Mar.pet

XXX.XXX.248.147
Zdravím.
Chtěla bych se vás zeptat, kolik zaplatíte za rok nebo měsíc za svého koníka který je 24/7 s přístreškem... konkrétně výdaje za (odčervení, očkování, nějaká ta kontrola kopyt/ strouhání, a tyhlety věci... prosím nepočítejte do toho jídlo a ustájení.. je to čistě taková péče o koníka a veterina...
Dekuji za všechny odpovědi.
Horsea

XXX.XXX.133.114
Zdravím. Pokud tedy máte vlastní ustájení a krmení, plus další koně coby stádové společníky, jistě se nepotřebujete ptát na internetu, co stojí péče o koně...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Furt dokola....
Mě by zajímalo, co chtějí slyšet jiného než v ostatních tématech - jakože očkovat netřeba, odčervit česnekem, kopyta strouhat podomácku, protože na tom nic není, sedlo nejlevnější v nabídce - každé sedlo sedí každému koni, tak jaká věda? Za předkupní prohlídku určitě neplatit a u problému veterináře nevolat, buď do koně nalít olej, něčím namazat, nebo zavřít do boxu a bude to cajk?
Slon Indický
napsal(a):
Mě by zajímalo, co chtějí slyšet jiného než v ostatních tématech - jakože očkovat netřeba, odčervit česnekem, kopyta strouhat podomácku, protože na tom nic není, sedlo nejlevnější v nabídce - každé sedlo sedí každému koni, tak jaká věda? Za předkupní prohlídku určitě neplatit a u problému veterináře nevolat, buď do koně nalít olej, něčím namazat, nebo zavřít do boxu a bude to cajk?
Zapomněla jste ještě říct, že kůň žere trávu, a ta je zadarmo 🤪
No protože všechna tato témata říkají jedno, tedy "Mít koně je drahý špás, vhodný spíše pro plnoletého zaopatřeného šílence a nikolivěk pro holšišku často ani občankou nedisponující".
A každá další holšiška pořád doufá, že na ten její dotaz se najde spousta odpovědí typu "Každý může mít koníšška, je to pohodišška a nic to nestojí".
Alternativní, avšak ze stejného ranku vycházející jsou pak dotazy typu - "Co mám studovat, abych mohla mít koníšška, a proč mám studovat právě střední hnojní". A opět, slečna nechce slyšet, že nejlepší je studovat gympl a takovou vysokou, aby jednou mohla mít několik koníššků (avšak nemusela...)
A celé je to rámované pocitem "neříkejte mi, že JEDNOU můžu mít co chci, když já chci koníšška TEĎ".
Maky92

XXX.XXX.123.69
Moje zkušenost s vlastněním koně. Kromě ustájení mě kůň stojí:
kopyta korektura 250,- Kč/1 za 2 měsíce
veterina očkování 1500,-Kč/1 za rok
odčervení 600,-Kč/1 za půl roku
teď nás čeká první návštěva zubaře, zaplatím si za kvalitu a to je asi 2000,-Kč a podle nálezu asi další výdaj (mám tam 1400,-Kč jen cestovné)
mazání na kopyta asi 250,-Kč z Decathlonu asi na půl roku
A jinak nic, nejsem fanatik do nových kolekcí děcek, vodítek. Kobyla má teda i doplňkové krmivo, ale na to otázka nebyla. Nedekujeme - je to horský koník. Jinak má botičky na nohy, které stály na všechny 4, 14.500,-Kč. O měsíc později, je nepotřebovala, změnili jsme lokalitu a tvrdý terén není.