Dvouměsíční výpovědní lhůta

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kun2021

23.12.2020 13:22
Kun2021

XXX.XXX.27.247

Dobrý den, mám takový dotaz.
Mám koně a chci si ho ustajit jinam, jelikož mám dvouměsíční výpovědní lhůtu, a nemám to nikde napsané ve smlouvě, nikde a majitelka stáje na tom trvá. Porušuju tím nějaké pravidla nebo něco i když to nemám nikde sepsané ? Může chtít za ustájení i na další mesic i když si ho chci odvést dřív ?

23.12.2020 13:46
Slon Indický

XXX.XXX.248.17

Smlouva může být i uzavřena ústně, s dokazováním to pak je ale horší.
Poctivé jednání by bylo zaplatit, když jste o tom evidentně věděla, no pokud nezaplatíte, pravděpodobně to po vás majitelka stáje nevymůže, pokud máte i nějakou písemnou smlouvu a tam to není.

23.12.2020 15:44
jbb

XXX.XXX.107.140

"Porušuju tím nějaké pravidla..."

Porušujete tím minimálně pravidla slušného vychování - ovšem ty se získávají v rodině, nikoliv studiem obojího práva.

Ano, když sbalíte svá fidlátka a vypadnete, majitelka si jen uplivne a tím to skončí. A nebo vymyslí nějaký jiný naschvál, třeba ztratí průkaz (má-li ho v držení), pomluví Vás v té nové stáji či cokoliv jiného.

Tedy, pokud jste s dvouměsíční výpovědí souhlasila, je jen na Vás, jestli to slušné vychování máte, či zda svým jednáním budete přispívat k obecnému poklesu mravů - a jestli ano, ona Vás karma jistě dožene a někdo se zachová jak dobytek zase k Vám - tak si jen pak nestěžujete!

23.12.2020 15:59
Stormy96L

XXX.XXX.36.146

Pokud o koně není postaráno dobře, majitelka vytváří dusnou atmosféru, nemáte ani smlouvu, zaplatila bych jen poměrnou část měsíce a šla pryč hned. Ale třeba to tak hrozné není, nevím jak to máte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík