Dobrý večer.
Od ledna se u nás ve stáji mění podmínky a vedení. Jsme beze smlouvy a první nájem máme dát majiteli na ruku v hotovosti, kvůli živnosťáku.
Já tam doteď vypomáhala za slevu na ustájení, od ledna to však pod novým vedením bude sebevražda (pod oním majitelem už jsem kdysi brigádničila, známe se dlouho), na svoje dva koně bych potom už neměla čas ani energii. Tak jsem se rozhodla se směnami skončit a radši platit za dva koně plných 14 tisíc měsíčně.
Jenomže teď se uvolnila místa ve stáji, kam chci už delší dobu. Za 14 tisíc měsíčně jsou tam ty služby úplně na jiné úrovni, ve stávající ty peníze platím vpodstatě jen za to, že je tak blízko do města.
V nové stáji jsem domluvená od poloviny ledna. Teď přemýšlím jak se zachovat ve stávajícím ustájení co nejslušněji a odejít s hlavou vztyčenou, i když ani nemám smlouvu o ustájení. Přijít co nejdřív za novým vedením a slušně oznámit odchod, když se tak dlouho známe? S některými metodami majitele nesouhlasím, zažila jsem ho už i z druhé stránky a dokáže být pomstychtivý, vztek si dokáže vybíjet na koních. Bojím se proto o ty své. Bojím se i o své věci, před půl rokem se tam ze sedlovny známé ztratila uzdečka za pět tisíc, dcera majitele bere drogy, tak máme podezření, že to mohla být ona.
Jedna majitelka prostě přijela a ze dne na den si koně bez varování odvezla, ale to už je nějaký ten pátek a jiný příběh. Mně je takový postup jaksi proti srsti, nicméně by mě zbavil i vlezlých dotazů ostatních majitelek.
Nevím jak dál, nechci být svině, ale bojím se co během těch dvou-tří týdnů přijde, když odchod oznámím předem.
Děkuji za rýpnutí. 😉Psala jsem, že zadavatelka neuvedla jak konkrétně na tom je. Já vím přesně jak na tom jsem a zase takové dusno ve stávající stáji není, má to tam své plusy i mínusy. Taky tam neni smlouva, tudíž ani výpovědní lhůta. Zbývá už jen morálka. Ale mám vůbec brát ohledy na někoho takoveho, byť se s ním znám dlouhou dobu?
Já jsem také jednou takto odcházela z ustájení a svůj záměr jsem oznámila týden před odchodem...odcházela jsem v půlce měsíce,ustájení jsem ale měla zaplaceno na celý měsíc....takže ustajovatel nemohl nic říct...hned druhý den podal inzerát na ustájení a místo bylo obsazeno do týdne...
No, pokud je nové vedení a změna podmínek, tak můžete prostě změnu neakceptovat a na konci prosince odejít, ještě než nové vedení stáj převezme. Tím byste neměla žádný smluvní vztah k novému vedení.
Pokud to takhle nejde kvůli novému ustájení, tak holt zaplatíte celý leden za oba koně a následně je odvezete, s tím, že končíte a leden byl zaplacený, tj vás tam nic nedrží.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Domluvila bych se s novým vedením o placení od nového roku po týdnu a že pak se uvidí, máte šanci odejít v půlce měsíce ze dne na den v neděli....ty věci bych si odvážela předem, třeba že uklízíte, pečujete....a hlavně nikomu se ve stáji nesvěřovat, známe "svoje" lidi....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak to je opravdu stáj hrůzy, podle vašich příspěvků ... moc už vám neporadím, jen že je super, že jdete pryč. Ať se vám v nové stáji líbí a koníci jsou spokojení (a dostanou normálně nažrat... )
neverend

XXX.XXX.231.71
Trochu podobnou zkušenost jsem měl při odchodu z hřebčína. Výborný majitel se zranil a zastupoval ho jeho "známý". Ovšem to byl takový "deb.." a ještě chlastal. Ono se to takhle na netu moc nezdá, ale ženské a mladší holky se ho bály. Později jsem se dozvěděl že to byl také člověk schopný se mstít na koních. Počkal jsem si až budeme sami na klubovně a promluvili jsme si z očí do očí. Jenže to může chlap a ženy on nerespektoval a byl klidně velice sprostý. Čili jsem mu slíbil takový výprask že to v životě neviděl a byl klid.😀 Takže asi celkem chápu Stormy a odejít je jediné rozumné řešení.