cm. Nešlapali si pak navzájem po nich, neměli je zablácené a nedělaly se jim na koncích kuličky ze sněhu.
Do sezony hmyzu vždy dorostly.