VeraBrezinova

XXX.XXX.27.143
Zdravíčko, máte někdo zkušenosti s krmením aktivního uhlí?
Přemýšlím, že bych ho koupila kobylce, která má sklony ke vředům a kolikám.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dotaz
napsal(a):
S aktivním uhlím jsem se v léčbě vředů
nikdy nesetkala, jaký to má mít efekt?
Žádný.

VeraBrezinova
napsal(a):
Zdravíčko, máte někdo zkušenosti s krmením aktivního uhlí?
Přemýšlím, že bych ho koupila kobylce, která má sklony ke vředům a kolikám.
Má sklony nebo má vředy (koliky)? Tak jako tak uhlí nepomůže. V první řadě upravit managment - jako první dostatek sena + čas na jeho sežrání.
VeraBrezinova

XXX.XXX.27.143
Ptala jsem se, jestli čirou náhodou nemá někdo zkušenosti s krmením. Samozřejmě, že vředy to nevyléčí. To od toho ani nikdo nečeká ;) Princip by měl být podobný jako u živočišného uhlí. Jinak management, co se tohoto týče s mou otázkou nijak nesouvisí.
VeraBrezinova

XXX.XXX.27.143
Dotaz
napsal(a):
Mám za to, že aktivní a živočišné uhlí je totéž. Váže a sebe jiné látky, může snižovat účinek některých léků. Nemělo by se užívat dlouhodobě. Nějakou funkci u žaludečních vředů nejsem schopná vymyslet, nenapadá mě.
Díky za info. Můj dotaz se Vás tedy netýká a proto považuju poněkud zbytečné, že se k tomu vyjadřujete.

Horsana
napsal(a):
Dávka aktívneho uhlia pre koňa je cca 1-1,5 kg na jedno podanie.
bože, ale jak to ten koník naráz sežere, to bude jako žvejkat uhlíky z ohýnku.

VeraBrezinova
napsal(a):
Ptala jsem se, jestli čirou náhodou nemá někdo zkušenosti s krmením. Samozřejmě, že vředy to nevyléčí. To od toho ani nikdo nečeká ;) Princip by měl být podobný jako u živočišného uhlí. Jinak management, co se tohoto týče s mou otázkou nijak nesouvisí.
V tom případě vašemu příspěvku nerozumím. Proč tedy chcete uhlí krmit, když nejde o vředy ani koliky?

Dotaz
napsal(a):
Aha, tak pardon, že mě téma zaujalo.
Asi slečna chytrá a arogantní.
VeraBrezinova

XXX.XXX.27.143
napsal(a):
V tom případě vašemu příspěvku nerozumím. Proč tedy chcete uhlí krmit, když nejde o vředy ani koliky?
To mne překvapuje, že zrovna vy něčemu nerozumíte. O vředy a koliky jde, ale ne přímo o léčbu, ale do jisté míry “prevenci” :) Když už máte potřebu vyjadřovat se k mému dotazu, tak doporučuju si k tomu aspoň něco málo přečíst.
VeraBrezinova

XXX.XXX.27.143
Horsana
napsal(a):
Dávka aktívneho uhlia pre koňa je cca 1-1,5 kg na jedno podanie.
Není to trochu moc? Dívala jsem se na uhlí od Stiefelu, kde píšou, že 3 kg by měly vystačit na cca 37 dní.
napsal(a):
bože, ale jak to ten koník naráz sežere, to bude jako žvejkat uhlíky z ohýnku.
To je v prášku a podáva sa to cez sondu priamo do žalúdka, pri otravách, vážnych hnačkách atď.
Pokiaľ by to niekto chcel zaradiť do KD, tak mi uniká význam, ten produkt od Stiefelu, to je si myslím celkom krok vedľa.
Niečo iné sú produkty ako Humac Nature, ale tieto neobsahujú aktívne čierne uhlie.

VeraBrezinova
napsal(a):
To mne překvapuje, že zrovna vy něčemu nerozumíte. O vředy a koliky jde, ale ne přímo o léčbu, ale do jisté míry “prevenci” :) Když už máte potřebu vyjadřovat se k mému dotazu, tak doporučuju si k tomu aspoň něco málo přečíst.
Stále nerozumím. Uhlí jako prevence vředů a koliky? Jak to funguje? A co si mám načíst? Jako vet něco málo vím.
VeraBrezinova

XXX.XXX.27.143
Horsana
napsal(a):
To je v prášku a podáva sa to cez sondu priamo do žalúdka, pri otravách, vážnych hnačkách atď.
Pokiaľ by to niekto chcel zaradiť do KD, tak mi uniká význam, ten produkt od Stiefelu, to je si myslím celkom krok vedľa.
Niečo iné sú produkty ako Humac Nature, ale tieto neobsahujú aktívne čierne uhlie.
Super, děkuju za vysvětlení.
Horsana
napsal(a):
Můžu se zeptat na Humac Natur - konkrétně na dávkování pro koně? Přidávám ho papouškům s velmi dobrými výsledky, u koně mě to ale nikdy nenapadlo.
Slon Indický
napsal(a):
Můžu se zeptat na Humac Natur - konkrétně na dávkování pro koně? Přidávám ho papouškům s velmi dobrými výsledky, u koně mě to ale nikdy nenapadlo.
100-120 g/deň, ale ja dávam aj viac, potom sa dávka znižuje.
Kone to veľmi dobre prijímajú, hoci je to čierne ako uhoľ :D
Neskúšal niekto produkt Welfare hoci aj nie pri koňoch? To mi pripadá veľmi zaujímavé, alebo ten produkt pre včely?
https://www.humac.sk/product-page/humac-welfare-10kg
VeraBrezinova
napsal(a):
Najlepšia prevencia proti kolíkám a vredom je práve ten správny menežment, takže tie komentáre sú viac ako na mieste.